Dec 27 2010

Pastor Judes prædiken over ‘Den hellige Famile’ søndag

Udgivet af

Pastor Jude tog sin inspiration til denne prædiken fra situationen på Bornholm; noget vi allesammen har  set i TV, og sammenlignede de strandede families situationer med Maria og Josefs. Læs den på linket ‘Søndags Prædiken’.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 27 2010

Pastor Judes prædiken til Den hellige Familie

Udgivet af

Den Hellige familie Jesus, Maria og Josef. (Den 2.juledag)

Desværre har jeg aldrig været på Bornholm, men heldigvis valgte jeg ikke at besøge øen netop denne jul. Jeg så nemlig i fjernsynet i går, hvordan folk lignede mennesker uden håb som absolut ikke tænkte på hverken juleglæde eller Jesusbarn. De havde det der særlige udtryk i ansigtet, som mennesker får, når verden er dem imod. Nogen så ud som om de havde opgivet alt håb, og andre var nået stadiet af modløshed, hvor de nærmest grinende betragter kaosset omkring dem som tilskuere til en dårlig film. Jeg tænkte hele dagen igennem at det var synd for disse mennesker – især børnene som havde glædet sig til at fejre jul med bedsteforældre og åbne gaver og dele glæden med deres forældre. Alt håb var ude, for Kong Vinter havde bidt sig fast – bidt sig fast i Danmark men særligt i Bornholm. Man sagde endda at julen på Bornholm var aflyst – Ja, ikke engang budskabet om Jesu fødsels synes at kunne komme dertil, men så skete der noget.

På kasernen og i gymnastiksalen rykkede folk ind. Kvickly kom med julemad, juletræet blev tændt, og legetøj blev fordelt, så alle havde noget at lege med. Da det hele var slut, var der voksne som sagde at det var den bedste jul nogensinde – at denne aften ville ingen glemme. Ja, det blev en særlig aften, hvor der blev knyttet bånd og dannet nye venskaber. Det var mænd kvinder og børn, som mødte hinanden og gav hinanden et fællesskab, og det er vel den smukkeste julegave vi kan dele med hinanden. Juleglæde i en kold gymnastiksal ganske som familien i stalden, da Jesus blev født.

Billedet kunne have været et andet. Familierne på Bornholm kunne have isoleret sig i hvert hjørne af hallen, grædt og ringet til deres familier for at dele elendigheden over julens tragedie, mens de skældte ud på de støjende børn. På samme måde kunne familien i stalden have gået i opløsning. Det var hårde tider for Joseph og Maria, som må have stået der med mange ubesvarede spørgsmål og tanken på en svær fremtid. Derfor er Joseph og Maria et vigtigt forbillede for os, når det gælder sammenhold, for de blev sammen og fik det bedste ud af det. De kæmpede sammen mod de hårde tider og nød de gode tider sammen. Sådan er et ægte familieliv, og sådan må vi se på ethvert menneske vi møder på vores vej.

Vi inviteres i dag til at overveje vores egen rolle i vores familie. Arbejder vi for at holde sammen på det vi har, og ser vi værdien i fællesskab eller har vi travlt med vores eget? At se alle menneskerne som er strandet på Bornholm er en kærlig påmindelse til os alle om familiens betydning, for ingen har vel set fjernsyn og ønsket sig at sidde i gymnastiksalen. Nej, vi ønsker alle at være med familien og det vi kender, men glædens budskab kender ingen grænser. Uanset hvor man er og hvor mange man er, vil gode hjerter mærke julens budskab om næstekærlighed.

Gå derfor ud i dag og vær sammen med så mange I kan denne jul. Brug tiden med nogen, hold sammen med dem, hold om dem og vis dem den samme kærlighed og tillid som Joseph viste Maria, og som parret sammen viste til deres nyfødte Jesus. Havde de blot efterladt ham i kulden, havde han kun været et forsvarsløst barn, men når familien står sammen kan den klare alt, stå imod alt som truer den udefra. Således holdt de sammen i den kolde stald og således holdt de sammen i gymnastiksalen på Bornholm som én stor hellig familie, der fejrede julens glædesbudskab.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 27 2010

Årets julekrybbe

Udgivet af

Årets julekrybbe var sat op til midnatsmessen, og igen i år er den meget flot og inspirerer til at stoppe op foran den og betragte julens væsentligste budskab: En frelser er født! Gud blev menneske for os! Tak til familien for deres kreative arbejde, der var særlig vanskeliggjort af årets vejr. Mos og grønne planter er i år erstattet af elementer pyntet med sølvpapier, hvilket giver nogle virkelig flotte lyseffekter. Endnu engang tak for det flotte arbejde!

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 27 2010

I gang igen!

Udgivet af

Desvære har der været problemer med serveren, men nu er vi igang igen!!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 25 2010

Pastor Judes juleprædiken 2010

Udgivet af

Der var en gang en rig konge og ….  . Ja, sådan starter alle gode eventyr, og sådan starter Pastor Jude sin juleprædiken! Og hvad har det med Kristi fødsel at gøre , må du læse under linket ‘Søndags Prædiken’.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 25 2010

Pastor Judes juleprædiken 2010

Udgivet af

Prædiken juleaften 2010

I dag har jeg et lille eventyr til Jer. Der var engang en konge som havde alt rigdom i verden. Han havde penge og guld og manglede ingenting. Jo, én ting manglende han – nemlig en kone. På byens torv stod en smuk men fattig pige, og snart blev kongen meget forelsket. Han kunne kun tænke på pigen og ville derfor gøre hende til sin kone. Kongen planlagde at besøge pigen i sin fineste hestevogn af guld med alle sine tjenere omkring ham, men så tænkte kongen at imponere pigen var ikke det samme som kærlighed. Tænk om hun ville sige nej til hans ønske om at gøre hende til sin kone.

Så tænkte kongen at han ville komme gående og tilbyde hende hele kongeriget og sige at hun aldrig mere skulle være fattig, hvis hun blev hans kone, men så kom kongen i tanke om at taknemmelighed ikke er det samme som kærlighed. Pludselig fik han en idé. Kongen ville klæde sig ud som en fattig og gå hen til pigen på torvet og vinde hendes hjerte, så hun kunne blive hans kone. Hun skulle elske ham, og ikke det han kom med. Hvordan eventyret ender ved vi ikke, men i dag er vi vidner til præcis det samme eventyr. Det er et eventyr om verdens konge som ankommer til jorden – ikke i en vogn af guld, ikke med store gaver, men klædt ud som et lille barn der, præcis som kongen, ikke havde til hensigt at tvinge kærligheden frem.

Havde vi elsket Jesus, hvis han var kommet ridende i en hestevogn af guld – jo det havde vi sikkert! Havde vi elsket ham, hvis han var kommet med gaver – det havde vi nok! For det er nemt at elske, når man får noget eller når man imponeres, men han kom til jorden i en kold stald uden noget i hænderne og han gik et vanskeligt liv i møde. Elsker vi ham for den han er – vores frelser, vores hyrde? Det svar kan vi kun finde inde i os selv, ligesom vi kun hver især kan digte videre på Søren Kirkegaards eventyr.

For voksne er kærlighedens største fjende at vi gør alting kompliceret. Vi gør vores julegave indkøb op i rimelige beløb, og vi måler ægteskabet i alt det vi mangler, og pludselig er den menneskelige tragedie ikke langt væk. Barnets kærlighed er anderledes, for den er ubetinget og stiller ingen krav. Barnet giver sig hen, og stoler på at dets kærlighed vil bære det gennem livet. Det er en sådan kærlighed vi inviteres til at være fælles om i dag. En kærlighed til Jesus vores frelser, og en glæde over at han er kommet til os som et lille barn, der ikke gør krav på vores kærlighed, men inviterer os til at danne fællesskab med ham.

Lad os i dag derfor tage imod ham, som pigen sikkert gav eventyret en lykkelig slutning midt på torvet. Lad os glædes fordi Jesus ikke kom i en hestevogn af guld og uden gaver, for det betyder at enhver, om man er fattig eller rig, kan tage del i denne glæde. At være kristen er ikke for de få eller udvalgte. At være kristen er at have troen og håbet som en del af hverdagen for alle og enhver, der ønsker det. Ja, vor frelsers fødsel koster ingen penge. Vi skal blot åbne vores hjerte og invitere ham ind, så vil han vise os betingelsesløs kærlighed. Rigtig glædelig jul!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 25 2010

1 års fødselsdag!

Udgivet af

6110 besøgende og 287 artikler senere er katolsk-frederikshavn blevet ét år gammel i dag!

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

************

Hurra hurra hurrrrrrrrrrrrrra!

Kære hjemmeside.

Du ønskes hjertelig tillykke med din 1 års fødselsdag. Jeg blev meget glad da jeg så dig første gang, for allerede som helt lille og ny var du flot at se på. Jeg vidste med det samme at der ville være et stort potentiale i dig, og at hele verden helt sikkert ville lære dig at kende.

Allerede nu hvor vi fejrer din 1 års fødselsdag ser jeg at det netop er gået sådan. Dagligt får du besøg fra hele verden fra mennesker som er nysgerrige efter at se hvordan det går med dig. Det skyldes jo ikke mindst dine forældre (William, Mark og Thomas (Williams søn)), som passer og plejer dig hver eneste dag. Det betyder at inden TV2 og DR bringer nyt, så kan vi allerede se både billeder og tekst her hos dig. Du kan være stolt af dine forældre og deres store arbejde med at hjælpe dig frem i verden.

Ud over alle dine nyheder giver du også allerede som 1-årig åndelig vejledning til alle de mennesker, som er sneet inde, ikke forstår udlændinge accent, sover under messen eller på anden måde går glip af hvad der foregår. Det glæder mig rigtig meget, og jeg håber, at du vil fortsætte dette arbejde mange år endnu.

Tilbage er der bare at ønske dig hjertelig tillykke og held og lykke fremover. Må du få et langt og lykkeligt liv med mange besøg.

Kærlig hilsen og velsignelse

p. Jude

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 23 2010

Læsningerne til juleaften (midnatsmesse) og juledag

Udgivet af

En rettelse!

Siden vi fejrer Herres Fødsel ved midnatstid i vor kirke, skal flg. tekster anvendes. 

25. Lørdag. HØJTIDENS MESSE (julenat)

1.L.: Es. Kap.9,v.1-6 

V.: Sl 96,v.1-2a, 2b-3,11-12 og13

Resp.: ’I dag er der født os en Frelser; han er Kristus’, Herren. 

2.L.: Brev til Tit. Kap.2, v.11-14 

Ev.: Luk. kap. 2, v.1-14

 ******************************

Juledag

25. dec. (hvid) 

1.L.: Es. Kap.52, v.7-10 

V.: Sl 98, v.1.2-3b, 3c-4 og 5-6

Resp.: ’Hele den vide jord har set vor Guds frelse’. 

2.L.: Brev til Hebr. Kap.1, v.1-6 

Ev.: Joh. Kap.1, v. 1-18 eller 1,1-5.9-14


Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 23 2010

Undervisningsplanen for trosundervisning i Helligåndens kirke fra januar-juni

Udgivet af

Undervisningsplanen for trosundervisning i Helligåndens kirke

fra januar-juni for kommunions hold 2011 (Efter messen)

Bøger: Gud kommer til os + Biblen.

Dato:                      Emne:

16 januar – Kapitel 6 Jesus stilner stormen. Kapitel 7 og 8 Guds tilgivelse.

30 januar – Lejr weekend i Øm.

13 februar – Kapital 9 og 10 Fasten.

27 februar – Vinterferie.

13 marts – Kapital 11 Påske.

27 marts – Kapital 12 Dåb.

10 april – Kapital 13 Messe.

24 april – Påskeferie.

8 maj – Kapital 14 Messe.

22 maj – Fælles bønner + Maria.

5 juni – Afslutning før sommerferie.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 23 2010

Undervisningsplanen for trosundervisning i Helligåndens kirke fra januar-juni

Udgivet af

Undervisningsplanen for trosundervisning i Helligåndens kirke fra januar-juni   1. Kommunions hold 2011. (Efter messen)

Bøger: Vores ven Jesus + Biblen.

Dato:                      Emne:

16 januar – Kapital 6 Vi træffer valg. Kapitel 7 og 8 Guds tilgivelse.

30 januar – Lejr weekend i Øm.

13 februar – Kapital 9 og 10 Messen.

27 februar – Vinterferie.

13 marts – Kapital 11 Påske + Offer gaver.

27 marts – Kapital 12 Dåb + Skrift.

10 april – Kapital 13 Messe.

24 april – Påskeferie.

8 maj – Kapital 14 Messe + Kommunion.

22 maj – Fælles bønner + Maria.

5 juni – Afslutning før sommerferie sammen med før kommunions holdet.

18 juni – Opsummering af Skrift+ Kom+ øvelser i kirken.

26 juni – Tillykke 1. Kommunion.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg