Dec 29 2015

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Det er en stor glæde at byde velkommen tilbage til vor sognepræst efter hans vellykket operation. Under linket: Søndags Prædiken kan du læse hans prædiken fra sidste søndag.

It’s a great pleasure to welcome back Father Jude after his operation. He is making a very quick recovery, albeit at a reduced tempo for the time being. His sermon For The Feast For The Holy Family can be read under the link: Søndags Prædiken.

Comments Off on Pastor Judes prædiken

Dec 29 2015

Præediken til Festen for Den Hellige Familie 2015

Udgivet af

Når det er jul er der et nøgleord som binder det hele sammen. Det ord er det vi alle forbinder julen med, og det er selvfølgelig familien jeg taler om. Når vi har en stor familie tæt på os, tænker vi måske ikke meget på det. Efterhånden som familien bliver mindre sætter det tanker i gang om vores egen fremtid – vi tænker på om vi ender alene. Netop for den der er alene betyder familien allermest, for tankerne går ofte til dem vi har mistet og dem som er langt borte fra vores hverdagsliv.

Familien er et nøgleord. Familien er dem vi kan regne med, dem vi kan skændes med, dem vi kan forsones med, og dem vi tåler lidt bedre end alle andre mennesker. Således holder vi af og holder ud når vi er sammen i julen, og skaber minder sammen. Men for den der føler sig alene skabes der ikke nyt.

Vi ser i dag på den lille familie. Jesusbarnet, Maria og Joseph. Vi ser at de er lykkelige, men tænker vi lidt mere på det ser vi også andre ting. Alt det som vi slås med og alt det vi savner ser vi også i stalden. Hvad har Joseph ikke tænkt ved synet af det lille barn – og måske har nogen endda hvisket om ham, at barnet slet ikke ligner ham. Og hvad med Maria? Lykkelig ser ud hun, men tankerne er sikkert fyldt med bekymringer om Gud kommer med flere opgaver til hende.

Familien er et nøgleord. Vi lever med dem på godt og ondt. Vi føler savn, glæde og sorg ved tankerne om dem, på præcis samme måde som Jesu familie. Julen er langt fra en glad tid for alle, og måske derfor ønsker vi ikke hinanden en glad jul, men en glædelig jul – glædelig fordi vi også med mismod alligevel kan fejre jul ved synet af Den Hellige familie.

Lad os fejre familien i dag uanset hvilke erfaringer vi selv har gjort i vores familie. Jesusbarnet, Maria og Joseph er nemlig vores fælles familie. Det er en familie selv den mest ensomme kan relatere til, for netop denne familie er med i vores liv hver eneste dag. Familien er med os i Fader Vor, i rosenkransen, i messen og i hver eneste bøn vi retter til Gud.

Og sådan er det for os mennesker. Det vi omgiver os med i vort daglige liv, er og bliver det vi er mest fortrolige med. Vores samtale med Gud, vores bøn til Jesus og vores relation til Jomfru Maria binder os tæt til denne familie.

Lad os derfor tage vores himmelske familie til os i denne juletid. Lad os vandre med dem i deres smerte, deres glæde og frygt over alt det nye der er sket. I deres nærhed bliver vi aldrig ensomme. I deres kærlighed slukkes aldrig noget lys. Må enhver af os mærke deres omsorg og varme, for sådan vi det ske at selv den mest alene aldrig vil blive ensom.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Præediken til Festen for Den Hellige Familie 2015

Dec 27 2015

Familier velsignet!

Udgivet af

image

På festen for Den Hellige Familie var der mulighed for at få en særlig familievelsignelse efter messen, og mange benyttede sig af denne mulighed. Også enkeltpersoner kunne modtage velsignelsen for deres familier. Fortsat god jul!

During Mass for The Holy Family there was the possibility to receive a special family blessing and many took the chance of receiving it. Also single representatives of families could also receive it on behalf of their families.

We wish all a continued joyful Christmas.

Comments Off on Familier velsignet!

Dec 26 2015

Messetider for januar 2016

Udgivet af

Alle messetider for januar kan læses under rubrikken: Kalender eller på selve forsiden under rubrikken: Begivenheder

Comments Off on Messetider for januar 2016

Dec 26 2015

Læsningerne til Søndagen efter Juledag (Den Hl. Familie) 2015

Udgivet af

DEN HELLIGE FAMILIE, JESUS, MARIA OG JOSEF 2015 

Søndag d. 27. December

1.L.: Siraks Bog: kap. 3, v.2-6 og 12-14.

Sl 128, v.1-2.3.4-5.1

Resp.:’Lykkelig hver den, der frygter Herren, og vandrer ad hans veje’.

2.L.: Brevet til Kolossenserne: kap.:3, v.12-21.

Ev.: Lukasevangeliet: kap. 2, v.41-52.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide.

Comments Off on Læsningerne til Søndagen efter Juledag (Den Hl. Familie) 2015

Dec 25 2015

Glædelig jul!

Udgivet af

image

Midnatsmessen var igen i år højdepunktet for juletiden for de mange fremmødte. Jesusbarnet blev båret ind i den mørke kirke, og straks efter han var lagt i den flotte krybbe blev lyset tændt. Jesus ER lyset! Tak til Mary og medhjælperne for den flotte julekrybbe og tak for Ophelia og hjælpere for den hyggelige reception efter messen – fortsat Glædelig Jul!

*******************

The midnight Mass was again the climax for Christmas and also for the many who came. The Christchild was borne into the  darkened church and immediately after He had been laid in the crib the whole church was lit up. Jesus is the Light! Thanks to Mary and her helpers for the fine Nativity scene and also to Ophelia and her helpers who arranged the little reception after Mass.

We all wish you a continued Happy Christmas!

Comments Off on Glædelig jul!

Dec 20 2015

Danmarks Bedste DUK’er 2015!!

Udgivet af

Photo_0001 Photo_0002 Photo_0003

På det første billede kan man se et nydeligt pyntet juletræ. Tak til Britta og hendes medhjælpere.

Det 3. billede viser to stolte katolikker – Tanja og Anton. Tanja fik at vide, at Helligåndskirken i Frederikshavn var kåret til landets bedste ang. både antal af medlemmer ca. 80 (mange af dem kan I se på billede 2) og et højt aktivitetsniveau. Tanja er foremanden for DUK og Anton er den store motor, som driver det hele frem. Takket være hans store indsats er antallet vokset støt. En kæmpe stor Tak til jer begge, samt alle forældre som bakket op omkring dette vigtigt ungdomsarbejde. Vi må huske, at de unge er Kirkens fremtid!

Et hurtigt kik i galleriet viser billeder fra en DUK aften- også arrangerede for vore DUK’er!! De unge mennesker er guld værd!

[ Click here for English version ]

Comments Off on Danmarks Bedste DUK’er 2015!!

Dec 19 2015

Læsningerne til d. 4. Søndag i Advent 2015

Udgivet af

Den 4. SØNDAG I ADVENT 2015

Søndag d. 20. December

1.L.: Mikas Bog: kap. 5, v.1-4a.

 

Sl 80, v.2ac+3b.15-16.18-19.1.

Resp.: ’Gud, rejs os igen, lad dit ansigt lyse, så vi bliver frelst’.

 

2.L.: Brevet til Hebræerne: kap.10, v.5-10.

 

Ev.: Lukasevangeliet: kap.1, v.39-45.

 

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsningerne til d. 4. Søndag i Advent 2015

Dec 15 2015

Så er vi på Facebook

Udgivet af

Den katolske kirke i Frederikshavn Helligåndskirken – det er navnet på vores Facebook gruppe. Lokaludvalget håber, at kunne nå ud til endnu flere medlemmer af menigheden, samt at tilbyde et dynamisk værktøj til nyheder, bekendtgørelser og inspirerende links. Jeg håber, at mange vil benytte sig af sidenimagej

Here is our new Facebook page. Mark has installed it and hopes that all will use it. He also hopes that this new tool will help to reach out to more members of the congregation and come with other good links to our Church. Although you may not be able to read and write in Danish, you may write in English or German and leave the rest to Mark.

The Facebook link is: Den katolske kirke i Frederikshavn Helligåndskirken

Comments Off on Så er vi på Facebook

Dec 13 2015

Læsningerne til den 3. søndag i Advent 2015

Udgivet af

Den 3. SØNDAG I ADVENT 2015 (Livets dag) 

Søndag d. 13. dec. 2015

1.L.: Sefanias Bog: kap. 3, v.14-18a.

 

Veks. sang: Esajas Bog: kap. 12, v.2-3.4bcd.5-6.1

Resp.:’I skal juble og råbe af fryd, for Israels Hellige er stor iblandt jer’.

 

2.L.: Brevet til Filemon: kap. 4, v.4-7.

 

Ev.: Lukasevangeliet: kap. 3, v.10-18.

 

Messen er kl.14.00 og fejres af Pastor Davide 

Efter messen er der DUK’s Julefest – alle er velkomne. 

I denne uge fejrer Kirken Johannes af Korset (man.d. 14.)

 

Comments Off on Læsningerne til den 3. søndag i Advent 2015

« ældre indlæg