Nov 28 2015

Læsningerne til den 1. søndag i Advent 2015

Udgivet af

1. SØNDAG I ADVENT 2015

Søndag d. 29. november (viol).  

1.L.: Jeremias’ Bog: kap. 33, v.14-16

Sl 25, v.4bc-5ab, 8-9,10+14.

Resp.: ‘Jeg længes efter dig, Herre’

2.L.: 1 Thessalonikerbrev: kap. 3, v.12 — 4,2.

Ev.: Lukasevangeliet: kap. 21, v.25- 28 og 34-36.

(1. søndag i advent indleder tekstrække C.)

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

I den kommende uge  fejrer kirken

Apostlen Andreas (man.)

Comments Off on Læsningerne til den 1. søndag i Advent 2015

Nov 21 2015

Læsningerne til Krist Kongefest (34. alm. uge i året 2015)

Udgivet af

JESUS KRISTUS, UNIVERSETS KONGE (34. alm.søndag)

Søndag. d. 22. november (hvid).

 

1.L: Daniels Bog: kap. 7, v.13-14

 

Sl 93, v. 1ab.1c-2 og 5.1

Resp.: ’Herren er konge! Han har klædt sig i højhed’

 

2.L.: Johs. Åbenbaring: kap.1, v.5-8.

 

Ev.: Johannesevangeliet: kap.18, v. 33b-37.

 

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til Krist Kongefest (34. alm. uge i året 2015)

Nov 19 2015

Velkommen til vor nye præst

Udgivet af

 Photo_0003

Photo_0002

Photo_0001

Sidste søndag var en festens dag, da vi bød Pastor Davide velkommen til Helligåndskirke for første gang. Alt gik rigtig fint og menigheden sammen med Pastor Davide, sognepræst Pastor Jude og en præstestuderende kunne nyde kirkkaffen og snakker med menigheden efter messen. Vi glæder os til at se Pastor Davide snarest. Tak til Lalin som står for kirkekaffen og hendes mand Joy for billederne.

Last Sunday was a festive day us here in Frederikshavn where we could for the first time greet and meet our new priest Father Davide together with Father Jude and a student priest. After Mass we all had the chance to talk to our new priest while enjoying a cup of coffee and a cake. Thanks Lalin our ‘coffee lady’ and her husband for the pictures.

Comments Off on Velkommen til vor nye præst

Nov 10 2015

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag kan læses på linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the 32nd. ord. Sunday 2015 can be read in English under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken

Nov 10 2015

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Udgivet af

Den 32. alm. søndag i året 2015

Ev: Mark 12, 38-44

De fleste kender eventyret om Klods Hans. En beskidt dreng som opfører sig helt forkert og til stor forargelse tror at han – en simpel svinedreng – kan vinde kongedatterens hjerte. Alle som gerne vil giftes med kongedatteren besøger hende og bliver bedt om at tale. Altså vise hende hvor kloge de er – men hun keder sig. ’Dur ikke – væk!’ er hendes svar til alle de unge mænd. Men Klods Hans gør hende nysgerrig. Han giver ikke op, men klog er han ikke. Han kan hverken læse fra leksikon eller citere store værker. Nej Klods Hans kommer med en hullet træsko, en død krage og mudder som den kan stege i. Klods Hans sætter alt på spil for at vinde kongedatterens kærlighed.

Klods Hans minder lidt om enken vi hører om i evangeliet. Fælles for dem er at de har ingen ting. Og endnu værre, så er der ingen der regner dem for noget. Der er heller ingen der regner med dem, for de er samfundets bund. Sådan var det for enker dengang. Vi kan næsten se templet for os. De flotte rige mænd har gjort som mændene der skulle imponere kongedatteren. De er kommet til templet sikre på sejr og selvsikkert lagt et beløb i blokken.

De har retfærdiggjort sig selv med deres penge, og nydt de imponerede blikke. Men deres gerning har ikke kostet dem noget. De har ikke givet afkald på noget i deres liv. Med enken var det anderledes. Som Klods Hans har hun lagt alt hvad hun ejede frem i blokken. Fordi hun var enke var hun til grin, ikke en man regnede med, men måske nærmere én man spyttede på.

Vi kan lade os inspirere af enken vi hører om i dag. Jesus fremhæver hende og ikke alle de som har givet fra deres overflod. Uden at forvente noget igen, lægger enken alt hvad hun ejer. Dette står i skarp kontrast til alle dem der kun lægger det de kan undvære, og samtidig med den forventning at få noget tilbage – altså de andres anerkendelse og ros. Vi kan spørge os selv i dag, hvornår vi sidst har haft så stor tillid til Gud at vi har, turde tømmer vores lommer helt for alt hvad vi ejede i tillid til at det hele nok skal gå alligevel. Det handler ikke om at bruge den tillid til at spille Lotto for hele vores månedsløn, eller købe chokolade for alle vores lommepenge, men det handler om at give alt.

Det handler om at turde give al vores kærlighed ligesom Klods Hans, uden at være sikre om at få kærligheden tilbage. Det handler om at være i så dyb nærhed med Gud i bønnen, uden at have vished for om vores bøn bliver hørt. Det handler om at give afkald på de ting der gør ondt ligesom enken, fordi nogen har mere brug for vores goder end vi selv har.

Når et fly styrter ned som det skete sidste uge og alle der var i flyet bliver dræbt, så kan vi se os selv i de mennesker i flyet – familier der har været på ferie sammen, og bare skal have turen hjem overstået før de skal videre med deres liv og arbejde. De skal ’bare lige’ hjem. Men bare lige bliver forvandlet til ulykke og sorg, og det stikker til os som enkens gave i templet, for det viser sig at vi kan ikke holde på vores rigdom. Vi kan ikke udsætte vores godhed til i morgen men må leve livet med livet som indsats nu og her.

Gud blev menneske for vores skyld. Han gav os alt. Også vi må give alt i ethvert forhold vi er i. Når vi elsker, må vi elske helt. Når vi giver må vi give alt. Elsker og giver vi kun halvt er vi som de der beder kun for syns skyld, de unge mænd hos kongedatteren eller de rige på tempelpladsen. De beder men deres hjerte er tomt. De giver, men de giver ikke afkald. I afkaldet erfarer vi at livet koster livet, og lige der møder Gud os med sit følgeskab.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Nov 03 2015

Pastor Judes Alle Helgen prædiken 2015

Udgivet af

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag kan nu læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for All Saints may be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes Alle Helgen prædiken 2015

Nov 03 2015

Pastor Judes prædiken til Alle Helgen 2015

Udgivet af

Prædiken til Alle Helgen 2015. (Aalborg)

Ev: Matt. 5, 1 – 12a.

Kære alle børn og voksne. I dag har vi fået besøg i vores menighed. Vi har fået besøg af 4 helgener, men før vi møder dem må vi forstå hvad en helgen er. En helgen er nemlig ikke en der har et græskar på hovedet, eller en maske på. Det er heller ikke en der ser uhyggelig ud. En helgen bliver født som et helt almindeligt barn. Det barn bliver døbt og går i skole. Måske får barnet gode karakterer og barnet bliver ældre og ældre. På et tidspunkt hører barnet som nu måske er blevet voksen Guds stemme, og bliver mere og mere interesseret i alt det Gud gør for mennesker. Så han beder og tænker på hvordan han kan udføre alle Guds ønsker her på jorden. Når han får den følelse at Gud viser ham en vej han skal gå, så siger han ’ja’ og følger den vej, selvom det betyder han må sige nej til andre ting.

En helgen er altså et menneske helt ligesom alle os i kirken i dag, men det er en som er kaldet af Gud til at gøre noget særligt her på jorden for at alle skal kende Gud, eller at dem der allerede tror på Gud kan leve i sikkerhed. Lad alle helgener være en inspiration for os nu og i fremtiden, så også vi bliver Guds hjælpere her på jorden.

(Børnene kommer ind i lang procession, mens næste afsnit læses)

Nu vil vi møde vores gæster. Jeg er sikker på I kender de 4 helgener. Vi skal nemlig møde Sankt Lucia, Sankt Joseph, jomfru Maria og sankt Peter.

Hjertelig velkommen til vores kirke. Vi er meget glade for I er kommet.

Hvad hedder I? (børnene svarer)

Sankt Lucia, din mor var meget syg, og jeg ved du bad for hende hver eneste dag. Med din bøn blev din mor helt rask, og du besluttede dig for at give hele dit liv til de fattige. Kan du fortælle hvorfor du har lys på hovedet?
Det er fordi jeg skulle bære maden til de fattige i hænderne. Der hvor de bor er der meget mørkt, så jeg kunne ikke se.

Sankt Joseph, du er tømrer og arbejder med træ. Du er gift med Jomfru Maria. Hvorfor er du en helgen?
Det er fordi jeg har hjulpet min kone siden den dag Gud sagde hun skulle være mor til Jesus.

Jomfru Maria, din mand siger du har sagt ja til at føde Guds barn. Det må have været et svært spørgsmål at svare på. Havde du ikke lyst til at sige nej?
Nej, først blev jeg lidt bange, men så tænkte jeg på det. Jeg synes det lød meget vigtigt og derfor sagde jeg ja til englen der spurgte mig.

Og dig Sankt Peter, du kender mange mennesker. Du har faktisk mødt alle de mennesker som er kommet ind i Himlen. Og du har oplevet meget. Du var en tæt ven til Jesus, selvom I nogle gange var lidt uenige, og da Jesus døde sagde han til dig, at du skulle fortsætte hans arbejde. På den måde blev du vores første pave. Hvad bruger du din nøgle til?
Jeg passer godt på min nøgle for den passer til døren oppe i Himlen.

Mange tak fordi I har fortalt os om hvorfor I er helgener. Det var dejligt at møde Jer, for nu ved alle os der er her i dag, at I er noget meget særligt, ikke fordi I blev født som en helgen eller en mærkelig figur, men fordi I blev født som helt almindelige mennesker, og i Jeres liv sagde ’Ja jeg gør det’ når Gud bad Jer om at gøre noget for at gøre verden til et bedre sted.

Mange tak fordi I kom. I kan gå nu, for jeg ved at I har meget travlt med alle de opgaver I skal hjælpe Gud med.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Alle Helgen 2015

Nov 01 2015

Læsningerne til Alle Helgen 2015

Udgivet af

ALLE HELGEN (31.alm.søndag 2015)

Søndag d. 1. november.

1.L.: Johannes Åbenbaring: kap.7, v.2-4 og 9-14.

Sl 24, v.1-2.3-4ab.5 og 6.1

Resp.: ’Sådan er den slægt, som søger dit ansigt, Herre’.

2.L.:. Johannes 1. Brev: kap.3, v.1-3. 

Ev.: Matthæusevangeliet: kap. 5, v.1-12a.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

(Kirketælling)

Comments Off on Læsningerne til Alle Helgen 2015