Jul 30 2011

Læsningerne til den 18. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

18. ALM. SØNDAG

Søndag 31. juli (grøn.)

1.L.: Esajas’ Bog: kap. 55, v.1-3 

2.L.: Brevet til Romerne: kap.8, v.35 og 37-39 

Ev.: Matt.: Kap. 14, v.13-21. 

(Ignatius af Loyola, præst, fejres ikke)

HUSK!! MESSEN ER KL. 12.30 

Læsningernes tema: 

’Herren som giver os mad

I dag fejrer vi Guds stor kærlighed, som ikke blot giver os liv men også opretholder det liv med mad fra eukaristien; altså Guds kærlighed som er gjort synlig i Kristus vor Herre’.

(cf. The Sunday Missal)

English Version: 

The Lord Who Feeds Us.

Today we celebrate the great love of God that not only gives us life, but also sustains that life with the food of the eucharist, the love of God made visible in Christ our Lord’.

(cf. The Sunday Missal).

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 29 2011

20.000 besøgende

Udgivet af

Så stiger ballonerne igen til vejrs! Nu har vi haft 20.000 ’hits’ som det hedder nu til dags. Det er fortsat en stor glæde for os tre (Thomas, Mark og mig) at vi har så mange trofaste venner af hjemmesiden. Vi håber på at vi kan fortsat dele vor trosliv sammen med jer fremover.

Kh. Thomas, Mark og William

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 25 2011

Pastor Judes prædiken til den 17. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Pastor Jude, ligesom os alle, har været meget rørt over de begivenheder i Norge denne weekend. Hans prædiken bærer præg af dem i denne søndags udgave. Den kan læses under linket: Søndags Prædiken

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 25 2011

Pastor Judes prædiken til d. 17. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken 17. alm. søndag 2011. 24. juli

 Ev. Matt. 13, 44 – 52

Lige under 100 døde mennesker i Norge var hvad vi kunne se i TV efter fredagens tragedie. Mens billederne kom frem på TV, skyndte Barack Obama sig at fordømme angrebet og minde os om at vi står sammen mod ondskaben, alt imens vi hver især ventede på at terrorgrupper fra udlandet ville tage ansvaret for det som var sket. Disse terrorgrupper spreder nemlig frygt. Frygt hvori der ikke findes en smuk perle, frygt hvori der ikke gemmes en skat.  Det står helt klart – Disse terrorgrupper er dem som beskrives i Evangeliet når englene kommer ved verdens ende og skiller de onde fra de retfærdige. Den dag vil der være et ’os’ og et ’dem’, men pludselig var terrorgrupperne glemt. På skærmen så vi nemlig Anders. Han var norsk. Det var angiveligt Anders som stod bag det hele ved egen hjælp. Ondskaben var altså kommet indefra – ikke udefra.

I Danmark forbereder vi grænsekontrol, for ondskaben kommer udefra – til ondskaben vil vi gerne sige ’nej tak, vend venligst bilen om og tag ondskaben med hjem til dit eget land’. Ondskaben kommer udefra. – Men så kommer ondskaben pludselig indefra når en 13-årig slår en anden 13-årig ihjel, og grænsekontrollen glemmes et øjeblik mens vi overvejer vores mening om en lavere straffealder. Hver dag kan vi i avisen se hvordan ondskab ikke bare kommer udefra, men også indefra, nedefra og oppefra. Det er nemt at synke ned i mismod.

Midt i tragedien står vi med et Evangelium der belærer os om, at i ethvert net med fisk findes der gode fisk – de dårlige smides ud. På en ganske almindelig mark kan der være en skat – en skat som vil bringe glæde, og så findes der en perle, en perle så kostbar at vi med rette kan sælge alt hvad vi ejer. Det er altså et Evangelium der lover os noget godt, der stiller os i udsigt at en dag vil alle de onde blive skilt fra de retfærdige, for da vil skatten vise sig, perlen vil skinne og fisken vil være af en særlig kvalitet, for da vil Himmeriget åbne sig. Kan vi overhovedet fatte et sådan Evangelium i dag? Nej, muligvis ikke. Har vi så brug for et sådan Evangelium? Ja, det har vi, for i dag har vi brug for et håb.

Vi loves nemlig et Himmerige. Måske er Himmeriget ikke for os – måske er det derimod for medlemmer af terrorgrupper og norske Anders, det ved kun Gud, men for os blomstrer der et håb om noget bedre; at det nytter noget at leve blandt alt det ondskab, vi møder her på jorden. Intet menneske kan nemlig dømme os, hverken politiet, Ekstra Bladet eller den lokale præst. Kun Gud kan dømme, og en dag vil Han kalde de retfærdige. Således vil vi blive stillet ansigt til ansigt med Gud, og den dag er vi ikke medlemmer af en gruppe – intet politisk parti, ingen religiøs bevægelse, intet terrornetværk – nej, vi er bare dig og mig – helt enkelte mennesker som vil høre Guds direkte tale. Den dag vil Han ikke spørge: ’Hvad gjorde din ven? Hvad gjorde din nabo?’ Han vil derimod spørge: ’Hvad gjorde du?’

Således stod 2 mænd ved Himlens port da Skt. Peter spurgte den ene: ’Hvad har du gjort for at fortjene en plads i Himlen?’ Manden svarede: ’Jeg er slet ikke værdig, for jeg har løjet og jeg har stjålet’, men Skt. Peter lukkede ham alligevel ind, og spurgte så til den andens bedrifter. Manden svarede stolt: ’Jeg har ingenting gjort!’. Til ham var der ikke plads i Himlen. I vores søgen efter de gode fisk, den smukkeste perle og den gemte skat, vil vi snuble, lyve og stjæle, men i tro på Gud og længsel efter nåden vil Gud tale til os, og redde os fra vores mismod. Som mennesker er vores pligt at handle, at gøre noget, og ikke forholde os passivt i livet. Gud vil spørge os: ’Hvad gjorde du?’ mens Han kærligt vil lytte til alle vores dårligdomme. I mennesket ser Gud den perle Han værdsætter så højt at Han vil sælge alt det Han ejer blot for den ene perle.

Dagens tekst og Norges tragedie inviterer os til ikke at give op og falde i mismod. Lad os ikke stoppes af ondskab og dårligdomme. Lad os i stedet søge efter perlen og skatten – altså længes efter det gode så stærkt at det gode vil komme til os. Mon ikke mange norske forældre har længtes efter at høre deres barns stemme, og da de heldige hørte den, så kom Himmeriget på jorden. Gå ud i dag, lyt til Jeres elskedes stemme på denne måde – lad deres stemme være Himmeriget stemme. Vores tanker går i dag til de som ikke hørte det barns stemme, som de længtes efter. Må Gud være dem nådig.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 23 2011

Læsningerne til den 17. alm. søndag 2011

Udgivet af

17. ALM. SØNDAG I ÅRET 2011

Søndag d.24. juli (grøn) 

1.L.: 1. Kongebog: kap.3, v.5 og 7-12

Sl 119, v.57+72,76-77,127-128 og 129-130.

Resp.: ’Herre, hvor jeg elsker din lov!’ 

2.L.: Brevet til Romerne: kap.8, v.28-30. 

Ev.: Matt.: Kap.13, v.44-52 eller 13,44-46 

(Charbel Makhluf, præst, fejres ikke)

HUSK!!! MESSEN ER KL. 12.30 

Læsningernes tema:

’Skatten, som vi har fundet:

Salomon bad for visdom, så at han kunne se tingenes sande værdier. Vi har næppe brug for Salomons visdom for at indse at vi har fundet både Guds kærlighed og hans rige; en uvurderlig skat. Det er på basis af denne skat, at vi fejrer messen i dag’.

(cf. The Sunday Missal)

English Version: 

‘The Treasure We Have Found

Solomon prayed for the wisdom to discern the true value of things. We scarcely need the wisdom of Solomon to realise that in finding the love of God and thekingdomofGodwe have a treasure beyond price. It is in joy of this realization that we hold our celebration today’.

(cf. The Sunday Missal)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 19 2011

Pastor Judes prædiken til den 16. alm. søndag 2011

Udgivet af

Pastor Jude er tilbage og i fin form. Læs hans prædiken under linket: Søndags Prædiken.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 19 2011

Pastor Judes prædiken til d. 16. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken 16. almindelige søndag 2011.

Ev: Matt 13, 24-43

En dag kom en præst hjem efter ferien. Han boede i en landsby og han nåede ikke langt ind i byen før han blev mødt med den første velkomst. En dame mødte ham – Du ved, sådan en dame som ved ALT om ALLE i byen. Naturligvis ønskede hun præsten velkommen hjem og prøvede også at få nogle detaljer om hans ferie. – Men vigtigst var den nyhed som hun havde til ham! Hun sagde: ’Pastor, ved du godt at din nabo har fået stjålet ALT medens du var på din ferie?’ ’Næææ’ Det vidste præsten ikke, men da den pågældende nabo kun meget sjældent kom i kirke, synes præsten at det var rigtigt at tilføje: ’Ja, jeg siger dig retfærdighed sker fyldest – enhver som ikke hører Guds ord vil ligne en tåbe’. Da så damen lidt ned i jorden, men kiggede så op på præsten og sagde: ’Jamen Pastor, der har også været indbrud i DIT hus!’. Nu så præsten overrasket ud og mumlede for sig selv: ’Herrens veje er uransagelige!’

Jesus fortæller os en lignelse i Evangeliet i dag. Lige sådan har jeg forsøgt mig med en lille historie for at vi bedre skal kunne forstå dagens tekst. At fortælle historier er jo netop hvad vi gør, når noget er indviklet at forstå eller svært at forklare. Sådan sidder enhver forælder på barnets seng om aftenen og fortæller gode historier om børn som bliver gode venner, om bedstemor som dør og kommer i Himlen eller om noget helt andet. Imens kigger barnet på billeder i bogen eller danner sig sine helt egne i hovedet med sin fantasi.

På samme måde må vi voksne læse Biblen. Læs hver lignelse og hvert et referat af hvad Jesus gjorde, sagde til de tilhørende. Vi må lukke vores øjne og lave vores egen film. Man siger at det er sundt at bruge sin fantasi. Vores fantasi bruger vi også når vi møder et nyt menneske. Fantasien bruger I lige nu mens I ser på mig. I spørger Jer selv: ’Hvor er han fra?’ ’Hvorfor er han er?’ ’Hvorfor er han så lille?’  (Pastor Jude var i Horsens og Vejle denne søndag, og er ikke så godt kendt). Ja, mange spørgsmål og vurderinger går gennem Jeres tanker. Det siges at et menneske vurderer et andet menneske på bare 10 sekunder. På 10 sekunder vurderer vi hinanden og beslutter så om vor bror eller søster er ukrudt eller hvede. På kun 10 sekunder fælder vi vores dom.

Sådan gjorde præsten også med sin fantasi i min historie. Hans nabo kom ikke til kirke og derfor er hun ukrudt – derfor er indbruddet fortjent. Præsten selv derimod er en helt anden historie – han er præst, tæt på Gud, from og ganske hellig – derfor kan indbruddet kun være en tilfældighed – ja, vel nærmest en fejl. Det kan vi sidde

og smile ad, men mon ikke vi også nogle gange falder i den fælde. ’De andre, ukrudtet, får som fortjent, men de ulykker som rammer mig, selveste hveden, må være en tilfældighed – Ja, en fejl!’. Tænk om man kunne fjerne alt ukrudt fra denne jord – gøre alt det onde usynligt, rive det væk og købe et middel i Silvan, som sikrer at det aldrig kommer igen. Tænk om man kunne fjerne alt dårligt, så Gud kunne sidde og kigge på al hveden – al den herlighed som mennesket er, men det er ikke et syn som Gud kan lide. Gud har sat det gode og det onde side om side, og morer sig sikkert, når Han hører præsten udtale sig hånligt om sin nabo også når præsten har haft indbrud.

Ukrudtet og hveden bor i ethvert menneske. De to kan ikke rigtig skilles ad. Kun hos Gud selv kan vi kendes på hvad vi er – både godt og ondt, og det var også således at en fængselspræst fik ganske mange problemer da han en dag til messen ønskede at én skulle overtage 1. læsning. Han rakte Biblen mod fangerne og bad én læse, men hvem skulle fangerne vælge? Han som havde begået mord? Han som havde voldtaget en kvinde? Han som ’kun’ havde røvet en bank? Der opstod diskussion om hvem der havde en mindste skyld – altså den mindste andel ukrudt i sig. Således overtog præsten også til den messe 1. læsning. Men hvem siger at præsten var uden ukrudt?

Dagens tekst inviterer os til at styrke vores hvedes kraft. Hvis det dårlige vokser i os, vil vi vokse som ukrudt og se ud som ukrudt, men gør vi derimod vores hvede stærk, vil vi vokse og sætte en kerne. En kerne som vil så en ny hvede. Sådan gør vi, når vi lever efter Guds ord, når vi elsker vores næste og værner om vores familie. Gå derfor ud i dag med hvedens kraft – gør en kærlighedens gerning denne søndag.

.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 17 2011

Tilbage fra ferien

Udgivet af

Mark, vor med redaktør af vor hjemme side er lige kommet tilbage fra sin ferie sammen med hans familie. Han skriver:

Jeg er tilbage efter 14 dages campingferie i henholdsvis Tjekkiet og Schwarzwald i Sydtyskland, og jeg vil gerne dele et par ferieoplevelser med jer. Sydtyskland er meget katolsk, hvilket ses overalt. Biledet her er taget på et Gasthaus, hvor vi nød en god tysk traditionel aftensmad. Både i entreen og i selve krostuen hang der krucifikser. Hvor godt måltidet smagte! I det hele taget fandtes der et hav af katolske udsmykninger, på bygninger, ved vejen og som ses på restauranterne.

Billedet her er taget i Hausach, som er berømt for sine bindingsværkshuse. Men også her mangler der ikke religiøs udsmykning.

I Freiburg besøgte vi Freiburger Münster (domkirke). Over indgangen hang en hilsen til paven, som kommer på besøg i byen til september. Kirken var fantastisk flot, men det er svært at tage gode billeder inde i denne slags storslåede bygninger. Til min store glæde fandtes der midt i turistmylderet en lille kapel, hvor turister var forment adgang. Kun hvis man søgte stilheden og mulighed for bøn var man velkommen i denne åndelige oase. Derinde kunne man virkelig tanke op igen, for at vende tilbage til turishurlumhejet.

Til sidst et billede taget i Steinach, hvor vi boede på campingpladsen. Dette krucifiks hænger på gavlen af en bondegård. Bare vi var så glad for troen her i Danmark!

Der findes i mit album selvfølgeligt også et antal af billeder med mig, hvor jeg holder en god tysk øl i hånden, men dem vil jeg forskåne jer for i dette forum :-)

Jeg har lige læst, at Pastor Jude også skal til Sydtyskland på ferie. Jeg er sikker på, at han vil nyde turen.

Vi ses snarest i kirken!

Mark

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 16 2011

Læsningerne til d. 16. søndag i året 2011

Udgivet af

16. ALM. SØNDAG.

Søndag d. 17. juli (grøn) 

1.L.: Visdommens Bog: kap.12, v.13 og 16-19; 

Sl 86, v.5-6,9-10 og5-16a.

Resp.: ’Du, Herre, er god og tilgiver gerne’. 

2.L.: Brevet til Romerne: kap.8, v.26-27. 

Ev.: Matt.: kap.13, v.24-43 eller 13,24-30. 

HUSK: Messen starter kl. 12. 30.

 

Læsningernes tema:

Herren, Vor nådige Dommer

Vi har konstant brug for nåde og tilgivelse fra Gud, og hans tilgivelse er forsikret, når vi angrer, fordi han har sendt os sin Søns Ånd for at hjælpe os og for at gå i forbøn for os i vor svaghed.

(cf. The Sunday Missal)

 Theme for the readings:

The Lord, Our Merciful Judge.

We stand in continual need of the mercy and forgiveness of God; and we are assured of his forgiveness when we repent, because he has sent us the Spirit of his Son to help us and to plead for us in our weakness.

(cf. The Sunday Missal)

 

 

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Jul 15 2011

Galleri update

Udgivet af

Der er efterhånden mange billeder under linket: Galleri. Thomas, vor administrator, har sorterede dem efter årstallet, så nu er det lettere at orientere sig (og finder dem!) Som sædvanlig er det forbavsende hvor hurtigt tiden er gået, når man begynder at kigger dem igennem!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg