Jan 30 2016

Læsningerne til d. 4. søndag i året 2016 (fest for Skt. Ansgar)

Udgivet af

ANSGAR, bispedømmet Københavns første værnehelgen (4. alm. søndag i året 2016)

Søndag. d. 31. januar (hvid)

1.L.: Esajas Bog: kap. 52, v.7-10 

Sl 96, v.1-2a-2b-3.7-8a.10.

Resp.: ’Fortæl om Herrens undere blandt alle folkeslag!’ 

2.L: 1. Korintherbrev: kap.1, v.18-25 

Ev.: Markusevangeliet: kap.1, v.14-20

Messen er kl.14.00 og fejres af Pastor Davide

Der er kirkekaffe efter messen (Suzanne) og et kort LU-møde.

(Kirketælling)

Comments Off on Læsningerne til d. 4. søndag i året 2016 (fest for Skt. Ansgar)

Jan 28 2016

Pastor Judes prædikener

Udgivet af

Der er ingen prædikener fra Pastor Jude de næste 2 søndage, fordi han er rekreation efter sin operation.

There will be no sermons from Father Jude the next two Sundays because he is on recreation after his operation.

Comments Off on Pastor Judes prædikener

Jan 24 2016

Tillykke med dåben Oliver!!!

Udgivet af

Dåb

I dag var det barnedåb under messen. Tillykke til Oliver, som virkede meget afslappet og rolig under hele ritualet. Ja han pludrede faktisk fornøjet under påklædning af dåbskjolen, som tog lidt tid :-) Tillykke til familien, og tillykke til menigheden med vores nye medlem! Suzanne gjorde opmærksom på, at hun inviterer til kirkekaffe næste søndag. Tak for det Suzanne – og tillykke med barnebarnet.

*****************************

Today there was also a christening during Mass. Congratulations to Oliver who seemed very relaxed and quiet during the baptism. In fact he burbled with pleasure whilst he was being dressed in his christening gown which took some time :-) Congratulations to the family and the congregation and our new member. Suzanne, the proud grandmother, announced that there will be church coffee after Mass next Sunday. Thanks Suzanne and congratulations with your new grandchild.

Comments Off on Tillykke med dåben Oliver!!!

Jan 24 2016

Læsningerne til d. 3. alm. søndag i året 2016

Udgivet af

Den  3. ALM.SØNDAG 2016

Søndag d. 24. 

1.L.: Nehemias’ Bog: kap. 8, v.2-4a.5-6.8-10. 

 

Veks. sl: 19, v.8.9,10 og 15

Resp: ’Dine ord, Herre, er ånd og liv’.

 

2.L.: 1 Korintherbrev: kap.12, v.12-30 eller 12,12-14.27.

 

Ev.: Lukasevangeliet: kap.1, v.1-4; 4,14-21.

 

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique.

Comments Off on Læsningerne til d. 3. alm. søndag i året 2016

Jan 18 2016

Prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 2. søndag 2016 kan nu læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for the 2nd. ord. Sunday 2016 has been translated into English and can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Prædiken fra i går

Jan 18 2016

Pastor Jude’s prædiken til d. 2. alm. søndag 2016

Udgivet af

Prædiken til den 2. alm. Søndag 2016

Ev: Joh 2, 1-11

Vi bruger i dag den grønne farve. Grøn fordi der står i den liturgiske kalender at det i dag er en almindelig søndag. Men når vi læser evangeliet er der ikke meget ved denne dag der virker almindeligt. Jesus er til bryllup og det samme er en hel masse gæster. Det er nok ikke ualmindeligt, men meget mærkeligt er det, hvad der sker til festen.

Vinen slipper op og Jesus forvandler vandet til en endnu bedre vin end den brudeparret havde købt. Alligevel står vi her i dag i den grønne farve og fejrer en almindelig søndag. Hvad Jesus gør er imponerende, og slet ikke til at forstå, og med den tanke havde det været mere rimeligt at vi havde haft den hvide farve på for at fejre fest og hylde Jesus for de evner han viser. Og vi kunne have brugt røgelse og vievand – og måske endda gået en procession.

Men dagen i dag er grøn. Det er den fordi evangeliet ikke rigtig handler om de evner Jesus har. Evangeliet handler ikke om at Jesus skal blære sig og vise sig frem. Nej, dagen i dag handler om det samme som mange andre grønne søndage. Den handler nemlig om Guds helt almindelige kærlighed til mennesker. Ved at forvandle vandet til den gode vin, viser Jesus os en længsel efter menneskets glæde.

Forvandlingen er det første tegn vi hører om i Johannes evangeliet. Det er et tegn der peger på vores glæde. Jesus giver en gave som redder festen. Det er en gave som ikke kan bruges op. Glæden er ikke som en flaske parfume eller et stykke tøj, for glæden kan ikke tømmes og glæden kan ikke slides op. Selvom den deles består den stadigvæk og kan endda vokse sig stærkere.

Gud har givet os mange gaver – den vigtigste måske at vise os at døden var smertefuld på korset men at livet kunne genopstå. Men på vej til netop den erfaring har Gud givet os mange andre gaver at tænke over. Gang på gang viser Jesus os, at han er villig til at gå os i møde. Han vender aldrig ryggen til mennesket. Han kommer til os med åbne arme selv når vi forsømmer, når vi glemmer, når vi undlader og når vi helt giver op.

Han kommer til os med noget der forvandler, noget der gør alting nyt. Det er den lille sprække han åbner af lys, når vi er i mørket. Den er det håb, han tænder når alt er trist, for sådan viser han os at han længes efter vores glæde. Han længes både på de grønne, de hvide, de røde og de lilla dage. Og måske derfor er dagen grøn. Jesus ønsker for mennesket er glæden og håbet om glæden er både grønt og almindeligt.

Og selvom brylluppet vi hører om sikkert hverken har været med champagne eller hvide kjoler som vi kender det i dag, så er festen stadig relevant for os. Det er den fordi ordene fortsat kan sige os noget nyt. Livet er ikke en lang glæde. Det er det slet ikke når venner og familie omkring os dør, og vi leder men ikke kan finde en mening med livet. I de tider kan vi tænke: ’Hvordan kan jeg glæde mig på andres vegne, men vi må spørge os selv om det giver os mere lykke at andre inspireres af vores ulykke?’

Og her inspirerer evangeliet os for Jesus viser os at andres lykke hjælper. I ulykken, i sorgen og i håbløsheden er livets undere – børn som fødes og døbes, og mirakler som sker omkring os – det er Guds Rige som kommer til syne for os. Det er et tegn på en anden virkelighed.

Salige er vi – glade er vi – der netop har været til bryllup i Kana’en, for vi har set Jesu længsel efter menneskets glæde!

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Jude’s prædiken til d. 2. alm. søndag 2016

Jan 13 2016

Father Jude’s sermon

Udgivet af

To all our English readers. I have now translated Father Jude’s sermon into English. Click onto the link: Søndags Prædiken and you will find it under the Danish version.

I apologize for the delay. William

Comments Off on Father Jude’s sermon

Jan 12 2016

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Som I kan læse på forsiden, er vi rigtig glad at se vor sognepræst tilbage efter sin operation. Du kan læse hans prædiken fra sidste søndag under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon from last Sunday will be available asap in an English  translation.

William

Comments Off on Pastor Judes prædiken

Jan 12 2016

Prædiken fra sidste søndag (Herrens Dåb)

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til Herrens Dåb 2016

Ev: Luk 3, 15-16.21-22

Min prædiken kunne være meget kort i dag. Faktisk kunne den være så kort som bare én sætning, og den sætning ville lyde:

I DIG, HAR JEG FUNDET VELBEHAG ”

Det er hvad vi kan udlede af dagens tekst og det er det, vi kan tage med os hjem i dag. Alligevel vil jeg gerne sige lidt mere inden vi fortsætter messen. For det er vigtigt for os at vide, hvad det egentlig betyder at Gud har fundet velbehag i os. Vi mennesker kan også finde velbehag i livet, men det er ikke det samme som Guds velbehag.

Vores velbehag er ikke altid permanent. Vores velbehag kan vi finde i et venskab, i et arbejde eller i en ny jakke, som vi bare MÅ eje uanset prisen. Men det er et velbehag der kan gå over og afsluttes. Selv det velbehag vi ser i vores børn eller forældre kan lide et knæk midt i livet og båndet brydes. Menneskets velbehag er langt mere skrøbeligt end det velbehag Gud har fundet i os.

Måske er det netop også derfor vi nogle gange kan tvivle på Gud. Vi kan simpelthen ikke forestille os at vi i en alder af 20 – 40 eller 80 år med alle de synder vi har begået fortsat kan være elsket af Gud. Måske har vi gjort så meget dumt at alle mennesker har forladt os, og sagt til os eller om os at ’dig er der ikke plads til i mit liv’. Men Gud står bag os. Gud sætter os ikke op i rigtigt og forkert og smider de forkerte væk.

I os har Han fundet velbehag. Det betyder at Han er med os alle dage indtil verdens ende. Så selvom man sidder her i dag og er 80 år gammel, så gælder dåbens aftale med Gud fortsat. I alt det kaos vi lever i hvor vi skal huske vores nøgler før hoveddøren smækker, skrue vores nummerplader på bilen fast, hente børnene i skolen, oplade vores mobil, bestille tid ved tandlægen og stemme på dem vi ønsker vinder X faktor – ja midt i alt det, der gælder Guds gamle aftale med os fortsat, for i os har Han fundet velbehag.

At vi overhovedet bliver døbt skyldes det evangelium vi har lyttet til i dag. Tænk hvis dåben af Jesus var foregået på en anden måde. Tænk hvis Jesus havde stået blandt mennesker og et særligt lys havde ramt Jesus. Himlen åbnede sig og Gud dryppede guddommelige dråber på hovedet af Jesus, og Guds stemme havde lydt.

Tænk hvis dåben havde været sådan! Så havde vi aldrig fået den mulighed at gentage dåben og tage dåben med herind i kirken. Gud lod dåben foregå blandt mennesker af et menneske, og således gjorde Han det muligt for os at fortsætte dåben hvor vi døber i Faderens, i Sønnens og i Helligåndens navn. Johannes var den der døbte – ikke bare Jesus men også alle andre. Faktisk ville han slet ikke døbe Jesus, for det var helt forkert. Han var ikke værdig til at døbe Guds Søn. For Johannes så at det netop var Guds Søn der stod foran ham. Johannes var profet og vidste meget om mennesker. Han kendte tolderens skyld og han kendte den riges hemmeligheder.

Han så ind bag deres facade og gav dem ord med i dåbens gave, så de gik ud og prøvede at gøre godt med deres talenter. Men han så også ind bag Jesu ansigt. Han så at det var Guds Søn, men Jesus krævede dåben og sagde: ’Lad det nu ske’

For sådan er Jesus med os alle dage. I fødslen er han med os i krybben og morens arme. I dåben er han med os i pagten. I familien og ægteskabet er han med os i kærligheden. I døden er han med os på den sidste rejse. Således har han lovet os – at være med os alle dage både i vores velbehag og ubehag, for dåbens aftale er en fødsel i en ny sammenhæng og med den hvide klædning vidner vi om hans kærlighed.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Prædiken fra sidste søndag (Herrens Dåb)

Jan 10 2016

Pastor Jude i tjeneste igen ?

Udgivet af

image

Pastor Jude er nu tilbage igen, efter operation og en periode, hvor han skulle tage den med ro. Og han er tilbage med fuld styrke – velkommen tilbage Pastor!!

Under dagens messe fik menigheden fornyet deres dåbsløfter i anledningen af dagens fest: Herrens Dåb! Derudover kunne de fremmødte få Missios labels 20+C+M+B+16 til de traditionelle husvelsignelser. Den nye præstestuderende, Kamille blev også officielt budt velkommen. Derefter var der hyggelig samvær under kirkekaffen.

*********************************

Father Jude is back again after his operation and a period of recreation. And he’s back at full power!!

Welcome back Father!!

During the Mass the congregation renewed their Baptismal vows as is the custom when Our Lord’s Baptism is celebrated. Furthermore everybody could receive Missio’s label: ’20+C+M+B+16′ for the traditional house blessing. The new student priest Kamille was officially presented by Father Jude. Afterwards there was the monthly coffee and cakes after Mass.

Comments Off on Pastor Jude i tjeneste igen ?

« ældre indlæg