Jun 30 2014

Sankt Hans – dog uden heks! 2014

Udgivet af

1403624676596

Endnu flere billeder, dog denne gang fra et arbejdshold som både brændte affaldet af samt klippede alle hækkene omkring kirken, et ret stort arbejde. Der var ingen som meldte sig som heks,’ but what the heck!’ (undskyld den dårlige vits!)

Tak til  følgende familier: David, Sri Rajan og Kevin himself.

Også en stor tak, som sædvanlig til Joy for de massevis af billeder han har taget de sidste par måneder.

Still more pictures, though this time from a work team which both burned off all the rubbish accumalated from previous garden work and also clipped all the hedges – a somewaht daunting task. Thanks everybody (David’s family, Sri Rajan’s family and Kevin. Much appreciated.

Also a huge thanks to Joy who has taken dozens of pictures from the many events which have taken place during the last two months in and around the church.

Comments Off on Sankt Hans – dog uden heks! 2014

Jun 30 2014

Firmelse 2014

Udgivet af

Photo-0041

Ja, kig igen! Ni firmander, noget af en rekord for Frederikshavn. Det var en rigtig festlig dag sammen med vor Biskop Czeslaw.Ophelia blev takket for sit arbejde i at undervise de unge mennesker. Der var en fin reception efter messen, hvor folk kunne hilse på deres biskop samt sige tillykke til de ni nybagte firmander. Der er massevis af billder fra den festlige dag under linket: Galleri

Yes, Look again! nine new candidates for Confirmation, something of a record for our church. It was a really festive day together with our Bishop Czeslaw. Ophelia was thanked for her work in teaching the young people. There was a fine reception after Mass where people had the chance to talk with their Bishop and congratulate the nine new confirmed members of the Church. There are loads of pictures to be seen under the link: Galleri.

Comments Off on Firmelse 2014

Jun 30 2014

1. kommunion 2014

Udgivet af

Photo-0024

Hjemmesiden har masse af billeder fra tre begivenheder fornylig. Her de stolte 1. kommunikanter sammen med Pastor Jude or deres to lærer: Nishanthi og Lalin. Tillykke til vore’ nye’ medlemmer. Resten af billederne kan ses på linket: Galleri.

We have lots of new pictures from the last three events here in the church. Here you can see the proud, new first Holy Communion candidates together with our parish priest and their teachers: Nishanthi and Lalin. Congratulations to our ‘new’ members.

Comments Off on 1. kommunion 2014

Jun 30 2014

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Jude’s prædiken fra i går kan nu læses under linket: Galleri

Father Jude’s sermon from yesterday can be read under the link: Søndays Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

Jun 30 2014

Pastor Judes prædiken til Peter og Paulus Fest 2014

Udgivet af

 

Prædiken til Peter og Paulus Fest 2014

Ev: Matt 16, 13-19

I dag møder vi modsætninger. Vi lever i en tid hvor samfundet udvikler sig på en måde der gør modsætninger mere og mere tydelige. Mere og mere bliver tilladt i lovene, men mennesker dømmer fortsat med de gamle love i tankerne. Mennesket tænker at forskelligheder truer alt det vi kender både i verden og i vores egen lille familie. På grund af modsætninger bliver der krig og ufred i verden. Det er uenigheder der splitter familier, og sådan kunne vi blive ved med at fokusere på hvordan det forskellige giver problemer. Anderledes ser det dog ud i Guds øjne.

Hver nation, hvert et menneske, hver en by har Han skabt med forskelligheder. Måske nyder Han ligefrem at se hvordan modsætninger mødes. Han finder det spændende når unge par der elsker hinanden finder sammen, og brydes i årevis, fordi hun er som vand, og han er som olie, og med årene opgiver de deres kamp og accepterer hinandens særheder. Hun er ikke forkert og han er ikke rigtig – i hvert fald ikke når Gud kigger på dem. Så er hun bare hun, og han bare han.

Peter og Paulus er om nogen hinandens modsætninger. De var endda uenige og havde konflikter, og netop derfor er der noget ved dagens evangelium der skal tale til os i dag. Vi fejrer nemlig disse 2, Peter og Paulus, den samme dag, for i Guds øjne kan de ikke splittes af – den ene skal ikke gemmes for den anden. De var dybt forskellige men i Guds øjne lige meget værd.

Peter og Paulus viser os en ny måde at være brødre på. Brødre på den måde at de begge levede et liv efter evangelierne. Peter som blev den første Pave, på ham blev kirken bygget, og Paulus som arbejdede hårdt for at fylde den kirke op med mennesker. Det var forskelligt arbejde de udførte, men på den måde supplerede de hinanden godt. De tog Guds ønske for denne verden alvorligt, og dannede grundstenen til den kirke vi kender i dag.

På den måde er Peter og Paulus på mere end én måde forbilleder for os. Når vi ser på de to mænd er det tydeligt at deres personlige træk gjorde dem til oplagte grundlæggere af kirken. Peter der med kærlighed kunne lede flokken, og Paulus der med sin hårdhed og styrke kunne bringe mennesker til tro. Og Guds valg af disse to mænd og mange andre, minder os om at også vores svagheder og styrker kan blive Guds mulighed for at hjælpe andre.

Men for at det kan ske, må vi sige ’ja’ ligesom Peter og Paulus gjorde. Vi må være åbne for i hvilken retning Gud beder os om at gå. Peter og Paulus var langt fra perfekte. De havde mange mangler og begik store fejl, præcis på samme måde som vi gør det. Det viser os at vi ikke behøver være perfekte for at Gud kan arbejde gennem os. Han arbejder gennem vores fejl, og gennem vores styrke.

Dagens evangelium inviterer os til, ikke at se på Peter og Paulus og alle andre karakterer vi kender fra Biblen som fjerne skabninger, der opførte sig som helte. Alle dem vi hører om var almindelige mennesker med sorger og glæder, styrker og fejl ligesom vi. De var forskellige og bar på store modsætninger. Alligevel havde Gud en plan for dem alle. Lad os derfor huske at Han også har en plan for os. Vi er ikke ligegyldige i denne verden. Gud vil noget med dig, Han vil noget med mig. Spørgsmålet bliver stillet til os alle: ’Gud har formet en vej – tør du, at gå den?’

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Peter og Paulus Fest 2014

Jun 30 2014

Pilgrimstur til Sct. Knuds kilde

Udgivet af

Vi fejrer Knud den Hellige, Danmarks Værnhelgen, på hans festdag ved Helligkilden i Hjørring den 10 juli kl. 15.

Vær med til højtidlig bøn og en kort andagt

Der køres i egen bil. Være derfor behjælpelig med kørelejlighed. Der er altid plads til en til. Der er gode parkerings muligheder ved Sct. Knuds kilde. Efter højtideligheden er der kaffe og kage mv.

Kort om Kong Knud: Født for næsten 1000 år siden ,og blev dræbt af vrede bønder foran alteret i Sct. Albani kirke i Odense. De var vrede over den Kirkeskat de skulle betale. Efter mordet skete der mirakler ved hans grav. Og der blev Hungersnød i hele landet. Da kongens bror og efterfølger gik bodsgang til Rom og det hellige land forsvandt Hungersnøden. Der sprang en kilde ved Hjørring, da Knud blev helgenkåret. Her skete der også mirakuløse helbredelser.

Kilden flyder stadig og vandet har samlet sig til to store søer.

Comments Off on Pilgrimstur til Sct. Knuds kilde

Jun 24 2014

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra søndags er nu klar under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon from last Sunday can now be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken

Jun 24 2014

Pastor Judes prædiken til Kristi Legems og Blods Fest 2014

Udgivet af

Prædiken til Kristi Legems og Blods Fest 2014

Ev: Joh 6, 51-58

Vi gør det hver dag. Vi kan slet ikke leve uden at gøre det. I meget fattige lande gør de det ikke så tit, som vi gør det, men de gør det alligevel, for også de må opretholde livet. Her i Danmark gør vi det på én måde, men i Sri Lanka hvor jeg er født gør man det på en lidt anden måde. Det jeg taler om er at spise. Inde i vores krop er der en mave, og for at holde os i live må vi fodre den med noget igen og igen. Man taler ligefrem om at hvis skoleelever kommer i skole uden at have lagt noget i maven først, så kan de ikke lære noget, for hjernen går i stå og de tænker kun på alt det mad de gerne vil spise.

Enhver der har været sulten ved hvad det gør ved mennesker. Når jeg er sulten kan jeg blive rigtig sur og træt, men når jeg så får noget at spise bliver jeg mæt og glad, og føler mig straks meget mere vågen. Jesus taler til os om denne sult i dag. For lige så stærkt vi kan mærke sult i maven, lige så stærk kan sult i sjælen være. Hvis vi siger nej – tak til den mæthed Jesus kan give os gennem bøn, læsning og fællesskabet med andre troende, så vil den samme form for sult melde sig, og vi vil mærke vores liv blive drænet for energi.

Så når vi finder tilbage til vores tro og gør noget aktivt for at tage del i kirkens fællesskab, ligesom når vi i dag sidder her på bænkene, så mættes denne sjælens sult. Jesu kød er sand mad, og Jesu blod er sand drik, og alle der tager del i det, vil blive i Jesus og Han i Jer. Dette kan lyde som tomme ord for den der lider i sorg i disse dage, eller mærker fattigdom og på anden måde lider. At tage del i Jesus legeme og blod er ikke en mirakelkur fra denne verdens problemer. Det er ikke en lykke-pille som renser vores liv fra alt hvad der er ondt, så lad os ikke tage del i kommunionen med den forventning.

Lad os i stedet virkelig tænke på de ord som Jesus giver os. Når vi tager del i kommunionen bliver Jesus i os og vi bliver i Ham. Når vi modtager Ham lever vi i kraft af Ham. Det er Jesus der driver os og bærer os frem og i denne sæson for bryllupper synger vi ofte sammen med bruden og gommen her i kirken, at i et ægteskab er man halvt om sorgen så tung at bære, og skønt alt i verden går op og ned, så er der kærligheden at deles om. Disse ord vi synger passer også godt med det Jesus giver os.

I kommunionen forbindes han med os, så vi kun må bære på den halve sorg, og selvom alt i denne verden går op og ned for os som mennesker, så står Han klar med kærligheden og venter på os. Han bærer med os i fattigdom, i mismod, i vores frustration over verdens problemer. Han bærer når vi ikke orker mere. Sådan gør Jesus når det går ned – og når det går op – når alt går op i en højere enhed, så er Han der også, for det brød Jesus giver, skal gives til liv for verden.

Lad os med denne festdag overveje hvor stor opmærksomhed vi giver til sjælens sult. Med det samme når maven giver signal om at den er sulten honorerer vi den med mad. Endda når vi ikke er sultne giver vi den mad – chokolade og lækre kager fodrer vi den med, men hvordan plejer vi sjælens sult. Gør vi ikke sjælen mæt efter det den hungrer efter, leder vores liv mod ensomhed og tunge byrder, for sådan er ensomheden og de tunge byrders vægt, sjælens måde at gøre oprør på overfor os når den føler sult. Modtag derfor Jesus legeme og modtag dermed kilden til det evige liv.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Kristi Legems og Blods Fest 2014

Jun 22 2014

DUK’s tur til Børglum kloster 2014

Udgivet af

Photo-0025

DUK havde en fantastik tur til Børlum Kloster for nylig. Forældrene kørte dem til dette velkendte sted, som har sin fortid fra dengang, da Danmark var stadigvæk et katolsk land. Idag er den en populær turist attraction.

Billederne kan nydes under linket: Galleri

En stor tak til DUK’s bestyrelse for deres arbejde og ligeledes til  vor præstestuderende Gilberto. Det er Joy som står for de flotte billeder.

[ Click here for English version ]

Comments Off on DUK’s tur til Børglum kloster 2014

Jun 22 2014

Express katolik :-)

Udgivet af

imageimage

 

Søndag den 21/6, Kristi Legems og Blodsfest, blev Anchu Thanabalasingam, Brenlys kommende hustru, optaget i kirkens fulde fælleskab! Man kunne fristes til at kalde det en “katolsk hattrick”, da hun både blev døbt, firmet og fik første kommunion under samme messe.  Og ifølge Pastor Jude, var det ikke kun fordi hun skal giftes med Brenly, men fordi hun tror på Jesus! Under meddelelserne bemærkede William sig, at modsat Pastor Judes sædvane, blev den nydøbte ikke løftet op foran menigheden :-). Pastor Jude mente, at det nok snarer var Brenly der skulle løfte præsten.

Efter messen var der en festlig reception i menighedslokalet. Parret bliver gift i Vejle den  11.7. Tillykke til.

Mark

Flere billeder kommer senere på linket: Galleri

[ Click here for English version ]

Comments Off on Express katolik :-)

« ældre indlæg