May 27 2013

Pastor Judes prædiken til Den hellige Treenighed 2013

Udgivet af

Pastor Judes prædiken er nu klar under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the Feast of the Holy Trinity can now be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Den hellige Treenighed 2013

May 27 2013

Pastor Judes prædiken til Den hellige Treenighed 2013

Udgivet af

Prædiken Den Hellige treenigheds fest med besøg af Kakau Band fra Tanzania.

Ev: Joh 16, 12-15

Siden kirken blev grundlagt har den gennemgået mange forandringer og ændringer. Der er en virkelig lang periode fra kirkens startede og indtil nu, hvor kirken er fulgt med mennesker, er fulgt med samfundet, men vigtigst af alt er den fulgt med Gud. Forandringerne er alle sket af en årsag, og vi mennesker har accepteret og protesteret men i sidste ende er vi fulgt med kirken, for kirken viser en vej i vores liv.

I går så jeg med mine helt egne øjne nye muligheder for kirken, og jeg ærgrede mig over at Pave Frans ikke var sammen med mig. Foran mine øjne udfoldede sig flere typer inspiration. Først kom en kvindelig biskop. Kort tid efter havde jeg lejlighed til at hilse på en mandlig nonne, og det var pinligt at spørge ham, men det så ud til at han var gravid. Senere kom en kvindelig og en mandlig pave med hinanden i hænderne. Ja, jeg tror de var kærester. Det ene hemmelige arkiv efter det andet rullede forbi mig og jeg stod og var betaget af den kirkelige mangfoldighed der udspillede sig. Der var selvfølgelig karneval!

Lige nu ryster vi på hovedet af den slags. Det er tydeligt for os at det er kostumer, for det har ingen hold i virkeligheden. Men sandheden er at ingen af os ved hvor kirken går hen. Kirken går ad nye veje hver dag, selvom vi ikke lige mærker det på egen krop. Kirken går nye veje og vi går med, for de veje vi betræder, er veje som Helligånden har bedt os om at gå.

Fader, Søn og Helligånd – sådan er treenigheden. Faderen sendte sin Søn for at blive menneske, og dernæst brød Han helt med kroppens regler og sendte sin ånd til os. Netop det fejrede vi til Pinse. I dag giver os lejlighed til at reflektere over den måde som Gud omfavner os mennesker på. Han omfavner os fra oven, midt i blandt os, og i den luft vi ånder ind. Så fuldkommen er Hans omsorg for os, og netop derfor kan vi trygt hvile vores fremtid i Hans hænder. Hvad vi ikke fatter nu vil åbenbares for os i fremtiden. En fremtid vi først må forvente i den næste verden, for treenighedens sandhed er mere end et menneske kan rumme, med de begrænsninger vi oplever i livet her på jorden.

I dag ser vi Helligånden i en helt ny skikkelse. Helligånden er kommet til os helt fra Tanzania for gennem Kakau Band at give os en meget anderledes forståelse af hvad Gud taler til os. Sproget i salmerne er ikke et sprog vi forstår, men bevægelsen og rytmen fortæller os at dem der synger, de synger med en inderlighed – de bevæger os med et nærvær. Treenigheden kan være svær at forstå, men når Kakau Band deler deres trommers rytmer, så lad os virkelig forstå at Helligånden er midt mellem os, at Helligånden også arbejder i Tanzania og i hele verden.

Dagens evangelium inviterer os til at finde flere ting som minder os om Guds tilstedeværelse i vores liv. Nemlig ting som inspirerer os og gør treenigheden tydelig for os. Det kan være et grønt træ, vores mand eller kone eller en smuk melodi der gør os åbne for Guds ord Det står skrevet i evangeliet: Alt hvad Gud har, ejer Sønnen. Det Sønnen siger, vil Helligånden tage imod og åbenbare for os mennesker. Vores opgave er at give os selv lov til at lytte, for da vil vi udvikle os efter Guds ønske og gå ad Hans veje.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Den hellige Treenighed 2013

May 27 2013

Bibellæseplan til den 8. alm. uge 2013

Udgivet af

 

 Mandag d. 27.(Augustin af Canterbury, biskop (†605)

L.: Sir 17,24-29

Ev.: Mark 10,17-27. 

Tirsdag d. 28.

L.: Sir 35,1-15

Ev.: Mark 10,28-31.32 

Onsdag d.29. (Ursula (Julia) Ledochowska, (†1939) kan fejres)

L.: Sir 36,1-2.5-6.13-19

Ev.: Mark 10,32-45. 

Torsdag d. 30.

L.: Sir 42,15-25

Ev.: Mark 10,46-52. 

Fredag d. 31. JOMFRU MARIAS BESØG HOS ELISABETH

L.: Sef 3,14-18 eller Rom 12,9-16a

Ev.: Luk 1,39-56 

JunI 

Lørdag 1. (Justinus, martyr (†166)

L.: Sir 51,12b-20

Ev.: Mark 11,27-33

Bededag for præste- og ordenskald.

Comments Off on Bibellæseplan til den 8. alm. uge 2013

May 24 2013

Læsningerne til den 8. søndag i året 2013

Udgivet af

 

. DEN HELLIGE TREENIGHEDS FEST

Søndag d. 26. maj 2013 (hvid)

1.L.: Ordspr.: kap. 8, v.22-31

Sl 8,4 – 5,.6-7a. og 7b-9

Resp.:‘ Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn over hele jorden!’

2.L.: Romerbrevet: kap. 5,v.1-5

Ev.: Joh 16,12-15

Messen er kl. 10.00 og fejres af Pastor Mikolaj

Comments Off on Læsningerne til den 8. søndag i året 2013

May 22 2013

Pinsedag 2013

Udgivet af

Photo_018

Der er flere billeder fra Pinsedag messen og den efterfølgende reception under linket: galleri

Tak til Joy for sine flotte billeder

*******************

There are now more pictures from the Whit Sunday Mass and the reception afterwards.

Thanks to Joy for the very fine pictures. They can be seen under the link: Galleri

Comments Off on Pinsedag 2013

May 20 2013

Pastor Judes prædiken til Pinsedag 2013

Udgivet af

Pastor Judes prædiken kan findes under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for Pentecost can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Pinsedag 2013

May 20 2013

Pastor Judes prædiken til Pinsedag 2013

Udgivet af

Pastor Judes prædiken Pinsedag 2013.

Ev: Joh 20, 19-23

Rigtig mange søndage gennem min tid som præst har jeg prædiket om hvordan kirken ikke er vægge eller bygninger, men at kirken derimod er de mennesker der er forsamlet i den. Vi mennesker er kirken, for det er os der kan vælge at tale godt om kirken, dårligt om kirken eller helt vælge slet ikke at tale om kirken. Vores tale om kirken lægge vejene for den vej kirken går. På samme måde er vores gerninger afgørende for hvor kirken bevæger sig hen. Slår vi ihjel i Guds navn, eller misbruger Guds navn i vores dårlige handlinger, så bliver kirken syg, men respekterer vi Gud og mennesker omkring os, så bærer vores arbejde frugt og Evangeliet når ud til mennesker som trænger til at høre ordene.

Netop det at kirken ikke er bygninger men mennesker – det fejrer vi i dag. Det er Pinse, og vi fejrer at Jesus åndede på disciplene og med ordene ’Modtag Helligånden’ gav dem kraft til at videregive deres tro. Netop dette bør få enhver forælder og bedsteforælder til at overveje hvad det er vi giver videre til børnene. Vores ansvar og pligt er at ånde på dem – ånde alt den viden og indsigt vi har vi vores tro og lære ud, så børnene modtager Helligånden fra os, og ikke bare os, men fra enhver de møder her i kirken.

At kirken er mennesker og ikke vægge giver sig hver dag til udtryk når vi er sammen. Det er Åndens fortjeneste at vi vil hinanden det godt, at vi evner at vise kærlighed, at vi forstår hinanden selvom vi ikke altid udtrykker os klart. Ånden giver os et ønske, et ønske om at ville hinanden det godt. Ånden får os til at strække os langt for at nå et andet menneske – for Ånden er uløseligt forbundet med en vilje om at nå mennesker. Selvom vi ikke kan se Ånden, så er den meget håndgribelig i vores liv. Den gør os ikke bange eller svæver over vores seng om natten og laver uhyggelige lyde. Nej, Ånden vil os det godt. Ånden er kærlighed, og den  søger altid efter et menneske at tage bolig i. Ånden bygger rede i os så vi kan blive levende for hinanden og dele Guds ord og kærlighedsgerninger.

Med denne stærke forbindelse mellem os mennesker lærer vi pludselig at forstå. – Men for at det ikke bare bliver noget jeg taler om, for at vi bagefter kan gå hver til sit med vores vrede, så må vi åbne os for Ånden, og lægge vores egen dagsorden væk. Bevarer vi vores vrede og vores sorg, vil Ånden tage bolig i os, men vores mismod vil kvæle dens initiativ. Jesus siger til os i dag: ’Hvis I tilgiver mennesker deres synd, vil de være tilgivet. Hvis I NÆGTER at tilgive dem, bliver de IKKE tilgivet’.

Lad os derfor tilgive hinanden vores synd, og på den måde virkelig fejre fødselsdag – fejre at vi er mennesker med den unikke mulighed at blive uvenner, for derefter at blive venner igen. Gud kan ikke klare at være skilt  fra mennesket. Han sendte sin egen søn af kød og blod og kaldte ham igen til sig. Han viste os vejen som menneske – han gik foran os. I dag sender Gud os Helligånden, så en del af Ham er indeni os. Lad os behandle Ånden værdigt og lytte til de retninger vinden blæser. Lad os sammen gå og lad vores kirke vokse og ordene i mellem os være milde og til gavn, for Gud er ikke kun Gud foroven alene over os. Gud er Gud mellem os, hvor Han nedbryder enhver grænse mellem mand og kvinde, mellem rig og fattige, mellem barn og voksen. Lad os forenes på denne dag, kirkens fødselsdag.

 

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Pinsedag 2013

May 19 2013

Menighedens fødselsdag!

Udgivet af

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pinsen faldt i år på søndag den 19.05. Under denne særlig fæstelige gudstjeneste til minde om hele kirkens fødselsdag og Helligåndens komme, blev der sunget og bedt forbønner på mange forskellige sprog. Vores tamilske og afrikanske kor stod for hver en sang. Menighedens forbønner blev bedt af en gruppe bestående af folk fra hele verden. I år havde vi sågar en forbøn på gaelic med, fremført af Derek vores lektor og medlem af menigheden fra Irland: “Guimíd orthu siúd a bhfuil cúram poiblí orthu. Go saothtraí siad ar son an chirt agus ar son na síochána. A Thiarna, éist linn.” Som alle sikkert forstod, :-)! Den nedbad vejledningens ånd over samfundets magthaver, om at handle ret for alle. Derudover blev der bedt på dansk, vietnamesisk, tamilsk, kirundi, litausik, arabisk, tysk og engelsk! Inden bortsendelsen, gik hele menigheden i procession med Meisters billede af treenigheden og Helligånden. Traditionen tro, var der efter messen dækket op med alverdens madspecialiteter. Der var udover dansk mad, retter fra Afrika og Asien. Mange tak til alle, der bidrog for at gøre denne særlige messe ekstra festligt! 

Mark

Ps. Der kommer mange billeder meget snart fra festdagen

[ Click here for English version ]

Comments Off on Menighedens fødselsdag!

May 18 2013

Bibellæsning til den 7. alm. uge 2013

Udgivet af

Læseplanen til den 7. alm. uge i kirkeåret 2013 

Mandag d. 20. (Eller Bernardin af Siena, præst (†1444)

L.: Sir 1,1-10

Ev.: Mark 9,14-29. 

Tirsdag d.21. (Eller rød. Kristoffer Magallánes, præst †1927), og

lidelsesfæller, martyrer (†1915-1937)

L.: Sir 2,1-11

Ev.: Mark 9,30-37

(Eugène de Mazenod (†1861) kan fejres) 

Onsdag d.22. (Eller hvid. rita af Cascia, ordenssøster †1457)

L.: Sir 4,11-19.

Ev.: Mark 9,38-40. 

Tordag d.23. (JESUS KRISTUS – DEN EVIGE YPPERSTEPRÆST)

L.: 1 Mos 22,9-18 eller Hebr 10,4-10

Ev.: Matt 26,36-42 

Fredag d.24.

L.: Sir 6,5-17

Ev.: Mark 10,1-12. 

Lørdag d.25.

Eller hvid. Beda den Ærværdige, præst og kirkelærer (†735)

Eller hvid. Gregor VII, pave (†1085)

Eller hvid. Maria Magdalene af Pazzi, jomfru (†1607)

Eller hvid. Gudsmoders lørdagsmesse.

L.: Sir 17,1-15 Ev.

Mark 10,13-16

Comments Off on Bibellæsning til den 7. alm. uge 2013

May 18 2013

Læsningerne til Pinsemessen 2013

Udgivet af

PINSEDAG  

Søndag d.19. maj  2013 (rød)                             

1.L.: Ap.G. kap.2, v.1-11. 

2.L.1. Korintherbrev: kap.12, v.3b-7og 12-13 eller Romerbrevet: kap.8, v.8-17. 

Ev.: Johannesevangeliet: kap.20, v.19-23 eller Joh 14,15-16.23b-26. 

Hermed afsluttes påsketiden. 

Pinsemessen er kl. 10.00 og fejres af Pastor Jude

Der er en reception efter messen.

**************************** 

Læsningernes tema:

’Pinsedagen

I dag fejrer vi den store Pinsefest, da Kristus fyldte Kirken med sin ånds styrke og sendte den videre ud i verden for at bringe den hans fred, glæde og tilgivelse til alle’.

(Cf. The Sunday Missal) 

The Theme of the Readings:

‘The Day Of Pentecost

Today we celebrate the great day of Pentecost when Christ filled the Church with the power of his Spirit and sent it out into the world to bring his peace, joy and forgiveness to all mankind’.

(Cf. The Sunday Missal)

Comments Off on Læsningerne til Pinsemessen 2013

« ældre indlæg