Jul 29 2013

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes prædiken for den 17. alm. søndag kan nu læses på linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the 17th. ord. Sunday can now be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

Jul 29 2013

Udgivet af

Prædiken til den 17. alm. søndag i året 2013

Ev: Luk 11, 1-13.

Hvis man går rundt inde i Aalborg og i mange andre byer og man pludselig bliver sulten, så kan man gå ind på Burger King og få stillet sin sult. Overalt på Burger King og på deres store plakater står der: ’Have it your way!’ – det betyder på dansk: ’Få det på din måde’ – man kan altså vælge om burgeren skal være med løg, uden agurker eller med ekstra ketchup. ’Få det på din måde’ er deres slogan overfor de sultne kunder.

Når vi beder Fader Vor eller i det hele taget beder, så er det lidt anderledes. Vi kan ikke på samme måde dirigere Gud udenom de syltede agurker og vi kan heller ikke få Ham til at give ekstra løg, bare fordi vi gerne vil have det på vores måde. Med andre ord så virker Burger Kings slogan ikke her i kirken og heller ikke i vores liv. Alt hvad vi får som svar på vores bøn, og alle de svar der åbenbares hen ad vejen i livet er grundlagt med Guds måde. Kirkens slogan kunne faktisk godt hænge udenpå kirken på en plakat hvor der står: ’Få det på Guds måde’.

Guds måde er netop hvad vi får i bønnen, i glæden og i sorgen. I disse dage har vi god grund til at synes at det mere er lokomotivførerens måde at Spanien mærker frem for Guds måde, men så alligevel. Ulykker, dræbte, sårede og syge får alle os andre til at bede en ekstra gang, at tage kærlig afsked med hinanden og elske stærkere end hvis livet bare var lykkeligt for alle omkring os til alle tider. Guds måde kan nogle gange være en mærkelig måde, men når vi bekender os som kristne, så er det i høj grad fordi vi tænker at Guds måde har vi tillid til.

En pige bad engang: ’Kære Gud, tak for alle blomster, tak for alt vandet, tak for solen, tak for alle sten – også dem jeg ikke kan løfte’. Den bøn siger os meget. For der er meget i denne verden vi ikke kan løfte. Ikke bare i sorgen, men også i glæden, for mennesket er begrænset, og det ved Gud. Han bærer med os, ved siden af os, og giver os alt. Han giver os det vi ikke tåle, og sommetider også det vi ikke kan tåle, men altid bærer Han sammen med os – og når det slemme er allerværst viser Han os i små glimt at det vi ikke kan tåle alligevel også udvider vores tanker og idéer. Gud gør det på sin måde og vi må følge med.

I Evangeliet beder disciplene Jesus om at lære dem at bede. At bede er som med alt andet – det kan være svært at komme i gang. Begyndelsen er svær. Ligesom det er svært at lære at cykle, at starte nyt arbejde eller kæmpe med svære lektier – sådan er det også at bede. Derfor må også vi lære at bede, for at bede handler ikke om at sige en remse, at kunne en tekst udenad. Faktisk er det farligt at kunne noget udenad – måske vil nogen af os snart sige Fader Vor og mens ordene flyder tænke på aftensmad og Burger King.

Når vi beder, må vi tale med hjertet og i kærlighed til Gud bede om råd. Vi må have den samme tillid som det kræver at tale med et andet menneske, åbne os og lade Gud svare. Når vi banker på så lukkes der op, og ingen far giver sit barn en slange når barnet beder om en fisk. Sådan siger Jesus. Gud giver os måske ikke altid lige det vi forestiller os. Nogle gange giver Gud endda noget vi ikke rigtig ved hvad vi skal stille op med, men sikkert er det at Gud giver os det vi har brug for, det vi kan lære noget af, det der er os til gavn. Få det på din måde lover de på Burger King. Få det på Guds måde, lover Gud os her i kirken. Lad os derfor åbne os i bønnen og lade Gud bære hvad Han vil, så mennesket kun skal bære det vi kan

[ Click here for English version ]

Comments Off on

Jul 27 2013

Bibellæseplan til den 17. alm. uge 2013

Udgivet af

Bibellæsningerne til denne uge: 

Mandag  d.29. juli (Olav, martyr (†1030)

L.: 2 Mos 32,15-24.30-34.

Ev.: Matt 13,31-35.

På Færøerne og i Grønland (Olav, martyr (†1030)

1.L.: Visd 10,10-14

2.L.: Jak 1,2-4.12

Ev.: Matt 16,24-28 

Tirsdag 30. (Peter Chrysologus, biskop og kirkelærer (†451)

L.: 2 Mos 33,7-11; 34,4b.5-9.28.

Ev.: Matt 13,36-43. 

Onsdag 31. (Ignatius af Loyola, præst (†1556)

L.: 2 Mos 34,29-35.

Ev.: Matt 13,44-46.42 

August 2013

Torsdag 1. august (Alfons Maria de´ Liguori, biskop og kirkelærer (†1787)

L.: 2 Mos 40,16-21.34-38.

Ev.: Matt 13,47-53. 

Fredag 2. (Eusebius af Vercelli, biskop (†371)

Eller (Peter Julian Eymard, præst (†1868)

L.: 3 Mos 23,1.4-11.15-16.27.34b-37.

Ev.: Matt 13,54-58. 

Lørdag 3..

L.: 3 Mos 25,1.8-17.

Ev.: Matt 14,1-12. 

Bededag for præste- og ordenskald.

Comments Off on Bibellæseplan til den 17. alm. uge 2013

Jul 27 2013

Læsningerne til den 17. alm. søndag i året 2013

Udgivet af

17. ALM. SØNDAG I Året 2013

Søndag d.28. Juli (grøn.). 

1.L.: 1. Mosebog: kap.18, v.20-32; 

2.L.: Brevet til Kolossenserne: kap.2, v.12-14.

Ev.: Lukasevangeliet: kap.11, v.1-13. 

Messen er kl. 12.30 og fejres af Pastor Jude.

 

****************

Læsningernes tema:

Vor Far i Himlen

Kristus har i sandheden givet os magten til at blive Guds børn. Sammenlign den frygt og selvfornægtelse i Abrahams bøn med den selvtillid Kristus giver os, når han lærer os at bede til vor Far i himlen.

(Cf. The Sunday Missal) 

The Theme of the Readings:

Our Father In Heaven

Christ has given us in very truth the power to become the children of God. Compare the timidity and self-abnegation of Abraham’s prayer with the confidence with which Christ teaches us to pray to our Father in heaven

(Cf. The Sunday Missal) 

Comments Off on Læsningerne til den 17. alm. søndag i året 2013

Jul 26 2013

Kingstons dåb

Udgivet af

Photo_003

Kig på linket: Galleriet, og se flere flotte billeder fra Kingstons dåb fornyligt.

Endnu engang tak til Joy for sine fine billeder.

Click onto the link: Galleriet and see more fine pictures from Kingston’s recent christening.

Thanks yet again for Joy’s equally fine photos.

Comments Off on Kingstons dåb

Jul 23 2013

Pastor Judes Prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra søndags kan læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon from last Sunday can now be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes Prædiken

Jul 23 2013

Udgivet af

Prædiken 16. alm søndag i året 2013

Ev: Luk 10, 38-42.

I dag har jeg lige opdaget at det er blevet sommer i Danmark. Ja, indtil i dag vidste jeg det ikke, for jeg har brugt de sidste mange dage på at sidde i mit soveværelse og råbe af mit fjernsyn. Jeg har heppet på Saxobank og Contador, men det hjalp vist ikke rigtig . Jeg blev meget skuffet. Sådan har jeg været indenfor mange dage og fulgt med i Tour de France. Det er fantastisk at se hvordan de overhaler og falder sammen, hvordan de sveder og så går sukkerkolde. ’Gode ben’ er et udtryk rytterne bruger – har man gode ben kan man vinde alt og har man dårlige ben ser det sort ud. Alene det at snakke om gode ben eller dårlige ben kan psykisk påvirke rytteren. At tale om dårlige ben, kan næsten sætte det i gang.

Lidelsen er en underlig ting, for det er nærmest noget psykisk der giver en fysisk smerte. Hverken Martha eller Maria kører Tour de France – ja, faktisk siger evangeliet slet ikke noget om, om de overhovedet har en cykel. De 2 kvinder gør klar til at Jesus kommer på besøg. De forbereder sig på hver deres måde, og mon ikke Martha inden besøget er ramt af denne nervøsitet for om hun har ’gode ben’ – altså bekymringen for at besøget bliver en succes? Hvad nu hvis maden får for meget salt eller Jesus finder et hår i sin suppe, eller hvad nu hvis…. ? Hendes bekymringer er mange, så mange at hendes nervøsitet er med til at ødelægge det der skulle være så godt.

Maria derimod gør sig ingen bekymringer. Hun har helt sikkert ’gode ben’. Jesus ankommer og hun sætter sig og lytter ved hans fødder. Hun er rolig og har overblikket. Og nu er det jeg tænker at Jesus er i en meget farlig situation, for han står mellem to uenige kvinder, og det er farligt for enhver mand synes jeg. – Men Jesus er ikke i tvivl. Da Martha beder om hans hjælp til at forklare Maria at hun må hjælpe til får hun ren besked. Martha bliver sat på plads. Jesus holder 100 % med Maria.

Mange af de mennesker som prøver at sælge os lykke giver os garantier om at vi med deres visdom kan lære at leve i nuet. Ikke bære nag over dagen i går og heller ikke bekymre os om dagen i morgen. Denne lærdom er blevet en moderne salgsvare, men Jesus siger det allerede til os gennem mødet med Martha og Maria klart og tydeligt. Han siger faktisk kort og godt: ’STOP’. Vores tankers motorvej leder os af veje som fører væk fra dagen i dag. Tankerne giver os ’dårlige ben’ og smadrer vores evne til at se hvad der er vigtigt. Vi er her og der og alle vegne – på sociale medier og i gang med bekymringerne for i morgen, men vi er sjældent HER – lige her hvor vi bør være, hvor vi bare kan sidde ved Jesu fødder og lytte – rigtig lytte til nuet og værdien i at være til stede.

Maria har valgt den gode del siger Jesus, og betyder det så at vi skal være ligeglade med vores gæster, ligeglade med vores familie og glemme alt om vores næste? At vi bare kan sidde og slippe tankerne om pligter og aftensmad. Nej, Jesus siger at ’et er fornødent’ – altså vi er nødt til at gøre nogle ting. Vi bærer et ansvar, men dette ansvar må vi tage på os i nuet. Vi må løse tingene, gøre alt rettidigt og ikke udsætte det, så i morgen bliver en plage. Vi må slippe det unødvendige, og huske at tanken om dårlige ben GIVER dårlige ben. Ligedan giver blot tanken om lidelse og sorg netop det vi forventer.

Besøget hos Martha og Maria i dag minder os om at vælge den gode del, den del som beriger os og bringer os tættere til Gud. Gud har én gang for alle givet os ’gode ben’ i dåben. Vi skal blot sætte os ved Hans fødder og se Hans herlighed.

[ Click here for English version ]

Comments Off on

Jul 20 2013

Bibellæsnings plan til den 16. alm. uge 2013

Udgivet af

Læsningerne til denne uge 

Mandag 22. juli (Maria Magdalene

L.: Højsang 3, 1-4a eller 2 Kor 5,14-17

Ev.:Joh 20,1-2.11-18 

Tirsdag 23. (BIRGITTA, værnehelgen for Europa (†1373)

L.: Judas’ Brev 8,2-8 eller 2 Tim 5,3-10

Ev.: Luk 2,36-38 eller Matt 5,13-17 

Onsdag 24. (Charbel Makhluf, præst (†1898)

L.: 2 Mos 16,1-5.9-15.

Ev.: Matt 13,1-9. 

Torsdag 25.(JAKOB, apostel)

L.: 2. Kor. 4,7-15

Ev.: Matt 20,20-28 

Fredag 26. (Den hellige Joakim og den hellige Anna,

Jomfru Marias forældre)

L.: 2 Mos 20,1-17.

Ev.: Matt 13,18-23.41 

Lørdag 27.

L.: 2 Mos 24,3-8.

Ev.: Matt 13,24-30

Comments Off on Bibellæsnings plan til den 16. alm. uge 2013

Jul 20 2013

Læsningerne til den 16. søndag i året 2013

Udgivet af

16. ALM. SØNDAG I Året 2013

Søndag 21. Juli (grøn) 

1.L.: 1. Mosebog: kap.18, v.1-10a. 

2.L.: Brevet til Kolossenserne: kap.1, v.24-28.

Ev.: Lukasevangeliet: kap.10, v.38-42. 

Messen er kl. 12.30 og fejres af Pastor Jude

 

**************

 

Temaet til Læsningerne:

’Jesus, vor ven

Mysteriet i dagens fejring er, at Kristus er iblandt os som en ven. Vi hilser ham velkommen, ligesom Abraham hilste Herren velkommen ved Mamre, og Marta og Maria hilste Kristus velkommen ved Betania’.

(Cf. The Sunday Missal) 

The Theme of the Readings:

‘Jesus Our Friend

The mystery of today’s celebration is Christ among us as our friend. We welcome him as Abraham welcomed the Lord at Mamre and Matha and Mary welcomed Christ at Bethany’.

(Cf. The Sunday Missal)

 

 

Comments Off on Læsningerne til den 16. søndag i året 2013

Jul 15 2013

Pastor Judes prædiken til den 15. alm. søndag i året 2013

Udgivet af

Pastor Judes prædiken kan nu læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the 15th. ord. Sunday can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken til den 15. alm. søndag i året 2013

« ældre indlæg