Oct 31 2011

Father Jude’s Sermon from yesterday.

Udgivet af

To all our non-Scandinavian readers. Father Jude’s sermon from the 31st. Sunday in the year 2011 is now to be found under the link: Søndags Prædiken. We hope you enjoy it and find something in it to reflect on during the coming week. We wish you all a blessed and joyful week.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 30 2011

Pastor Judes prædiken til den 31. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Pastor Judes prædiken for i dag er nu lagt ud under linket:Søndags Prædiken.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 30 2011

Pastor Judes prædiken til den 31. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken til den 31. alm. søndag 30. oktober 2011.

Ev: Matt 23, 1-13

Jeg vil dele en hemmelighed med Jer i dag. Hemmeligheden er, at jeg ikke har nogen børn. Jeg tror Gud har formet mit liv sådan – altså gjort mig barnløs og katolsk præst, fordi Gud godt ved at mine børn ville blive en stor belastning for samfundet. Det er nemlig helt sikkert, at jeg ville give dem alt hvad de peger på, at jeg ville give dem slik til aftensmad, og at jeg ville forsøge at opfylde ethvert ønske de kom med. Ja, sandheden er, at ingen ville kunne holde mine børn ud i mere end 5 minutter. Selvfølgelig ville jeg sidde hos dem og fortælle dem længe om ydmyghed, troen på Gud og andre vigtige ting i livet, men det er helt sikkert at alle mine gode intentioner ville blive overskygget af mine børns krav og ønsker.

Sådan går det for mange forældre, tror jeg, at man inden børnene kommer til verden, har mange gode idéer om opdragelse, men når først barnet kigger på én med store øjne, så er det svært at holde fast i det NEJ man lige har sagt. Og de er sandelig svære sådan nogle børn. De hører vores tale om og om igen, men kun få ting klistrer sig fast i deres hjerne. Noget helt andet er, alt det børnene ser med deres øjne. Det husker de for evigt og lever efter det. Når mor og far ikke mener deres nej, handler det bare om at spørge længe nok, når mor og far pjækker fra arbejde – ja, hvorfor så gå i skole. Når mor og far prædiker om det gode liv, men ikke selv lever efter normerne, hvorfor så gøre en indsats?

Dagens evangelium giver os mulighed for at bremse op. Prædiker vi om hellighed, om normer og dyder på et niveau vi slet ikke selv magter at leve efter, så er dagens evangelium en chance for os all til at tage et valg. Vi står nærmest ved en skillevej i dag, og kan enten vælge den højre eller den venstre vej. Vi kan vælge enten at ændre vort liv så det passer til vores tale, eller tage den anden vej og ændre vores tale så den passer til vort liv. Det sidste valg er den lette vej. Det kræver nemlig bare at vi tier stille. At vi holder op med at dømme andre og tale om alt det vi stræber efter. Den vej kan vi vælge lige nu, når vi går ud fra kirken.

Den første vej derimod er sværere. Alt det vi taler om, alt det gode vi ser i os selv, alt det rigtige vi mener vi står for. Tænk om vi lige her nu og rent faktisk skulle til at GØRE alt det? Uanset hvor fromme og ærlige vi er, tror jeg det ville blive svært. Det er jo typisk mennesket – helt fra Adam og Evas tid – at vi har stræbt efter mere end vi evner. Det er svært at få ord og handling til holde hinanden i hånden og følges ad.

Det er en udfordring hver eneste dag som kræver en indsats. Og derfor må vi nok også finde en mellemvej mellem at sige hvad vi gør og gøre som vi siger. Det er godt at have idealer, for det betyder at vi ikke går i stå. Vores visioner er med til at udvikle os, men vi må huske at vi altid skal kunne genkendes i jagten på vores drømme. Gå derfor ud i dag med en ny vision om ikke at vildlede folk med Jeres tale.

I dag er det verdens missions søndag, og det er netop en af de dage som nemt bliver fyldt med fromme ord og gode hensigter. Hellighed som forbliver en holdning udenpå fordi den ikke rigtig trænger ind. Det er svært at forholde sig til mennesker i den 3. verden som ingenting har. Vi har alle sympati for dem, men deres ansigter er ukendte, og vi kender ikke deres historie. Det afgørende i vores hjælp til disse brødre og søstre er at det er DIG og MIG, der kan gøre en forskel. Ikke samfundet, ikke ’nogen’ og ikke alle, men DIG og MIG. Lad os derfor i dag vise at når det gælder næstekærlighed så gør vi som vi siger – at vores holdning er både udenpå og indeni.

 

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 29 2011

Læsningerne til d. 31. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

31.  ALM.  SØNDAG 2011  

Søndag d. 30. oktober 2011 (grøn

1.L.: Malakias’ Bog: kap.1, v.14b – kap.2,v. 2b og 8-10; 

 Sl 131, v. 1, 2, og 3.

 Resp.: ’Herre, bevar min sjæl i fred hos dig’. 

2.L.: 1. Thessalonikerbrev: kap. 2, v.7b-9 og 13. 

Ev.: Mattæus: kap. 23, v.1-12. 

Kollekt for verdensmissionen

(Thøger, præst, fejres ikke) 

HUSK!

Sommertiden ender natten imellem lørdag og søndag

Klokken 10 bliver en time ‘senere’.

Læsningernes tema: 

Guds budskab vedr. det evige liv

’Hvor let det er gennem menneskets hovmod at forfalske Guds budskab og tjene ved det. Lad os i dag ære Gud med ydmyghed, oprigtighed og sandhed’.

(Cf. The Sunday Missal) 

God’s Message Of Eternal Life

‘How easy it is for human pride to falsify God’s message, to make capital of it. Today let us honour God in humility, sincerity and truth’.

(Cf. The Sunday Missal)

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 28 2011

Billeder fra Pastor Per Dolmers Mindesmesse

Udgivet af

Under Pastor Per Dolmers mindsmesse søndag d. 16. oktober blev der taget en del billeder. Dem kan du se under linket: Galleri. Det første billede viser Pastor Pers kone, Tinna, sammen med to af deres fire børn; Elizabeth og Birgitte. Og billede 15 viser Edmund, en af Pastor Pers ældste venner. Edmund besøgte familien for første gang i 1957 og , ifølge Tinna, ankom kørende på sin scooter. I dag er Edmund 95 og ‘still going strong!’ Igen tak til Joy vor ‘hof’ fotograf for de flotte billeder.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 25 2011

Father Jude’s Sermon for the 30th. Sunday

Udgivet af

To all our non-Scandinavian friends. Father Jude’s sermon for last Sunday is now translated and put in under the link: Søndags Prædiken. We hope you enjoy it and we wish you a peaceful and blessed week.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 23 2011

Pastor Judes prædiken til den 30. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Pastor Jude’s prædiken fra denne søndag er nu klar på linket: Søndags prædiken

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 23 2011

Pastor Judes prædiken til den 30. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

Prædiken 30. alm. søndag 2011.

EV: Matt: kap.22, v.34 – 40 

Hvis man ser på en væg mellem to lejligheder så har den to sider. Én side som vender ind mod en måske gammel mand som er ensom, fordi han har mistet sin kone, og en anden side som måske vender ind mod et ungt par som holder fest hver weekend. Sådan er det med alle vægge der adskiller lejligheder. På den ene side bor der ét slags menneske og på den anden side bor en anden slags. Duften i de to lejligheder er forskellig. Møblerne ville ikke passe sammen, hvis nogen fik den idé at bryde væggen ned, og i det hele taget vil ingen være i tvivl om, at de to lejligheder med kun væggen imellem sig, indeholder helt forskellige vaner og rutiner. 

Særligt for en sådan væg er at den ikke kun kan have én side. En væg har altid to sider og er med til at ramme noget ind og holde noget andet ude. Når vi går hjemmefra låser vi oven i købet døren, så intet ondt vil komme indenfor væggen, mens vi er ude. En sådan væg med to nødvendige sider er evangeliet i dag. 

Jesus siger to ting. Det første er, at vi skal elske Gud med alt hvad vi har i os. Denne ordre han giver en den ene side af væggen. Den side som holder alt det onde ude, er den side som giver os trøst og vi kan genkende. Den side som sørger for at ingen kulde og regn kommer ind. Det andet som Jesus siger, er at vi skal elske vores næste som vi elsker os selv. Og nu bliver det svært, for at elske Gud er de færreste af os her vel i tvivl om – Ja, vi elsker Gud – vi er kommet i dag i Hans hus for at være sammen og bede. Men elsker os selv og vores næste, altså plejer den side af væggen som skal prydes med flotte billeder og varme for vores radiator. Hvordan kan vi sige ’Ja’ til det uden tvivl i vort sind? 

Jesus siger at på disse bud, disse to love, der bygges alle andre love. Nogen siger at have vi blot buddet ’elsk din næste som dig selv’ så behøvede vi ikke de andre 9 bud, som Moses tog med fra bjerget. Men heldigvis har vi de 9 andre også, for dette bud er svært. Hvad nu hvis vi ikke rigtig elsker os selv, kan vi så overhovedet elske vores næste? Elsk din næste som dig selv…. 

Det vil altså sige at vi skal elske os selv, elske Gud og erkende at vi som mennesker er skabt i Hans billede. Når vi anerkender at vi er noget værd, at vores ord kan såre andre, skabe splid eller glæde, så vil vi forstå at Gud har skabt os med et formål. Han har ikke bare skabt mennesker, ligesom når vi hælder ris i en gryde. Nej, Han har taget sig god tid til både dig og mig. Han har givet os gode karakterer og en mission i denne verden. En mission med kærlighed. Det er vores pligt at udføre den mission i alle livets områder. 

I vore familier og i samfundet har vi mange regler. Mon ikke også de kunne afskaffes, hvis blot der var én regel som hed: ’Elsk din næste som du elsker dig selv. Husk denne regel når I lever livet. Livet leves ikke kun her til messen. Livet venter på os derude på den anden side af den væg, hvor vi lige nu sidder på den trygge side. Et liv som byder på mange ting, godt som dårligt. Mød disse ting med kærlighed. Kærlighed til Jer selv, kærlighed til Jeres næste og kærlighed til Gud.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 22 2011

Læsningerne til den 30. alm. søndag i året 2011

Udgivet af

30. ALM. SØNDAG 2011 (grøn.) 

Søndag 23. oktober 2011 

1.L.: 2. Mosebog: kap. 22, v. 20-26 

2.L.: 1. Thessalonikerbrev: kap.1, v.5c-10. 

Ev.: Mattæusevangeliet: kap. 22, v. 34-40. 

(Johannes af Capestrano, præst, fejres ikke) 

Læsningernes tema: 

Kærlighedens bud.

’I dag, gennem den styrke som Kristus giver os, kan vi fejre messen med glæden fra Helligånden den store kærligheds bud, som vi en gang måtte tvinges til under trusselen fra Guds hævnende vrede’.

(Cf. The Sunday Missal)

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Oct 20 2011

Spred det gode budskab

Udgivet af

Hjemmesiden har nu fået en lille facebook knap i bunden af hver artikel: 

Klikker du på den og har du en facebook konto, vil du nu kunne dele den pågældende artikel fra katolsk-frederikshavn med dine venner på facebook og være med til at sprede det gode budskab.

Er der et lille tal udfor knappen, betyder det, at en eller flere allerede har delt artiklen på deres konto, men jo flere jo bedre, så klik løs! :-)

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg