Sep 30 2011

Dagsordenen til LU mødet søndag d. 2. okt.

Udgivet af

Lokaludvalget holder et møde efter messen nu på søndag. Dagsordenen kan læses på linket: Lokaludvalget. Hvis du har et punkt, du kunne tænke dig på dagsordenen, kontakt mig enten  pr. tel.,  via en e-mail eller lige efter messen.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 30 2011

Dagsordenen til mødet d. 2. okt. 2011

Udgivet af

Dagsorden til LU-møde søndag d. 2. okt.2011 

Til stede: 

Fraværende: 

Valg af mødeleder: 

1:Godkendelsen af dagsorden: 

2. Godkendelsen af sidste referat (kan læses på hj. siden), samt evt. nye punkter: 

3. Nyt fra:

                   a) Præster: 

                   b) MR (se ref. fra sidste møde under linket LU) 

                   c) Andre udv.:                  

4) Retningslinier vedr. undervisning (PJ) 

5) Mindemesse for Pastor Per (A) 

6) Fremtidige vedligeholdelses projekter; bl. a. garagen (A) og garagen ved udlejningsboligen (A) 

7) Udflugter el. valfart til næste år jfr. pkt. 2b fra MR mødet 

8) 

9)  

Evt.:

a)   Næste møde:

b)     

Pastor Jude (sognepræst)

William (formand)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 28 2011

Father Jude’s Sermon

Udgivet af

Father Jude’s sermon is now tranlated into English for our non-Scandinavian friends. It’s to be found under the link: Søndags Prædiken. I apologize for the delay but I spent a few days in Copenhagen to see my fellow country man, Mark Cavendish, win the world champoinship in road racing!  A great day!!

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 28 2011

Besøg fra Sri Lanka

Udgivet af

De næste 2 måneder har Anton og Nishanti fornøjelsen af at have Antons mor på besøg. Det er første gang, at Theresamma er i Europa. Antons far kunne grundet sygdom desværre ikke komme, men det er planen at parret sammen vender tilbage til DK næste år. Antons søskende er spredt over hele jorden. 2 i Australien, 1 i England og 1 i Sri Lanka. Derudover har Theresamma
6 børnebørn. Therasamma har lagt mærke til, at livet i Danmark er meget anderledes end hjemme i Sri Lanka. En familie med mindre børn har jo meget travlt med at få arbejds- og familieliv til at passe sammen. Hun er vokset op med gudstjenester hver morgen, og at det er kirken, der hjælper både med store og små problemer. Derudover har hun ikke vant sig til de kølige temperaturer endnu. Selvom det er første gang hun besøger Danmark, kender hun mange andre familier fra gamle dage i Sri Lanka, og mon ikke der bliver god tid til at snakke og besøge hinanden i de 2 måneder opholdet varer. Vi kommer sikkert til at møde Theresamma de næste mange søndage og hun skal være meget velkommen!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 27 2011

Pastor Judes prædiken til d. 26. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Undskyld forsinkelsen men jeg har været bortsejst de sidste  4 dage. Pastor Judes prædiken kan nu læses under linket: Søndags Prædiken.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 27 2011

Pastor Judes prædiken til d. 26. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken 26. alm. søndag 2011. 25. september.

Ev: Matt: 21, 28-32

I skolen, da jeg var barn i Sri Lanka, var jeg meget ligesom den ene af sønnerne i dagens Evangelium, og mon ikke at mange af Jer her i dag også var sådan, når lærerne gav ordrer om svære hjemmeopgaver. Jeg sagde ja og jeg kiggede på læreren med store overbevisende øjne, tog mine lektier under armen og gik ud fra klasselokalet. Væk fra skolen glemte jeg dog hurtigt hvad jeg havde sagt ’Ja’ til og uden jeg selv ville det startede leg og sjov med de andre børn. Lektierne havde ingen plads i min fritid, men så når jeg kom i skole dagen efter, var læreren hurtig til at minde mig om hvad jeg havde sagt ’Ja’ til, og sådan endte jeg altid i problemer.

Som voksen er det ikke meget bedre. Vi ser voksne politikere sige ’ja’ til alt det vi gerne vil høre, men også de glemmer deres ’ja’ og ender med at gøre ingenting. Hvert nytår siger jeg ’Ja’ til at tabe mig, motionere mere og leve en sundere livsstil, men pludselig er det igen december og intet af det jeg lovede og sagde ’Ja’ til er sket. Helt fra Adam og Evas tid har mennesket været sådan. Menneskets tale har været ’Ja, ja og ja’ men handlingerne er udeblevet – deres gerninger har runget ’Nej’. Ordene Ja og Nej er måske de mest magtfulde ord i verden. Med et ’Nej’ kan konen ændre mandens liv når præsten spørger ved alteret: ’Vil du tage denne mand til din ægtemand?’ – Nej svarer hun

Ligesådan er det med ’Ja’, når damen henne i banken bevilger et lån, der gør drømmen om et nyt hus til virkelighed – ’Ja’ svarer hun, og således styres denne verden og vi mennesker af Nej og Ja. Nej til atomkraft, Ja til flygtninge, Nej til flere arbejdstimer og Ja til mere ferie. Med Ja og Nej kan enhver give udtryk for en holdning, men ordene stopper der. De stopper ved holdning, for Ja og Nej runger ganske hult. Der skal være en gerning bag før det rigtig får betydning.

– Hvem er så værst; han der siger ’Ja’ og ikke kommer eller han der siger ’Nej’ og kommer alligevel. Når vi hører Jesus i Evangeliet, så er det ganske nemt at svare, for han sammenligner den der siger nej med prostituerede og toldere. De lever et liv i synd, de lever udenfor de 10 bud, men når de fortryder, når de pludselig ser den rette vej, så er der plads i Himlen også for dem. For den der siger ’Ja’ og ikke kommer, er der ikke noget Paradis som venter.

Vi inviteres i dag til at bruge Evangeliet aktivt i vort liv hver dag, selvom én engang spurgte mig: ’Mangler der ikke en tredje søn i lignelsen, en søn som siger ’Ja’ og kommer som han har lovet?’ Havde Jesus givet historien en sådan søn, havde ingen været i tvivl om hvilken af de tre sønner der var vores forbillede. Med kun 2 sønner i historien er vi tvunget til at vælge den bedste af de to værste som vores idol. Måske findes der kun én eneste i hele verden som er den der siger ’Ja’, mener ’Ja’ og gør de gerninger som passer til ’Ja’. Han sidder oppe og venter på os i sit Himmerige. Hvornår har vores Far nogensinde lovet os noget vi ikke er blevet givet!

Her på jorden er det anderledes. Vi ved at mennesket er ulydigt, at vi selv er ulydige og at det vil være sådan altid, og ét er sikkert – siger vi ’Ja’ til Gud uden at leve med Ham i vort liv, vil Paradiset blive svært at finde. Et ’Nej’ kan ændres til et ’Ja’, et ’Nej’ kan fortrydes. Siger I derfor ’Nej’ i dag til Gud, ’Nej’ til kirken, ’Nej’ til at tro, så vil I mærke en ægte længsel i Jer, en længsel til at sige et tydeligt ’Ja, jeg kommer’ og I vil rejse Jer og gøre som I har lovet.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 21 2011

Martha og Maria på besøg

Udgivet af

 

Søndag den 18.09 havde vi besøg af butikken ”Martha og Maria” fra Sct. Mariæ kirke, som forhandler kristne religiøse artikler som bl.a. rosenkranse, ikoner, kors og krucifikser. Butikken ledes af Line, som her ses i fuld gang med at betjene Jan, som benyttede lejligheden til at handle stort ind. Line henter forsyninger til butikken gennem medlemmer fra menigheden, som rejser ud i den store verden. Pastor Jude er ophavsmanden bag navnet, som jo er hentet fra evangeliets beretning om de to søstre, der har fået besøg af Jesus. Mens Martha står for det praktiske, er Maria optaget af nærværet med Jesus. Pastor Jude understreger nødvendigheden af begge typer mennesker. At drive en butik (praktisk arbejde) fremmer åndelige aktiviteter,
som bl.a rosenkrans bøn, og kommer menigheden til gavn. I butikkens første måneder har den allerede genereret et overskud på 6000,- kr, som straks blev investeret i et gulvtæppe til sakristiet i Aalborg. Dagens salg i Frederikshavn beløb sig på ca. 800,- kr. Vi ønsker Line fortsat god forretningsheld, og glæder os til at få besøg af hende igen!

 

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2011

Kirkekaffe med Marta, Maria og Line.

Udgivet af

Efter messen i går var der kirkekaffe. Line fra Aalborg var kommet med sin butik Marta og Maria. Under linket Galleri kan du nyde stemningen, takket være Joys flotte billeder. Tak til Line for sin indsats og Joy for sine billeder. Mark har lovet at skrive lidt om begivenheden senere hen i ugen.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2011

Father Jude’s Sermon

Udgivet af

To all our non-Scandinavian readers. Father Jude’s sermon for this Sunday has now been translated and can be found under the link: Søndags Prædiken.

We wish you all a good and blessed week.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2011

Pastor Judes Søndags Prædiken til d. 25. alm. søndag 2011

Udgivet af

Dagens evangelium er ikke lige den mest elskede tekst for fagforeningsfolk, men den skal forstås på en helt anden måde, end den umiddelbart ser ud til, hvis  man har læst den uden omtanke. Pastor Jude er i top form i hans fortolkning af dagens tekst. Læs den på linket: Søndags Prædiken.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg