Dec 31 2011

Ingen læsningshenvisninger

Udgivet af

Jeg har ikke ‘downloaded’ den nye liturgiske kalender endnu. Thomas arbejde på sagen, og det hele skulle fungere snarest.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 30 2011

Vigtig ændring!!

Udgivet af

Messen på søndag er kl. 12.30 og ikke kl. 10.00 som annonceret sidste søndag. Jeg beklager fejlen. Prøv at kontakte alle  I kender og fortæl dem om denne ændring. På forhånd tak.

William

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 26 2011

Julekrybbe 2011

Udgivet af

Tak til Suzannes familie (John, Charbel og Osee) for årets flotte julekrybbe, som blev sat op til midnatsmessen, og vil stå frem til tilbedelse og beundring frem til hl. Tre konger.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 26 2011

Pastor Judes Jule prædiken ved midnatsmessen d. 25. december 2011

Udgivet af

Man skulle tro, at Pastor Jude havde spist for meget jule and, når han begynder at snakker om rensdyr Rudolf med den røde tude som indledning til sin jule prædiken. Men som sædvanligt kan han fænge vor opmærksomhed med at starte med det velkendte før han kommer til sagens kerne;  Kristi fødsels betydning for os i dag.

Læs prædikenet under linket: Søndags Prædiken

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 26 2011

Pastor Judes Jule prædiken ved midnatsmessen d. 25. december 2011

Udgivet af

Prædiken julenat Aalborg 2011

Ev: Matt 1, 18-25

Jeg tror, vi alle kender i hvert fald ét af julemandens rensdyr. Et rensdyr som har en rød næse som lyser. Det er selvfølgelig julemandens mest kendte rensdyr, Rudolf med den røde tud. Rudolf havde en lysende næse og alle de andre rensdyr grinede af ham og kaldte ham grimme navne. De inviterede aldrig Rudolf til at deltage i deres lege og gav ham aldrig nok mad til at han blev mæt. – Men så en aften i december kom julemanden til Rudolf, og foran alle de andre rensdyr sagde julemanden: ’Rudolf med den røde tud, vil du lyse for min slæde i nat?’ Så råbte alle de andre rensdyr: ’Rudolf med den røde tud, du bliver det vigtigste rensdyr – du bliver berømt!’

Denne historie om Rudolf er aktuel i dag, juleaften, fordi det er historien om frelse. For lad os se det i øjnene – havde Rudolf bare være overladt til sig selv og ikke fået hjælp fra julemanden, ja, så ville han nok ende sine dage som et trist rensdyr uden venner og uden mad. Drillerierne ville fortsætte år efter år. Julemanden frelste ham fra ondskab og gav ham den forreste plads i slæden, som den der skulle lyse for de andre rensdyr. I dag er en lignende frelser født, en frelser som redder os fra drillerier og ondskab og i stedet giver os lyset, så vi kan lyse i denne verden og lede andre mennesker ind i lyset.

I dag fejrer vi denne frelser, som er født, Jesus som blev født i en lille stald uden varme. Han er kommet og blevet levende blandt os, og hvad sker der så nu i denne regnvåde juletid? Vil Jesus frelse Rudolf med den røde tud og skrue den lysende næse af for at give ham en anden? Vil Jesus tage vores sygdom med sig og give os evigt liv her på jorden? Vil Jesus frelse os fra al sorg og aldrig tillade os at græde endnu en tåre, fordi fremtiden vil blive evigt lykkelig? Nej, Rudolf beholder sin røde lysende næse, vi må se vores sygdom i øjnene, og sorgens tårer vil falde, som vi har set det mange gange før. En frelser er født, en frelser som vil se alle vores fejl og alt vores svaghed. Intet er usynligt for ham, – fra ham kan vi ikke gemme os.

 

Jesus vil tage alle vores defekter og svagheder, og han vil tænde sit lys i os, så vores svagheder bliver egenskaber vi kan tjene Gud med.

 Rudolf blev valgt netop på grund af sin defekt – en lysende rød næse, og således tjente han julemanden. Da Jesus blev født, var det Josef som blev udstillet med en defekt. I ved godt, at den gang var det manden som bestemte alting. Kvindens ord havde ingen betydning. Nu har man vendt hele verden på hovedet, og nu bestemmer kvinden alt, mens manden skal være meget stille og rolig, for at hun ikke laver ballade, men tænk Jer Josef dengang. Han havde aldrig sovet med Maria, de var ikke gift og nu var hun pludselig gravid. Hvilken skam han måtte gå rundt med, og mon ikke mange mænd på den tid ville have rejst sig op og forladt Maria med et stort skænderi. – Men ikke Josef. Han bliver hos Maria fordi han følger Guds vejledning. Han stoler på, at hun ikke har gjort ham uret, og at Guds ord er sandt.

Josefs accept er et overset mirakel i dag.  Vi kender miraklet om Jesus barnet, og netop det mirakel har en årelang tradition, som vi har brugt hele aftenen på. Vi har spist, drukket og åbnet julegaver i familiens samvær. Miraklet om tømreren Josef; Josef som fulgte Guds ord og blev ved sin kone .  De blev sammen, trods det at de nu udstillede en defekt, som måske var værre end en rød lysende næse.

Lad os fejre, at vores frelser er født og kommet i dag med juleglæde. Lad os være modige i år og svare ja, uanset om vi udstiller røde lysende næser eller må leve i skam efter jordiske normer. Lad os svare ’ja’ når Guds planer åbenbares for os. Guds nåde er kommet over os i dag. Hvordan? Jo, ved at vi vil se verden i et nyt lys, ved at mærke Guds styrke i os. Nåden er håbet, visheden. Nåden er, at vor frelser fjerner vores frygt, ikke vores sorg, tårer eller sygdom, men han fjerner vores frygt og ændrer vores svaghed til styrke.

Rigtig glædelig jul!

 Pastor Jude

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 25 2011

Glædelig Jul Happy Christmas

Udgivet af

Vi, her på hjemmesiden; Thomas, Mark og William, ønsker alle en glædelig og velsignet jul.

All three of us here from this Home Page; Thomas, Mark and William,  wish you all a happy and blessed Christmas.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 24 2011

Læsningerne til Julenats messe 2011

Udgivet af

HERRENS FØDSEL ( hvid) 

25. Søndag. december 2011 

Julenat.

 1.L.: Esajas Bog: kap.9, v.1-6 

Sl 96, v.1-2a, 2b-3,11-12 og13.

Resp.:’I dag er der født os en Frelser; han er Kristus, Herren’. 

2.L.: Brevet til Titus: kap.2, v.11-14. 

 Ev.: Lukasevangeliet: kap.2, v.1-14. 

Bemærk messetiden: kl. 24.00 (Midnat) 

Læsningernes tema:

En frelser er os født

I nat fejrer vi et barns fødsel, som skulle bringe os den glæde af Guds frelsende kærlighed til hele verden. Også vi deler englenes jublende råb, og synger:’ Ære være Gud i det højeste’.

(Cf. The Sunday Missal) 

The Theme of the Readings:

A Saviour Is Born For Us

Tonight we celebrate the birth of a child who was to bring the joy of God’s saving love to the whole world. And we make our own the jubilant cry of the angels: ‘Glory to God in the Highest’.

(Cf. The Sunday Missal)

NB: Juledags messe fejres kl. 12.30 og der er tamilsk messe kl. 17.30

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 20 2011

Father Jude’s Sermon for the 4th. Sunday in Advent 2011

Udgivet af

To our non-Scandinavian readers. Father Jude’s sermon for the 4th. Sunday in Advent is now to be found on the link: Søndags Prædiken

We wish you all a continued peaceful and blessed week.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 20 2011

DUK julefest

Udgivet af

Søndag den 4. advent kunne DUK. ledet af Anton, igen byde til julefest med alt hvad dertil hører. Ja maden var så fristende, at vores kære Bendt helt havde overhørt (det er hans forklaring), at børnene skulle til buffeen først! Dagen startede med en festlig 4. advents messe af Pastor Jude, som havde importeret lidt ekstra julepynt fra Spanien. Juletræet var kommet på plads i kirken, og var blevet flot pyntet.  Line fra Martha & Maria butikken i Aalborg havde også en lille stand i præsteboligens stue med udvalgte religiøse artikler. Alt i alt igen et vellykket arrangement. Tak til DUK og alle andre hjælpere!

English Version

Again DUK (Young Danish Catholics) could invite us all to a Christmas Party with all the trimmings. Indeed the food was so inviting that good old Bendt had quite oveheard (well that’s his version) that the children should be served first. The day started with a festive  Advent’s Mass with Father Jude who had imported extra Christmas decorations from Spain. The Christmas tree was in its usual place and had been nicely decorated by the children. Line, who runs the parish shop ‘Martha and Mary’, had laid out her stall in one of the rooms next to the congragational hall with lots of inviting religious articles. All in all a succesful arrangement thanks to the hard work put in by the DUK’ers plus Anton and Ophelia. Thanks to you all!

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Dec 18 2011

Pastor Judes 4. søndag i Advents prædiken 2011

Udgivet af

Så er sognepræstens prædiken lagt ud på hjemmesiden under linket: Søndags Prædiken

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg