Sep 29 2012

Læsningerne til den 26. alm. søndag i året 2012

Udgivet af

26. ALM. SØNDAG

Søndag 30. september 2012 (grøn) 

1.L.: 4. Mosebog: kap.11, v.25-29 

2.L.: Jakobs Bog: kap.5, v.1-6 

Ev.: Markusevangeliet:kap.9, v.38-43,45 og 47-48 

(Hieronymus, præst og kirkelærer, fejres ikke) 

Messen er kl. 10.00 og fejres af PastorJude 

**************** 

Temaet til læsningerne:

’Guds Ånd i verden

Vi lovpriser Gud for alle sine profeter; mænd og kvinder fra enhver nation og overbevisning, som har modstået ondskab og manifesterede Ånden i deres liv’.

(Cf. The Sunday Missal) 

The Theme for the Readings

God’s Spirit In The World

We praise God for all his prophets; men and women of every nation and creed who have resisted evil and manifested the Spirit in their lives’.

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 24 2012

Pastor Judes prædiken til den 25. alm. søndag i året 2012

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra i går er nu klar under linket: Søndags Prædiken

Jeg modtog en mail fra Janeen, som skriver at hun er ankommet to USA og har været til sin første messe i Iowa City. Som jeg kan forstå på hende,glæder  hun sig til at læse Pastor Judes prædikener – så værs’go’ Janeen!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 24 2012

Pastor Judes prædiken til den 25. alm. søndag i året2012

Udgivet af

Prædiken 25. alm. søndag 2012.

Ev: Mark 9,30-37

I en lille by var der en dame som alle var bange for. Alle frygtede hendes sladder for hun var altid den første til at fælde en dom over enhver i byen når de trådte ved siden af det damen syntes var kirkens regler. Hun satte derfor flittigt rygter i gang, hver gang hun havde mistanke til at én fra menigheden havde brudt et af de ti bud.

En eftermiddag så damen præstens bil udenfor byens eneste værtshus og allerede få dage efter hørte præsten at nogen havde hørt fra nogen andre at han var alkoholiker. Præsten gik frem og tilbage i præsteboligen og tænkte over hvordan han skulle gribe sagen an. Han overvejede at sige noget til hele menigheden fra prædikestolen, han overvejede at slå den sladrende dame ihjel, han overvejede endda at flytte til en anden by, men pludselig fik han en meget bedre idé.

Således skete det, at en aften da det var tid til at gå i seng, så satte præsten sig ind i sin bil og kørte til den sladrende dames hus. Dér satte han bilen lige foran hendes hus ude på gaden så alle kunne se den, og så gik han hjem under dynen, og lod bilen stå ved hendes hus hele natten. Dagen efter gik sladderen som aldrig før i den lille by. Denne gang var det dog den rettroende dame det hele gik ud over, for hvad havde præsten lavet hos hende, hele den lange nat?

Ja, det er åbenlyst for enhver at sladder, det dårlige vi kan sige OM hinanden og ikke TIL hinanden, kan ødelægge mere end en menighed. Det kan ødelægge en hel verden. Netop i dagens evangelium går disciplene og sladrer. De diskuterer hvem der er den største. De taler om at det ikke er ham, og ikke ham og heller ikke ham, fordi de har gjort sådan og sådan og sådan. Dem selv derimod, kan de ikke finde nogle fejl ved. Således måtte det med sikkerhed være én af dem der var den største. Jesus fornemmer hvad de taler om, og siger så til dem med ord, hvad præsten viser damen i min historie: At de der tror de er de største, de skal blive de sidste.

De der sætter sig selv op på et podium, de skal ende med at ligge ned, blive trådt på og grint af. De som spreder ondt mod andre og ikke forstår det onde der skal ske med dem selv, de skal blive alles tjener. Disciplene forstår næppe meget af hvad Jesus fortæller i dag. Først fortæller han om sin egen død og lidelse, så om at den største skal blive den sidste, og så om hvordan mennesket skal tage i mod et lille barn for at kunne tage imod Gud.

Lad os i dag tage i mod det barn som Jesus taler om. Barnet er et billede på det barn vi har inde i os selv. Det barn som er uden bekymringer, det barn som ikke taler ondt, det barn som er i os alle men som vi hver dag træder på og glemmer fordi vi med voksne normer og – synes vi – dybere forståelse forsøger at finde vores plads i samfundet. Måske var det bedre at kaste denne dybere forståelse væk. At glemme vores analyser og andres handlinger bare for et øjeblik. Lad os i stedet koncentrere os om noget andet. Er vi klar til at tage imod det rene lille barn som Jesus siger at vi må og skal tage imod for at komme nærmere Gud? Er vi klar til at tage den opgave på os, en opgave som måske er langt sværere end at udnævne os selv til de største, klogeste og bedste?

Gå ud i dag og sig alt det I vil sige TIL nogen og lad de ord I vil sige OM nogen blive inde i Jer selv. Gør Jer rede til at kravle ned fra det podium hvor vi alle sidder på den ene eller anden måde. Nede på gulvet, nedenfor podiet, vil vi se at Gud venter på os, venter på at tage os i sin favn præcis som Jesus gjorde med det lille barn i evangeliet. Gud vil tage os i sin favn, for Gud er den, der er størst. Gud kan favne os alle, for i Hans favn er der plads til alle som tager imod Ham.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 22 2012

Læsningerne til den 25. alm søndag i året 2012

Udgivet af

25. ALM. SØNDAG.

Søndag d.23. september 2012 (grøn) 

1.L.: Visdoms Bog: kap. 2, v.12 og 17-20 

 Sl :54, v.3-4, 5 og 6+8.

Resp.: ’Gud er min hjælper, Herren styrker mig’. 

2.L.: Jakobs Bog: Kap. 3, v.16 – 4,3. 

Ev.: Markusevangeliet: kap: 9, v. 30-37. 

(Pius de Pietrelcina, præst, (Padre Pio), fejres ikke)

Kollekt for Katolske Menighedsplejer. 

Det er et Ordets Gudstjeneste kl. 10.00

Med Mark

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2012

Williams indsættelse

Udgivet af

 Der er flere billeder (igen fra Joys kamera) på linket: Galleri vedrørende Williams indsættelse sidste søndag

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2012

William – back in business! :-)

Udgivet af

Lige da vores allesammens William  havde tænkt sig at trække sig mere og mere fra de synlige tjenester i kirken (for vi må ikke glemme alle de andre opgaver som William løser) besluttede pastor Jude at indsætte ham til Ordets Gudstjenesteleder, et hverv som han har haft tidligere og derfor har stor erfaring i. Sidste søndag Menighedsrådsformanden Erik kom da også til at læse “genudnævner” fra biskoppens indættelsesbrev. Jeg, Mark, er da også meget glad for, at have mulighed for at trække på William, når jeg ikke kan varetage tjenesten – men vi har den “kollegiale aftale”, at jeg som regel står for Ordets Liturgi, når pastor Mikolaj er forhindret. Men skulle det ske, at jeg må melde afbud er der nu endnu en mulighed for at får gudstjenesten gennemført. Mange tak til dig William for alt hvad du gører og har gjort for menigheden!

Mark

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2012

Janeen

Udgivet af

På linket: Galleri kan du se mange flotte billeder fra Joys kamera fra Janeens reception

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 19 2012

Farvel Janeen!

Udgivet af

Søndag den 16.09. skulle der siges farvel til et af vore trofaste menighedsmedlemmer. Janeen, som oprindelig stammer fra USA, har været aktiv i menigheden siden starten af 90erne. Udover at være lektor, har hun haft tjenester som “blomster-damen” og har rigtig mange gange stået for kirkekaffen. Pastor Jude takkede Janeen under prædikkenen for hendes trofaste indsats, og efter messen, under kirkekaffen, fik hun overrakt et flot billede af menigheden (tak Joy) til varig minde om hendes tid i Helligåndskirken. Både pastor Jude og menighedsrådsformanden Erik Skov holdt smukke taler, og Janeen holdte også en bevægende tale, hvori hun bl.a. gjorde det klart, at der var tale om et “på gensyn” snarere end “farvel”. Allerede til næste sommer kommer hun på besøg i Frederikshavn, billetten er allerede bestilt! Mange tak for din tid hos os, Janeen – vil vil savne dig! På gensyn!

Mark

På billedet: Erik Schou, William, Janeen og Pastor Jude.

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 18 2012

Arbejdsdag!

Udgivet af

 

 

Kirken trænger til en kærlig hånd, både indvendigt og udvendigt.. Derfor har Anton sat sig i spidsen for aktion “Arbejdsdag”, som afholdes lørdag den 29.09. kl. 09.30 indtil vi er tilfredse med resultatet. :-) Der bliver arbejdet på forplejning. Husk at medbringe haveredskaber. Tilmelding til Anton: tlf 22 35 49 47.

På forhand tak!

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

Sep 17 2012

Pastor Judes prædiken til den 24. alm. søndag i året 2012

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra i går er nu lagt ud på linket: Søndags Prædiken

[ Click here for English version ]

Ingen kommentarer endnu - (klik for at skrive din)

« ældre indlæg