Nov 29 2010

Og Adventslyset blafrer i det kolde vintervejr.

Udgivet af

Igen har hjemmesidens administrator været på spil med en ny frise til Adventstiden. Heldigvis kan den bidende blæst ikke puste lyset ud. Vi glæder os til at se de tre andre lys tændte – og så er det Jul! Tak til Thomas for hans flotte indslag.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 29 2010

Pastor Judes prædiken til den 1. søndag i Advent 2010

Udgivet af

At drømmer er noget alle gør; i tid og utid. Det er det sidste ord: ‘ utid’, som Pastor Jude interesserer sig for i sin prædiken til den 1. søndag i Advent. Hans prædiken kan læses under linket ‘Søndags prædiken’.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 26 2010

Messe kalenderen er opdateret.

Udgivet af

Messe kalenderen er opdateret fra søn. 28. nov. til og med d. 2. jan. 2011. Find linket ‘kalender’ og peg med kursoren på den dato, vedr. de detajlerne  du ønsker at læse om.

William 

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 26 2010

Læsningerne til på søndag (1. søndag i Advent)

Udgivet af

Læsningerne til Ordetsgudstjeneste nu på søndag 

1. SØNDAG I ADVENT.

28. november (viol. )

1.   søndag i advent indleder tekstrække A 

1.L.: Es. kap.2, v.1-5 

V.: Sl 122, v.1-2, 3-4a, 4b-5, 6-7 og 8-9

Resp.: ’Vi drager med glæde til Herrens hus.’ 

2.L.: Rom. kap.13, v.11-14 

Ev.: Matt. kap.24, v.37-44

 

NB: Der er ikke æbleskiver og kaffe efter Ordetsgudstjeneste, som ellers blev sagt under meddelelserne sidste søndag, men først finder sted efter messen næste søndag.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 21 2010

Pastor Judes prædiken til Krist Konge søndag

Udgivet af

Så er Pastor Jude tilbage med sin prædiken til årets sidste søndag i kirkeåret. Og tradtion tro har Pastor Jude været i stand til at koble ‘Vild med Dans’ og dagens tekst sammen til en prædiken, der giver noget til eftertanke i den kommende uge. Hvordan?  Læs hans prædiken under linket ‘Søndagsprædiken’

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 20 2010

Siden Sidst

Udgivet af

Siden Sidst

Følgende er set og sket de sidste 4 uger: 

  • Maria Penge for okt.: 576 kr. Fint resultat!
  • Tak til alle, der gjorde Erik Schous jubilæumsmesse så festlig.
  • (Billederne kan ses på ’Galleri’ linket)
  • Vi har fået et hjerte apparat, som i øjeblikket findes i sakristiet. LU vil diskutere hvorhen det bedst kan placeres i kirkerummet.
  • Referatet fra det sidste MR møde findes på Skt. Mariæ sogns hjemmeside
  • Tak til Bendt, som har været ud med hakkejernet på haven langs kirken
  • Vigtigt!! Kirken har brug for en sne vagtsordning. Vi er forpligtet af kommunen til at fejre sneen væk fra fortovet inden kl. 9.00. Sidste vinter var temmelig træls, for at bruge et godt Frederikshavnsk ord – også for mig! Jeg skulle ud 2 – 3 gange om ugen for at skovle. Jeg vil udarbejde en vagtliste, og hvis 8 – 10 melder sig, så har man en snevagt ikke ret mange gange om vinteren. Jeg kommer rundt med vagtlisten snarest!  
  • Madpakker til nødlidende under julen. Det lyder ikke særligt rart, at mange familier i Danmark ikke har råd til at fejre jul som os andre. Aalborg har en indsamlingsordning; hvor bestemte madvaretyper købes af os i menighederne, pakkes i kasser, og vha. Frelsens Hær uddeles til de nødlidende. Du kan læse, hvad Line (MR næsteformand) har skrevet til mig desangående. For øvrigt tak til Birgit (Stressino) for dette forslag. 

Hvis der er interesse til dette projekt, vil jeg sørge for et antal papkasser er til stede i menighedssalen.

William

*************************************

Line skriver:

Kære William 

I Aalborg er situationen en helt anden. Her gives der en julemadpakke til 400 familier den 20. december i forbindelse med en julegudstjeneste. 

Derfor har jeg aftalt med Frelsens hær at vi samler ind på højtryk fra nu af og indtil den 15. december hvor vi skal aflevere tingene. De er meget meget taknemmelige for at vi er gået i gang, eftersom de mange store familier simpelthen ikke får nok i julemadpakken til at klare sig i julen. 

Claudia har lavet nogle plakater (det er jo med at udnytte hendes evner) og hele samtaleværelset er nu fyldt op med papkasser til alle de ting som menigheden kommer med. Jeg håber på virkelig stor succes i projektet 

Du kan få plakaterne her – I kan jo overveje om I alligevel vil samle ind og så samle det samme og sende det med p. Jude til Aalborg. Det er op til Jer. 

På listen skriver jeg hver dag hvor meget vi har modtaget så menigheden kan følge med i hvor meget vi kan aflevere. Der er allerede stor interesse for projektet. 

Kh. Line.

**************************

PS!!

‘Indkøbssedler’ findes bagest i kirken, og alle er opfordret til at tage en.

William

 

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 20 2010

Læsningerne til den sidste søndag i året

Udgivet af

Læsninger til i morgen 

JESUS KRISTUS, UNIVERSETS KONGE

21. nov. (hvid) 34. ALM. SØNDAG. 

1.L.: 2. Sam kap.5, v.1-3 

V.: Sl 122,v.1-2 og4-5

Resp.: ’Vi drager med glæde til Herrens hus!’ 

2.L.: Kol kap.1, v.12-20 

Ev.: Lukas kap.23, v.35-43

 (Jomfru Marias fremstilling i templet fejres ikke)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 17 2010

Referat fra DUK’s møde d. 7.11.10

Udgivet af

Vore energiske DUK’er holdte et møde for nogle dage siden, og planlagde en spændende julefest. Selve referatet kan læses under linket ‘DUK’. ( findes lige under ministrant listen). Det er et opmuntrende tegn, at så mange unge mennesker fra vor menighed er så villige til at bruge deres tid til at arrangere en så flot en fest, uden de voksnes indblanding. En stor tak til Anton og udvalget for deres arbejde. Vi glæder os til julefesten.

 

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 14 2010

Søndags prædiken

Udgivet af

Desværre er der ingen prædiken fra Pastor Jude denne søndag, fordi han er til Pastoral Mødet i København fra fredag til og med søndag. Vi kan glæde os til hans prædiken næste søndag.

William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Nov 12 2010

Den 3. artikel fra Line vedr. Pastor Judes sakramentskursus

Udgivet af

Line har været på den 3. del af Pastor Judes Sakramentskursus holdt i Aalborg forleden. Hun skriver:

Er det dig som har forgiftet altervinen?

Ja denne overskrift kan måske få nogen til at rynke lidt på panden, og sådan gjorde vi da også til p. Judes undervisning den 9. november, da han med stort engagement kunne berette om skriftemål af helt særlig karakter. Tænk om der kom en mand før messen, og bekendte sin synd: ’Jeg har forgiftet altervinen!’ Skriftefaren må under ingen omstændigheder lade sig mærke med, hvad der er blevet sagt i skriftestolen, og således må han drikke af kalken og servere den forgiftede Jesu blod for hele menigheden!

Det kan nok være, vi vil tænke os godt om, næste gang vi går til kommunion, men p. Jude finder jo altid en løsning, og således fik han også det gode humør tilbage til de studerende til undervisningen. Han sagde nemlig – en præst skal være klog nok! Manden kan få som bod at skifte vinen! Pyha, der gik et lettelsens suk gennem lokalet! Så kunne snakken ellers fortsætte lystigt om dødssynder og svaghedssynder, og mon ikke at studiegruppen stadig diskuterer, om det er en dødssynd for en præst at lyve om, at han selv har bagt pølsehorn – i så fald har p. Jude et problem, der ikke sådan lige er til at overse! En dødssynd skal jo være et brud på de 10 bud, begået af egen fri vilje og med viden om hvor alvorligt det er. Så medmindre p. Jude kan stille med opskriften på pølsebrød til næste undervisning, ser det meget sort ud!

– Og til ham er der altså ingen rabat! I middelalderen var det således at man i skriftemålet kunne få rabat hvis man var syg, ulærd eller fattig. Så var boden og krav til donation til skriftefaren ikke så høj. Hvis man fx er fuld og kaster op i kirken, (og det er jo noget som er sket for enhver!) så kunne en almindelig mand slippe med 15 dages bod, men for præsten var historien en anden – han måtte bøde med 40 dage for sådan en helt ’almindelig’ forseelse. Synden skulle man så stå og bekende foran biskoppen og hele menigheden, og afvente at biskoppen ville udregne en passende bod.

Jeg tror nok de fleste på skolebænken hos p. Jude takkede Gud i deres stille sind for, at Han ventede med at skabe os til efter middelalderen! – Således forlod vi emnet dødssynd (der i øvrigt ikke omfatter noget som helst man kan gøre mod skattevæsenet, og det er jo rart at vide!) og svaghedssynd for, at få nogle fakta omkring skriftemålet på plads. Mens vi flittigt tog noter om forskellen på skrifte -spejl, -segl, -barn og -far så rundede p. Jude lige cølibatet. Og hvor kom det nu lige ind i billedet? Jo cølibatet er tilsyneladende en hjælp til præsten, fordi en kone dagligt ville afkræve ham menighedens hemmeligheder sagt i skriftestolen!

Sådan afrundede en veloplagt p. Jude denne undervisning om skriftemålet. Alle deltagerne fik udleveret et skriftespejl, og det skal vi tilsyneladende være meget glade for, da ingen af os til dato har gjort det rigtigt. Ja, sådan siger i hvert fald p. Jude, men måske han ikke har hørt rigtigt efter, fordi han har været optaget af sine pølsehorn?

Næste artikel om p. Judes ’Guds salvede’ vil følge i januar, da vores julefrokost i december bliver udenfor referat. Jeg lover da at vende tilbage med både billede og film, hvis p. Jude kommer med opskriften på pølsehorn.

Tak til Line for denne underholdende, dog instruktiv artikel. Vi glæder os til den næste, og især, Pastor Judes skriftligt bevismateriale vedr. hans påståede kulinariske evner!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg