Jun 30 2011

Messetiderne opdateret

Udgivet af

Messe/andagtstiderne er nu opdateret fra 1. juli til og med d. 28. august inkl. Tidspunkterne kan ses enten på selve forsiden, dog kun den næst kommende andagt og messe, eller på linket: Kalender, så fremt du ønsker at se andre messe tider i juli og august.

NB! NB ! NB !

Alle messetiderne i juli og august starter:

kl. 12.30

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 28 2011

Pasto Judes prædiken i anledning af 10 børns 1. kommunion

Udgivet af

Det var en vigtig dag for 10 unge mennesker sidste søndag, fordi, efter et ås intensiv undervisning, kunne de modtage deres første kommunion. Pastor Judes prædiken til dem kan læses på linket: Søndags prædiken

 Billederne fra denne festmesse kommer snarest på galleriet.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 28 2011

Pastor Judes prædiken d. 13. alm. søåndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken 26. juni 2011. 13. alm søndag. EV: Joh 6, 51-59 Frederikshavn

Givet i anledning af 10 børns første kommunion.

En dag kom en præst ud i sin have. Oppe i træet sad der en kat, og det så ud som om den var bange og ikke turde hoppe ned. Præsten prøvede at lokke den ned fra træet ved at kalde på den, men da det ikke hjalp, hentede han en skål med mælk i håb om at katten så ville finde modet til at komme ned. – Men katten blev siddende og præsten indså nu, at han måtte tage andre metoder i brug. Forstår du, præsten var nemlig meget tyk, og kunne med det samme se at træet ikke ville holde, hvis han begyndte at klatre i det. Derfor bandt han i stedet et reb fast til træet, og bandt den anden ende fast på bilen. Nu kørte præsten forsigtigt af sted og så til sin tilfredshed i bakspejlet, træet bøjede sig, og dermed kom katten nærmere jorden. Pludseligt sprang rebet og træet rettede sig ud hurtigere end lynet. Præsten steg ud af bilen og så nu katten flyve ud af træet og længere og længere op i himlen. Trist og chokeret gik præsten ind i kirken og bad en bøn: ’Herre, jeg beder dig tage dig godt af det stakkels dyr, jeg netop har sendt ind i dine arme’. Samtidig et stykke derfra sad en lille pige udenfor på sine knæ. Hun foldede hænderne og bad indtrængende til Gud: ’Gud, hvis du virkelig findes – og det siger min lærer at du gør – så send mig en kat som tegn på din kærlighed’. –Og BUM lige foran hende landede den kat, som præsten netop havde sendt på himmelfart.

Der er desværre ikke mange af os, der ser vores bøn give et resultat så hurtigt som pigen i min lille historie. Ofte må vi vente med tålmodighed, og nogle gange sker det endda at Gud slet ikke svarer os, når vi spørger. Så tænker vi, at Han måske er taget på ferie til de varme lande, eller bruger sin tid på de fattige folk i stedet for at lytte til alle vores ønsker. Andre gange sker det, at vi beder indtrængende om en kat, men lige foran os lander der i stedet for  en hund. En hund vi slet ikke har bedt om, en hund vi ikke kan sende tilbage, men en hund som Gud alligevel håber på, at vi vil lære at elske.

Det er noget i den retning vi ser ske i evangeliet i dag. Jøderne ønsker at se et tegn fra Jesus, at han virkelig er udsendt fra Gud. Hvis det er sandt, må Jesus jo kunne give dem et tegn – noget i retning af en kat som kommer ned fra Himlen – ja, faktisk ved jeg ikke helt, hvad de havde forestillet sig. – Men vi forstår dem jo godt. Længe har jeg bedt Gud om en Iphone, men der sker ingenting, og mon ikke også I børn har bedt om ting. Ting som for Jer vil være et tegn på at Gud eksisterer. Ja, måske har I også ønsket Jer en kat.  – Men Jesus giver noget helt andet – noget meget dyrere end en kat. Han giver sig selv, for han siger: ’Jeg er det levende brød som er kommet ned fra Himlen’. Det svar er slet ikke hvad Jøderne havde forestillet sig. Så de begyndte at diskutere og skændes med hinanden.

Det samme har I børn sikkert gjort med hinanden og med Ophelia. Diskuteret og skændtes, fordi, foran Jer i dag, lander netop ikke noget kat, ikke nogen Iphone, men det levende brød, som er kommet ned fra Himlen, og mon ikke I har stillet mange spørgsmål om hvordan det kan lade sig gøre. Hvis I kigger Jer omkring i kirken, så vil I også kunne finde voksne som har glemt hvad det brød, der kommer ned fra Himlen, betyder. I dag vil I hjælpe disse voksne til at genoplive deres tro, for i dag vil disse voksne se Jer sige ’Ja’ for første gang til Jesus. Man kan sige, at I får ham som en tæt ven. En ven I kan dele Jeres hemmeligheder med, en ven I kan stole på og som ikke vil gøre Jer ondt, for Jesus siger i dag: ’Den, der spiser mig, skal leve i kraft af mig’.    

I dag fejrer vi legemets og blodets fest. Vi fejrer at vi kan dele dette med Jesus, at vi kan blive ét med ham. Til denne fest inviteres vi til at lægge alt andet væk – både vores ønske om en kat, en Iphone, eller hvad vi ellers lige står og mangler. For alt dette er ikke væsentligt – alle disse ting er nemlig ting som forgår – ja, katten vil dø, vores Iphone vil enten gå i stykker eller blive umoderne, men den fest, vi hver dag inviteres til sammen med Jesus, skal aldrig sendes til reparation eller til lægen og skal aldrig opgraderes, for hans kærlighed til os består og bare vokser og vokser. Lad os derfor altid huske i vores bøn, at bede for det, som virkelig er væsentligt – nemlig at vi i dag og altid vil tage imod den kærlighed som Jesus tilbyder os. – og det er selvom jeg helt sikkert fortsat vil bede for min Iphone.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 28 2011

Sankt Hansaften – uden heks!

Udgivet af

Takket være en stor bunke haveaffald bag kirken kunne DUK fejre Skt. Hansaften med et stort bål. Adskellige forældre mødte, sammen med deres børn, for at hygge sig med bål og god mad. Men det var ikke kun det, men det også gav lejligheden til at gøre noget med hækken langs nordsiden af kirkegrunden. Her gik mændene i krig med diverse have redskaber og trimmede den vildtvoksende hæk godt og grundigt!. Resultatet kan ses på billederne i galleriet. Vi siger mange tak for denne indsats til Antons, Davids, Kristoffers og Joys familer samt Paul. Så vidt jeg kan se, ser billedet af stegepandens indhold  meget indbydende ud!

Flere billeder kan ses under linket: Galleri

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 27 2011

De blev Jesu venner!

Udgivet af

Søndag den 26. juni, Kristi Legems og Blods fest, var der 1. Kommunion i Helligåndskirken. Der var 10 festklædte børn fra menigheden som skulle opleve en messe som de aldrig vil glemme. Kirken var propfyldt med venner og familie fra nær og fjern. Der blev sunget og danset af vores tamilske og afrikanske brødre og søstre. Pastor Jude holdte en veloplagt prædiken, der som altid tog udgangspunkt i en sjov anekdote, denne gang om en “flyvende kat”. Pastoren forklarede børnene, at de gennem deres 1. Kommunion blev Jesu venner for altid. Hviken en skælsættende begivenhed i alle troendes liv. Børnene modtog både brød og vin, Kristi legeme og blod, fra Pastoren personligt sammen med deres forældre. Derefter gik resten af menigheden til kommunion, ledsaget af sangen fra vores afrikanske kor. Joy har taget en masse billeder fra messen, så glæd jer til dem. Jeg vil samtidigt benytte lejligheden til at ønske alle vores børn en god sommerferie! Sikken en festlig start den har fået i ar.

Mark

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 25 2011

Læsningerne til Kristi Legems og Blods Fest 2011

Udgivet af

KRISTI LEGEMS OG BLODS FEST

Søndag 26. juni (hvid) 

1.L.: 5.Mosebog:kap. 8, v.2-3 og 14b-16a 

2.L.: 1.Korinterbrev: kap. 10, v.16-17 

Ev.: Joh. Kap.6, v.51-58 

Under denne messe modtager vore 1. kommunikanter deres første kommunion.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 22 2011

DUK’s Søndagsmesse

Udgivet af

Flere billeder fra DUKs Ungdomsmesse siden søndag med Pastor Daniel som celebrerende præst. Flere billeder fra messen kan ses under linket: Galleri.

Igen tak til Joy for disse billeder og til Anton for de andre ‘fest’ billeder.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 21 2011

Sommerfest

Udgivet af

 

Efter vores julesammenkomst med vores ungdomspræst Daniel, besluttede DUK at invitere ham til endnu en ungdomsmesse, hvor han kunne hilse på børnene i DUK. Pastor Daniel kom sidste søndag og under messen forklarede han børnene hvad Treenighed betød.  Bagefter hyggede vi os alle sammen med pølser og brød. Da frokosten var overstået, tog Daniel over igen, og børnene fik lidt undervisning og denne gang handlede temaet om at begå synder. Derefter blev 1.kommunions børnene undervist i skriftemål. I mellemtiden skinnede solen og alle børnene var ude og legede en omgang høvdingebold. Til sidst samlede vi alle børnene og delte dem i grupper, arrangerede lege hvor de skulle konkurrere mod hinanden.. Daniel tog afsked med os lidt tidligere, fordi han havde andre aftaler, men han var meget begejstret for at se vores fællesskab og opfordrede os til at mødes oftere for at bevare sammenholdet i DUK. Vi afsluttede festen med en ballondans og det så ud til at alle børnene havde en rigtig hyggelig eftermiddag.

Dineezia. Sri Rajan (DUK’s sekretær)

Også tak til Dineezia og Belinda for deres støtte.

Anton.

Ps. Se billederne fra festen på linket: Galleri

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 20 2011

Pinse i Helligåndskirke 2011

Udgivet af

Her er et forsmag fra de mange fine billeder vor ’kirkefotograf’ Joy har taget fra Pinsemessen. Alle de, som står foran altret, repræsenter de mange nationaliteter der findes i menigheden.  Alle læste en forbøn på deres modersmål under forbønnerne. Resten af billederne fra messen, processionen, fest, Pastor Mikolijs foredrag om Helligånden og leg med børnene  kan ses under linket: Galleri.

Tak til dig Joy for din medvirken.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jun 20 2011

Pastor Judes prædiken til Treenighedesfesten 2011

Udgivet af

Pastor Jude celebrerede Treenighedsmessen kl. 8.00 frem for den ‘store’ messe kl. 10.00 i Skt. Mariæ sognekirke. Han tillod sig at gentage sin prædiken fra treeninghedsfest fra 2010. Blev vi snydt for en ny prædiken? Nej, tvært imod! Sidste års prædiken kan sagtens læses én gang til, fordi den er god, og igen minder os om hvordan vi kan både forstå begrebet ‘Helligånd’ og, lige så vigtigt, anvende det i de kommende uger.

Ps. Billeder fra Ungdomsmessen her i Frederikshavn kommer snarest.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg