Dec 30 2014

Father Jude’s sermon

Udgivet af

Father Jude’s sermon for The Holy Family has now been translated and can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon

Dec 30 2014

Messetiderne til januar ajourført

Udgivet af

Alle messetiderne for januar kan læses under linket: Kalender eller læses på selve forsiden (til højre) under rubrikken: Begivenheder

 

MEGET VIGTIGT!!!!

Alle messer i Frederikshavn i 2015 fejres kl. 14.00

Læs sognepræstens meddelelsen fra d. 23. december 2014

Comments Off on Messetiderne til januar ajourført

Dec 29 2014

Pastor Judes prædiken (Den hellige Familie) 2014

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra i går kan nu læses på linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon from  yesterday will be translated asap.

Comments Off on Pastor Judes prædiken (Den hellige Familie) 2014

Dec 29 2014

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes søndags prædiken (Den hellig Familie) 2014

Hvad vil du gerne være når du bliver stor? – Sådan lyder et kendt spørgsmål som mange ældre mennesker stiller deres børnebørn. Med store forventningsfulde øjne svarer børnene: ‘Jeg vil gerne være astronaut, jeg vil være verdens bedste fodboldspiller, jeg vil have min egen isbutik og mine is skal koste 0 kroner’. Ja, når vi er børn er vores drømme og tanker om fremtiden mange.

Omvendt er det med forældre. Landmænd håber til det sidste at deres største søn vil overtage gården, og hotelejeren venter på sin pensionsalder så han kan videregive nøglerne til børnene. Nogen kan endda helt tage det som en selvfølge at børnene tager over, og må skuffet se at de ofte vælger andre veje

Helt sikkert er det at også Joseph må have tænkt den tanke da Jesus blev født. Måske undersøgte Joseph som det første hans fingre – jo de var der alle 10. Og så har han prist Gud for at have skænket den lille familie en kommende tømrer som kunne overtage hans egen virksomhed. Men Jesus skulle ikke blive kendt som byens tømrer, for Jesus ved at hans liv her på jorden er andet end kopper, vugger og andre nødvendigheder hugget i træ. Det træ som Jesus arbejder med er Livets træ – et træ som kommer til mennesket i ord og undervisning.

I år er det 10 år siden at en tsunami ramte de lande som mange af os kommer fra. Vores tanker går automatisk til alle dem som fik deres liv ødelagt af vandet, og også til de hvis familier blev ødelagt den dag for 10 år siden. Familier som har overlevet, men som hver gang de lukker øjnene, igen og igen ser vandet i deres drømme og genoplever de mennesker de ikke kunne nå med deres hænder, og derfor må leve med at de var med til at opgive et andet menneske og lade det menneske blive slugt af den rasende bølge.

Det er en begivenhed som denne, der virkelig sætter fokus på familiens betydning. Et fokus vi kan sætte inspireret af en sang om Danmark:
‘I familien har vi hjemme,
derfra har vi rod og derfra vores hjerte går.
Familien er vor moderes stemme.
Så sødt og velsignet den vores hjerte når’.

Dig elsker jeg!

Og så kan vi hver især sidde og tænke at ja, hvis bare livet med familien var lige så enkelt som en sang om Danmark. Hvis bare livet med familien var så enkelt at det var ganske givet at vi netop rykker sammen, hvis vi udsættes for en tragedie som en tsunami. Kære venner – så enkelt er livet med familien ikke altid.

Gud ved det. Josef og Maria vidste det. Og senere fandt også Jesu ud af det. Vores familie er en velsignelse, en gave til os. Forældre bruger deres første år med barnet på at håbe og bede for fremtiden – at lære barnet om livet, om penge om at blive voksen mens de beder til at barnet skal blive noget stort, og føre forældrenes erhverv videre.

Så bliver barnet voksent. Og som hvis en tsunami rammer Thailands kyst bliver det pludselig svært at holde fast i barnet. Den unge, den voksne vil ikke nå den hånd der rækkes ud, og går måske helt andre veje. Familier skilles, splittes og ser aldrig hinanden igen på grund af tunge ord der gjorde ondt, eller handlinger der sårer så dybt, at de ikke kan tilgives her og nu.

Gud kender det. Gud hører om det hver dag i vores bøn, i vores tårer, og jeg vil gerne minde alle om i dag på familiens dag, at Gud bekymrer sig om det.

Lad os værne om familien i dag og arbejde på at nærme os hinanden, at pleje den helligdom der omgiver vores familie. Hvordan? Kan vi spørge os selv – jo ved at efterligne Josef og Maria som om nogen må have følt at en tsunami ramte deres familie, da Jesus blev født i stalden. De kæmpede, arbejdede hårdt, bekymrede sig, og holdt sammen.

Må vi også holde sammen. Må vi også se at det er værd at kæmpe og arbejde hårdt, for da vil Gud være med os alle dage, og binde et bånd om vores familie.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

Dec 27 2014

Læsningerne til søndag 28. december 2014

Udgivet af

Læsningerne til’ DEN HELLIGE FAMILIE, JESUS, MARIA OG JOSEF’ 2014

Søndag 28. december ( hvid)

1.L.: 1. Mosebog: kap.15, v.1-6; og kap. 21, v.1-3.

Sl 105, v.1-2,  3-4, 5-6 og 8-9.

Resp.: ’ Han er Herren, vor Gud, evigt husker han på sin pagt’.

2.L.: Brevet til Hebræerne: kap.11, v.8, 11-12 og 17-19.

Ev.: Lukasevangeliet: kap.2, 22-40 eller 2,22.39-40

Messen er kl.13.00 og fejres af Pastor Dominique.

Comments Off on Læsningerne til søndag 28. december 2014

Dec 27 2014

Father Jude’s sermon

Udgivet af

Father Jude’s sermon for Christmas Eve is now translated and can be read on the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon

Dec 26 2014

Pastor Judes prædiken fra juleaftensmesse 2014

Udgivet af

Pastor Judes seneste prædiken kan læses under linket: Søndags Prædiken

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra juleaftensmesse 2014

Dec 26 2014

Pastor Judes Julenatsprædiken 2014

Udgivet af

Prædiken julenatsmessen 2014

I gamle dage var det sådan at meget rige mennesker kunne få malet et selvportræt. Det var ikke sådan for hvem som helst, og det krævede da også at man kunne sidde stille i mange timer, for maleren skulle male hver en skygge og krøllet hår før man kunne gå hjem og hænge maleriet op.

Alt det er blevet meget lettere i vore dage. Vi sætter bare lige hånden i lommen, tager vores telefon op og tager et Selfie. Er vi heldige står enten Obama, Alberto Contador eller Paven lige bag ved os.

I aften er det juleaften, og Gud har taget sin mobiltelefon og strakt sin lange arm. Han har taget et ‘Selfie’ med sin I-phone, for da Jesus blev født blev Gud menneske for os. I Guds Selfie ser vi Hans sande ansigt. Hverken Helle Thorning eller Bjarne Riis står bag ved, men det er heller ikke dem der er fokus på. Gud lod sig føde for os som en lille baby for at minde os om at alt styrken ikke sidder i magten men i det allermindste.

Det lille Jesusbarn kommer med fredens og kærlighedens styrke til os i dag. Netop kærligheden finder vi ofte i de små ting. Det er helt sikkert at en kvinde oplever stor kærlighed den dag hendes mand spørger: ’Vil du gifte dig med mig?’ men det er ikke dette minde, der binder dem sammen resten af livet. Det der binder ægtefolk sammen og det der binder forældre og børn sammen findes i det allermindste.

Da Gud gav os kærlighedens og fredens gave gennem Jesusbarnet gav Han os også evner til give og modtage. Sådan har vi set det ske i aften. Vi har givet gaver og modtaget gaver, og måske har vi set at de største gaver ikke giver den største glæde. Nej, for glæden mellem en mand og en kvinde, glæden i julegaver og glæden mellem Gud og mennesker, findes inde i hjertet. Den findes der hvor kærligheden og julegaven er en personlig overvejelse, et andet menneske har gjort for at glæde mig – uden at kræve noget igen.

Derfor kan vi også med rette sige at det i lighed med her i Aalborg også er blevet jul i Syrien, Somalia og andre af verdens brændpunkter. Julen er heller ikke kun forbeholdt de raske og dem som har et arbejde. Julen kan vi fejre i ethvert hjem i hele verden, for det er netop freden og glædens budskab Jesusbarnet kommer med. Man troede der ville komme en magtfuld konge til Jerusalem. Én man skulle frygte – én hvis sværd ville være skarpt og tungt. Men Jesus er ikke den slags konge. Gud lod ham føde i en stald – magtesløs og ude af stand til at forsvare sig. Gud trodsede menneskernes forventninger.

På samme måde vil vi opleve i vores liv at det lille Jesusbarn trodser vores forventninger. Vi kan tro at store ting vil ske, at sygdommen vil vinde over os eller at alle vores bekymringer vil gå i opfyldelse. Men så sker alle de små ting. Vi ser at andre bærer sammen med os på det, der ellers så helt umuligt ud. Vi ser at Jesusbarnet kommer os i møde med alt det vi har gennemgået i advent, nemlig freden, håbet, glæden og kærligheden

Præster landet over får ofte skyld for at deres prædiken på denne dag er flad og uden betydning. Aviserne skriver at præsterne ikke giver danskerne noget at tygge på, som om vi da ikke allerede har tygget nok denne aften! Jeg har ikke undersøgt det, men måske er det sådan at man hos Dansk tipstjeneste kan spille på hvilke ord der bruges i prædikener denne aften, og hvis det kan hjælpe nogle af Jer til at vinde noget kan jeg da godt lige remse noget op: Julekalender, gavepapir, krybbe, hjemmestrik, bløde svær og svigermor.

Kære Venner – julen er måske ikke ny, måske er den nærmest flad nu da alle gaver er pakket op, men én ting er sikkert. Kigger vi dybt i vores hjerte, vil vi finde at vi kan lære noget denne aften. Gud sendte os det allermindste. Han trodsede vores forventninger. Lad os gøre det samme. Lad os give vores kære og alle dem vi ikke kender det allermindste – nemlig et smil, et knus, et ’jeg elsker dig’ midt i opvasken og lad os bære sammen med dem der ikke kan bære det hele selv. Lad os gøre sådan i 2015, for sådan vil vi holde liv i denne aften, hvor Jesusbarnet fødes foran vores øjne, med kærligheden som sit våben mod verdens ufred. Rigtig glædelig jul til Jer alle.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes Julenatsprædiken 2014

Dec 23 2014

Messetiderne i 2015

Udgivet af

VIGTIGT!!

Pastor Jude ønsker følgende meddelelse på hjemmesiden:

‘Vi har nu prøvet de nye messetider i Hjørring og Frederikshavn i ½ år. Vi har gjort nogle erfaringer og for at imødekomme ønskerne om tidspunktet for messen i de 2 menigheder, er det sognepræstens beslutning at messetiderne i 2015 bliver:

Kl. 10.00 i Hjørring

Kl. 14.00 i Frederikshavn

Derved sikrer vi, at der bliver bedre tid til fx møder, undervisning og samtaler med præsten’.

Venlig hilsen,

Pastor Jude (sognepræst)

 

Comments Off on Messetiderne i 2015

Dec 23 2014

Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Advent 2014

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag kan læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the 4th. Sunday in Advent can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Advent 2014

« ældre indlæg