Jul 31 2010

Læsningerne til den. 18. alm. søndag i året

Udgivet af

 Læsningerne til i morgen

grøn. 18. ALM. SØNDAG.  

1.L.: Præd. Bog: kap.1, v.2;  og kap. 2, v.21-23 

2.L.: Kol. (Paulus brev til Kol.) kap.3, v.1-5 og 9-11 

Ev.: Luk. Kap. 2, v.13-21 

(Alfons Maria de’ Liguori, biskop og kirkelærer, fejres ikke)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 29 2010

Pastor Judes sommerferie.

Udgivet af

Pastor Jude har givet os en meget levende beskrivelse af sin sommerferie i Malaysia, og hjemmesidens redaktører takket ham mange gange for den!.

(English version – see page 2)

 

Midt i juli måned tændte jeg et sidste lys i kirken for derefter at køre til lufthavnen. Det var en underlig fornemmelse sådan at forlade kirken og indstille mig på 3 uger med andre oplevelser end snak med menigheden og mit daglige arbejde, men det siges at alle har godt af luftforandring, og således opmuntret tog jeg af sted…

Pages: 1 2

Én kommentar - (klik for at skrive din)

Jul 26 2010

Pastor Judes prædiken til d. 17. alm. søndag i året.

Udgivet af

  Pastor  Judes prædiken:

Mangler vi en opfindelse, som kan måle vor tro? Hvor mange tør gå forbi en sådan maskine ved indgangen til Helligåndskirken hver søndag? I denne søndags prædiken kan du dele Pastor Judes overvejelser vedrørende dette spørgsmål.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 24 2010

Læsningerne til d. 17. alm. søndag i året

Udgivet af

 

Læsningerne til i morgen

grøn. 17.ALM.SØNDAG.

1.L.: 1 Mos. Kap.18, v.20-32 

2.L.: Kol. Kap.2,v.12-14 

Ev.: Luk. Kap. 11, v.1-13

(Jakob, apostel, fejres ikke) 

Husk messen fejres kl. 12. 30.


Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 23 2010

Musik til Magnificat

Udgivet af

I disse lange, varme sommer aftener kan jeg godt lide at sidde udenfor i haven og læse tidebønnerne. Det er den stille del af dagen, hvor alt (inklusiv vore børnebørn!) er ved at falde til ro og tid til at læse de 3 vidunderlige Davids salmer, som Vespers består af, og lade ens tanker dvæle omkring deres betydning. Selvom de var skrevet for snart 2.500 år siden, er de stadigvæk relevante i vore dage. De menneskelige situationer som salmisterne havde beskrevet er de samme, som vi tit står overfor anno 2010.

Omkring det tidspunkt hvor jeg er nået til Marias smukke lovsang (’Magnificat anima mea Dominum’ – hvorfra det første ord giver lovsangen dets navn), begynder en solsort at ’synge’ med. Hver aften sidder han 6 – 8m. oppe i et træ nogle få meter fra mig og begynder at fløjte. Hans sang består af mange korte og smukke strofer og, for mig, er det et meget passende akkompagnement til lovsangen. På en måde siger han også tak for dagen.

Fugle spiller en væsentlig rolle i den religiøse litteratur. Som en lille dreng for over 60 år siden sang vi en morgensang til skolens morgensamling, hvor dens første 4 linier netop nævner solsorten:

‘Morning has broken     (Morgen gryede )

Like the first morning.  (Lige som den første morgen)

Blackbird has spoken    (Solsolten har talt)

Like the first bird’.        (Lige som den første fugl)

Sangen blev et stort hit i halvfirsene tror jeg nok og sunget af Cat Stevens.

Et smukt digt af en Waliser, David Ap Gwylym, beskriver hans oplevelser, mens han lå på græsset en tidlig morgen i en dal i Wales og lyttede til fuglenes sang. Fuglenes morgensang mindede ham om en messe, hvor hver fugl havde sin rolle at spille, og derfor kaldte han sin digt: The Mass Of The Birds. (Fuglenes messe).

En af de smukkeste beskrivelser i biblen må være fra Højsangen kap. 2, hvor forfatteren beskriver det kommende forår med bl.a. disse linier:

’Blomsterne kommer til syne i landet,

sangens tid er inde,

turtelduens kurren høres i vores land’.

Og så kan jeg slutte af med at citere fra en af mine yndlings salmer på dansk – ’Nu titte til hinanden’ hvor den følgende linie findes: ’ de muntre fugle kalde på hverandre’.

Jeg kommer til at savne min solsort, når sommeren slutter.

William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 19 2010

Pastor Judes prædiken til d. 16. alm. søndag i året

Udgivet af

En katolsk taxachauffør – Martha eller Mary?

Så er Pastor Jude tilbage efter en god ferie i den fjerne øst, dog ifølge hans oplevelser med taxchaufførne, er vi heldige at få ham tilbage i ét stykke! Læs videre om hans sammenligning mellem taxachaufførerne og dagens to kvinder i evangeliet på linket ‘Søndags Prædiken’.

William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 17 2010

Læsningerne til den 16. alm. søndag i året

Udgivet af

 

Hermed er læsningerne til i morgen.

18. juli:  (grøn)  16. ALM. SØNDAG.  

1.L.: 1 Mos.  kap.:18, v.:1-10a 

2.L.: Kol.  kap.:1, v.:24-28 

Ev.: Luk.  kap.:10, v.:38-42 

Husk!! Messen starter kl. 12. 30

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 16 2010

En cyklende præst

Udgivet af

For et par måneder siden fik jeg en e-mail fra Pastor Jude med en forespørgsel – en katolsk præst fra Schweiz ønskede at parkere sin bil på parkeringspladsen ved kirken, og kunne jeg møde ham og hjælpe ham?  Pastor Pierre, som han hedder, sendte kort efter en e-mail til mig, og vi aftalte en tid, klokken ti mandag morgen. Lige så præcist som et schweizer ur ringede han til mig kl. 10!  Han var ankommet og ventede på mig. 10 minutter senere hilste vi på hinanden for første gang. Pastor Pierre var kørt mere eller mindre non-stop fra Genéve, men ved Hamburg begyndte bilen at miste pusten. Forsigtigt kørte han videre til Frederikshavn, og nu ønskede han hjælp fra et bilværksted. Heldigvis lå et egnet værksted tæt ved, så jeg kunne hjælpe ham til at få den ordnet mens han var på cykelferie.

Tilbage til kirken og inden han skulle starte sin cykeltur fra Skagen til syd Tyskland – jo, du læser korrekt, ønskede han at fejre messen. Med mig som menigheden læste han dagens messe – en blanding af, fransk, tysk, engelsk og latin. Og så startede han på sin cykeltur.

16 dage senere mødte jeg ham igen ved banegården. Cyklen var et eller andet sted i syd Tyskland og ventede på ham og hans bil. I alt havde han cyklet 1500 km. et flot resultat. Pastor Pierre overnattede hos os og både min kone og jeg tilbragte nogle hyggelige stunder med ham. Vi lærte meget om den katolske kirke i Schweiz og især på hans egen flotte kirke – Basilique Notre-Dame de Genéve (findes på Google). Næste morgen kørte jeg ham til værkstedet, hvor han blev genforenet med sin bil. Grunden til bilens mangel på luft var en defekt del i motorens turbo anlæg. Vi sagde farvel , og så vendte han bilens snude mod syd og begyndte at starte den lange tur mod syd. Alt i alt et meget behageligt besøg.

William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 13 2010

Sommeren på hjemmesiden!

Udgivet af

Så er sommeren kommet til forsiden, og lige til den rette tid. Jeg tror, de fleste nyder det flotte sommervejr med masse af sol og varme – dog kommer der regn og torden i ny og næ. Havefolk vil sikkert glæde sig over det, dog må jeg skynde mig at tilføje at jeg  ikke er en af dem – det ligner for meget hårdt arbejde i dette vejr! Men også forsiden har taget  sommertøjet på, takket være vor dygtige administrator Thomas. Tak til ham for en festelig forside.

Pastor Jude er stadivæk på sommerferie, derfor ingen søndags prædiken, men han vender snart tilbage.

Med ønsker om en fortsat god sommer.

William


[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 10 2010

Læsningerne til den 15. alm. søndag i året

Udgivet af

Læsninger til i morgen: 

grøn. 15.ALM.SØNDAG.  

1.L.: 5 Mos. Kap. 30,v.10-14 

V.: Sl 69,14+17.30-31.33-34.36ab+37:

R: ’Herrens forordninger er retskafne, de glæder hjertet.’ 

2.L.: Kol. ( Paulus’ brev til Kolossenserne) Kap.1,v.15-20 

Ev.: Luk 10,25-37 

(Benedikt, værnehelgen for Europa, fejres ikke)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg