Oct 30 2010

Vintertid starter i morgen!

Udgivet af

Ikke for tidligt!!

Til trods for at vinteren nærmer sig med raske skridt, er det dejligt, at vi kan stå op én time senere, fordi vi skifter til vintertiden i nat.

Men,  husk ikke at komme en time for tidligt til messen i morgen – det kan være koldt at vente! Jo, men skulle det alligevel gå galt, er der en kop varm kaffe, men først efter messen.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 30 2010

Messetiderne opdateret

Udgivet af

Under ‘Kalender’ kan du læse messetiderne til og med 1. søndag i Advent.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 29 2010

Læsningerne til den 31. alm. søndag i året

Udgivet af


31. ALM. SØNDAG I ÅRET

31. okt. (grøn) 

1. L.:  Visdoms Bog, kap.11, v. 22— kap. 12, v.2 

2.L.: 2. Brev til Tess. Kap.1, v. 11— kap.2, v. 2 

Ev.: Luk. Kap.19, v. 1-10 

Kollekt for verdensmissionen

 

Husk! Der er kaffe og kager efter Messen, fordi vi skal hilse på Erik, som har været MR formand i 20 år. Alle er inviteret

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 28 2010

God morgen!

Udgivet af

D et var en morgen som så mange i vores familie. Vi spiser på skift, da vi skal deles om et badeværelse, og derfor er det som regel kun om aftenen at alle 6 er samlede omkring bordet. Da jeg kom til morgenbordet spurgte min datter mig om følgende: “Far, er det rigtigt at 95 procent af bibelen er løgn?” Jeg var glad for at jeg ikke var begyndt på morgenmaden endnu, fordi så var der nok kommet et eller andet galt i halsen. “Hvem siger det?” spurgte jeg temmlig overrasket, da samtalen på det her tidspunkt om dagen ellers som regel  har form af småskænderier blandt søskende. Min næstældste søn svarede: ” Det har vores kristendoms lærer  XXXX sagt!” (For ikke at hænge nogen ud på nettet har jeg anonymiseret  læreren navn!) Ok, her var jeg så: Da jeg selv er lærer, ved jeg hvor vigtigt det er at bakke op omkring skolen og ikke at underminere lærerenes arbejde, men i det her tilfælde måtte jeg reagere. Jeg prøvede at forklare børnene, at man godt kunne vælge at tolke nogle af især Det Gamle Testamentes historier som myter, der ved hjælp af det mytiske sprog fortæller væsentlige sandheder om mennesker og Gud. At historien om babelstårnet er en mytologisk fortælling som rummer sandhed! Men disse teologiske overvejelser er svært at forstå for en 11årig dreng og en 8årig pige. Tilbage står hvad læreren har sagt. Jeg sluttede diskussionen med at forsikre børnene om, at, da jeg også underviser kristendomskundskab, ja sågar for de “store”, så måtte jeg jo også have ret, hvilket nok især min datter kunne akceptere. På et tidspunkt vil jeg tage en snak med pågældende lærer om rimeligheden i at ødelægge barnetroen, især når man som lærer jo står med en vis autoritet, især hos de små elever. Men som det jo hedder. Gud må elske ignorante og uvidende mennesker – siden han har skabt så mange af dem :-)

God morgen!

[ Click here for English version ]

2 kommentarer - (klik for at skrive din)

Oct 24 2010

Pastor Judes prædiken til den 30. alm. søndag i året

Udgivet af

Hvem er værdig til at tjene Herren? Det var netop det spørgsmål, der blev stillet nogle fangere i et fængsel, da præsten bad en af dem til at agere som lektor. Den efterfølgende diskussion danner basis for Pastor Judes prædiken  om tolderen og  farisæeren, som findes under linket ‘søndags prædiken’.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 23 2010

Læsningerne til messen i morgen

Udgivet af

30. ALM. SØNDAG 

(24. okt. (grøn) 

1.L.: Siraks Bog: kap. 35, v.15b-17 og 20-22a 

V.: Sl 34, v.2-3,17-18 og 19+23 

Resp.: ’Den hjælpeløse råbte, og Herren hørte ham’. 

2.L.: 2. Tim.: kap. 4, v.6-8 og 16-18 

Ev.: Luk.: kap.18, v.9-14 

(Antonius Maria Claret, biskop, fejres ikke) 

Husk LU-mødet efter messen.

(Dagsordenen findes under ’Lokaludvalget’)

 

 


Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 21 2010

LU mødet d. 24. okt.

Udgivet af

Efter messen på søndag holder LU et møde. Dagsordenen findes under linket ‘Lokaludvalget’.

Har du noget, du ønsker LU at drøfte mm., kan du kontakte en fra udvalget lige før eller efter messen.

William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 18 2010

Pastor Judes prædiken for den 29. alm. søndag i året

Udgivet af

I Pastor Judes vidunderlig fortællings verden finder vi ud af , hvordan 2 stakkels frøer bærer sig ad, når de falder i en spand fyldt med fløde. Man hvad har det med dagens evangelium at gøre? Så må du læse resten af hans prædiken, som findes under linket ‘Søndags Prædiken’.

 

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 16 2010

Et brev fra Janeen

Udgivet af

                            St. Mary’s Catholic Church, Iowa City, USA

For et par dage siden modtog hjemmesiden en hilsen fra Janeen (vor ’cookie’ dame), som i øjeblikket er på familiebesøg i USA.

Hun skriver:

Hej alle sammen.

Min flyvetur fra Aalborg til København og så videre til Chicago gik fint. Fra O’Hare International tog jeg et shuttle fly til Elgin, Illinois, hvor min datter Katie bor, og her tilbragte jeg min første uge. Fordi min datter har været syg i en længere periode gik jeg i gang med at rydde op i haven, gøre rent og male et gæste- værelse.

Mens jeg var i Elgin deltog jeg i messen ved St. Lawrence Catholic Church. Og så kunne jeg skrifte på engelsk; noget jeg ikke har kunnet i mange år i Danmark – dejligt! Den unge præst var meget rar og havde et polsk klingende efternavn.

Min søn Andy kørte til Elgin for at samle mig op, hvorefter vi kørte til Iowa City Iowa, hvor jeg besøgte Andys hjem i North Liberty samt min ældste datter Jills hjem i selve Iowa City. Jill og hendes mand Roman tilbragte 5 dage i New York, og det gav mig chancen for at passe tre af mine børnebørn; Quinn (15), Sloane (12) og Aidan (8). Igen kunne jeg deltage i messen i St. Marys i Iowa City.

I dag tager jeg bussen til St. Charles, Missouri for at besøge min far, mine to brødre og min søster. Far er 92 år gammel og har det ikke så godt i øjeblikket, så jeg bliver her i nogle dage for at hjælpe hist og her.

Til sidst en varm hilsen til alle i Helligåndskirken, Frederikshavn.

Janeen.


[ Click here for English version ]

Én kommentar - (klik for at skrive din)

Oct 15 2010

Læsningerne til den 29. alm. søndag i året

Udgivet af

Læsninger til på søndag 

29. ALM. SØNDAG.

17. okt. (grøn) 

1.L.: 2 Mos. Ch. 17,v. 8-13 

V.: Sl 121,1-2.3-4.5-6.7-8 

Resp. ’Vor hjælp kommer fra Herren, himlens og jordens skaber’. 

2.L.: 2. Tim ch.3, v.14 — ch.4, v.2 

Ev.: Luk 18,1-8 

(Ignatius af Antiochia, biskop og martyr, fejres ikke)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg