May 29 2016

Læsningerne til Kristi Legems og Blods Fest 2016 (9. alm. søndag)

Udgivet af

1.L.: 1 Mosebog: kap. 14, v. 18-20.

Sl 110, v.1.2-3a.3bc-4.

Resp.: ‘Du er præst for evigt på Melkisedeks vis’.

2.L.: 1 Korintherbrev: kap. 11, v.23-26.

Ev.: Lukasevangeliet. kap. 9, v.11b-17.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til Kristi Legems og Blods Fest 2016 (9. alm. søndag)

May 25 2016

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. Hellige Treenighedsfest kan læses under linket: Søndags Prædiken

A translation of Father Jude’s sermon for the Most Holy Trinity can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken

May 25 2016

Treenighedsfesten 2016

Udgivet af

Prædiken til Den Hellige treenigheds Fest. 2016

En fransk forfatter skrev engang, at skal du have bygget et skib, så befal ingen at give dig træ, tving ingen til at bringe dig søm, men sæt dig ned og fortæl dem om længslen efter havet. Så vil dit skib blive bygget. Vi kan sige det samme om treenigheden. For det tjener ikke noget formål at tvinge nogen til at forstå Helligånden, og heller ikke at befale dem at erkende Jesu liv, men sætter vi os ned og fortæller om vores længsel efter Gud, vil de følge os og se nødvendigheden af både Faderen, Sønnen og Helligånden. At Faderen er skibet, at Sønnen er træet og at Helligånden er sømmene og at disse 3 tilsammen vil bringe os til havet – nemlig den Gud vi længes efter.

Treenigheden er noget af det sværeste for os at forstå for hvordan kan det lade sig gøre at én Gud er tre personer? Selv hvis vi klæder os ud til karneval bliver vi ikke en anden person – vi er den samme, bare i noget andet tøj. Så hvordan kan Faderen klæde sig ud som Sønnen og samtidig være Faderen og oven i købet sende os Helligånden? Ja man kan blive helt forpustet bare ved tanken, for sommetider kan det være svært nok bare at være ét menneske i denne verden.

Prøver vi at analysere dette mysterium, kan vi bruge hele vores liv uden at sove om natten, og vi har alle brug for vores nattesøvn, så lad os i stedet tro på mysteriet, for vi ved vi er skabt af Faderen, vi har læst om utallige vidner fra Sønnens liv, og vi mærker Helligånden virke i os. Lad disse tre tilsammen være det skib, som skal bære os gennem livet, så Gud kan modtage os på havet.

I dag fejrer vi altså ’Den Hellige treenighed’, men også vi indgår i mange typer treenigheder i vores hverdag – I kærlighedens treenighed når vi elsker Gud, os selv og vores næste, i barmhjertighedens treenighed når vi skrifter, tilgiver og forbarmer os over vores brødre og søstre. Ja sådan bruger vi den treenighed, som vores tro er bygget op omkring. Sådan mærker vi treenigheden i os, og også udenom os, mange gange hver eneste dag, når vi står op, går i seng, når vi spiser eller starter vores bil. For da siger vi: ’I Faderens, i Sønnen, i Helligåndens navn’.

Med korsets tegn opfordres vi til selv at handle treenigt. Det lodrette tegn for at minde os om Faderen, og det vandrette for at hjælpe os og give styrke til at udvise den samme kærlighed og forkyndelse, som Jesus og Helligånden modtog mennesket med. Det kræver mod og styrke at gøre sådan, men frem for alt kræver det, at vi træder ud af vores karnevalsdragt, og viser vores sande jeg. At vi ikke forestiller noget andet end vi er, så vi vildleder mennesker i stedet for at vejlede.

Dagens tekster indbyder os til at tage dette treenighedens mysterium til os. Ikke analysere det eller se på det som fysik eller kemi, men acceptere at disse tre skikkelser er den måde, hvorpå Gud vil hjælpe os og give os sin vejledning. Det er via dem, at vi skal komme til Ham. Således kan vi også overveje, om vi opfører os treenigt, eller om vi kun handler for os selv. Vores tro er ikke nogen individuel religion – det er et fællesskab, for kun i fællesskaber opstår den kærlighed, som Jesus taler om. Ingen må derfor stå alene, og det er et fælles ansvar vi alle bærer. Således opfordres enhver af Jer til, at invitere alle som længes efter havet indenfor. Gennem Jeres kærlighed vil også de se skibet tage form.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Treenighedsfesten 2016

May 22 2016

Læsningerne til Den Hl. Treenighedsfest 2016

Udgivet af

DEN HELLIGE TREENIGHEDS FEST 2016

Søndag d. 22. maj (hvid).

1.L.: Ordspr. Bog: kap. 8, v.22-31.

Sl 8, v.4-5.6-7a.7b-9.

Resp.: ’ Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn over hele jorden!’

2 L.: Romerbr.: kap.5, v. 1-5.

Ev.: Johs. Ev.: kap. 16, v.12-15.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsningerne til Den Hl. Treenighedsfest 2016

May 16 2016

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til Pinsedag kan læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon for Whitsunday can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken

May 16 2016

Pinsedags Prædiken 2016

Udgivet af

Pinsedags Prædiken 2016

Ev: Joh 20, 19-23.

Når vi skal forbinde Helligånden med symboler er ilden, vinden og duen. Duen fordi Helligånden er Guds fred og håb til mennesker. Vinden fordi mennesker ikke kan kontrollere vind – den blæser hvor den vil både på vores fjender, venner og dem vi ikke kender. Og endelig er der ilden – som symboliserer varmen, altså den kærlighed som Helligånden giver videre, og forvandlingen.

Ilden forbinder vi mennesker også med andre ting. Ilden er en kraft der er så stærk at den kan sluge alt andet. Ild kan sluge møbler, mennesker, hele huse, ilt og kæmpestore skove. Så magtfuld er ilden, og det er interessant når vi kigger på Helligånden. Det er fascinerende at vi midt mellem os har en kraft der er så stærk at den kan være forskel på lys og mørke og liv og død.

Vi lever i et samfund, i en verden hvor mange gør hvad de kan for at slukke Helligåndens ild, og tvinge Ånden til at blæse i en anden retning. De ved ikke at de kæmper forgæves. De ved ikke at vores tro fortsat vil leve selvom de forbyder at bede Fader Vor i skolerne. De ved ikke at vi fortsat vil have troen som fundament når de forbyder korset omkring vores hals.

Vi må forholde os til det samfund vi er en del af. Vi må tage aktivt stilling til at der kører busser i København med reklamer for at være Ateist – at der er mennesker som ønsker at slette det fundament af kristne værdier som vi er bygget på. Når alt dette ser håbløst ud, så flyver Helligånden lavt – den er ikke i øjenhøjde – der hvor alle love og regler bliver til. Nej den flyver i hjertehøjde. Den flyver mellem dit og mit hjerte.

Helligånden blæser hjertets varme ud til den ensomme og ud til den som lider. Helligåndens kraft er at finde lige mellem dit og mit hjerte, der hvor Vi ønsker godt for hinanden. Som en skrøbelig due lukker den al politik ude og kalder på noget andet i mennesket.

Vi kan sige at Helligånden er det fundament vi bygger på. Det er et fundament af næstekærlighed og forståelse, og det er et emne der også her i 2016 er meget aktuelt. Vi kan vælge at lægge os ned og erklære at troen er død, og lade os overhale af de ateistiske busser, eller vi kan rejse os og med Helligåndens kraft, pege på hvad Gud betyder i vores liv. Den modløse kan finde mod i vores historie og den søgende kan finde sit hjem i vores kirke. For sådan virker Helligånden mellem mennesker.

Jesus har i dag samlet disciplene for at give dem en ny begyndelse. Han giver dem Guds fred og nåde og sender dem ud i verden som en enhed med en ny befaling. At tro på Gud, at gå i kirke er en privat sag. Endnu kan samfundet ikke forbyde nogen at gøre sådan eller vise sig på arbejdet med et kors om halsen. Troen har vi ret til – det er en personlig frihed. Men troen må ikke blive privat. Lad os ikke lukke os om den, som er vi en særlig gruppe, som har til formål at lave regler og love vi kan deles om at forvalte.

Lad os i stedet gå ud med vores tro, og vise vores børn og børnebørn at de værdier Gud har givet til os gennem Helligånden – at de er stærkere end en reklame for ingenting på en bus. Lad os tage aktivt stilling og være kristne – ikke bundet i tradition og plejer, men bundet i troen på verdens skaber, håbet, næstekærligheden og alt det kirkens fundament er bygget på.

For sådan er pinsen – Gud sender os en Ånd der fornyer vores liv. En Ånd der giver liv og giver os mod til at gå ud og være Guds hænder på denne jord.

Glædelig pinse!

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pinsedags Prædiken 2016

May 16 2016

Barnedåb

Udgivet af

Photo_0008

Here er flere billeder fra Alexanders barnedåb, som kan ses under linket: Galleri

Tak til Joy for dem

*****************

More pictures rom Alexander’s baptism which can be seen under the link: Galleri

Thanks to Joy for them

Comments Off on Barnedåb

May 15 2016

Kirkens fødselsdag

Udgivet af

image image image

Traditionen tro var der hyggelig fællesspisning efter pinsemessen, fejret af Pastor Jude. Som dengang i Jerusalem kunne der høres sprog fra hele verden, både til messen og under spisningen. Tak til alle, der var kommet med alverdens kager og specialiteter.

According to our tradition we had a great time enjoying a get-together after  the Pentecostal Mass eating the different types of food from members of the congregation. Just like in Jerusalem languages from all over the world could be heard; both during the Mass and afterwards as we ate together. A heartfelt thanks to all who contributed with dishes and cakes from their homelands.

Comments Off on Kirkens fødselsdag

May 10 2016

Father Jude’s sermon in English

Udgivet af

Father Jude’s sermon from the 7th Sunday in Eastertide has been translated into English. You can read it by clicking onto the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon in English

May 09 2016

Prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 7. søndag i Påsketiden kan læses under linket: Søndags Prædiken

Father Jude’s sermon from yesterday will be translated during the week.

Comments Off on Prædiken fra i går

« ældre indlæg