Jan 21 2017

Læsningerne til d. 3. alm. søndag 2016

Udgivet af

DEN 3.  ALM.  SØNDAG. 2017

Søndag d. 22. januar (grøn)

 1.L.: Es.: kap. 8, v. 23b– kap. 9, v.3.

 Sl 27, v.1.4.13-14.

Resp.:’ Herren er mit lys og min frelse‘.

2.L.: 1. Kor.: kap. 1, v.10-13 og 17.

Ev.: Matt.: kap.4, v.12-23 eller 4,12-17.

 

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsningerne til d. 3. alm. søndag 2016

Jan 20 2017

Father Jude’s sermon from last Sunday

Udgivet af

Father Jude’s sermon for the 2nd. ord. Sunday 2017 can be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon from last Sunday

Jan 15 2017

Pastor Judes prædiken fra i dag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 2. alm. søndag 2016 kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i dag

Jan 15 2017

Pastor Judes prædiken

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til den 2. alm. søndag 2017.

Ev: Joh 1, 29-34

Hvis vi skal vidne om noget, må vi gøre det med en fast stemme. Ellers er der ingen som vil tro på os. Beviset på det ser vi i reklamerne i TV. Den bil vi ser, er den bedste bil i hele verden. Der gør dig både smuk og tynd og lykkelig. Hvis du vasker dit tøj med det helt rigtige sæbe så vil dine børn klare sig godt i skolen og komme glade hjem hver eneste dag og kysse dig på kinden. Sådan lover de os i reklamerne.

Hvis reklamen var sådan at der var en plet på tøjet og når vi vaskede det med sæbe så ville pletten blive lidt mindre, ja så ville ingen købe sæben. Og viser reklamen en sur mand inde i en bil, så tænker vi ikke at bilen er noget for os.

Disse reklamer har meget at gøre med vores forhold til Jesus. Hvis nogen spørger os om Gud og vores tro – hvilken reklame gør vi så for Jesus? Siger vi: Joooo jeg tror lidt på ham, men nogle gange ikke så meget. Jeg går heller ikke så tit i kirke.

Eller siger vi:

Jesus er sandheden, vejen og livet, og nu skal du høre hvad han betyder for mit liv… Det klare og faste vidne er netop hvad vi møder i evangeliet i dag. Johannes Døberen er den bedste reklame der kan gøres for Jesus. Med en fast stemme fyldt med sikkerhed, bringer han andre til at tro. På den måde er Johannes Døberen en stor inspiration for os alle.

Også vi er nemlig givet den gave fra Gud at vi kan bringe andre til at tro. Her i menigheden gør I det som forældre til Jeres børn. I gør det som kateketer for de der skal modtage sakramenter. I gør det overfor hinanden ved at komme trofast her i kirken hver søndag. Jeg gør det ved at være præst.

Men vi har alle grund til at spørge os selv: ’Er det vi gør nok?’ Eller kan vi gøre mere – turde mere. Johannes står udenfor og peger på Jesus og råber op om hvem han er. Johannes er ligeglad med hvad andre tænker. Han går foran de andre – tvivlerne – med et godt eksempel.

For Johannes Døberen betyder det ikke noget at være normal eller at passe ind. For ham betyder det noget at bekende sig til sin tro, og lade alle vide at Jesus er Guds Søn.

Lad os gøre det samme og på den måde kigge på vores samfund gennem vores tros briller. Lad os altid tage stilling på baggrund af det vores kristne tro har givet os som grundlag i livet. Vi vil opleve at disse tanker strider imod hvad andre mener, men Johannes Døberens ord i dag, kan give os modet til at turde alligevel.

Vi må gå ud i dag og alle dage der kommer og vise andre hvad Gud kan forandre i livet. Vi lever i en tid hvor der er fokus på meget frygt og lidelse både i det store og i det små. Hver dag er vi vidner til mismod – et mismod der spredes blandt mennesker som bærer store åg alene. Lad os være en forandring i disse menneskers liv og gøre som Johannes Døberen. Han som peger og siger: ’Dér er Guds Lam, som bærer hele verdens skyld.’

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes prædiken

Jan 10 2017

Father Jude’s sermon from last Sunday

Udgivet af

Father Jude’s sermon for the Epiphany of Our Lord (Adoration of the Three Magi) may be read in English under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon from last Sunday

Jan 10 2017

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbaring kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Jan 10 2017

Prædiken til De Hellige Tre Kongers Fest 2017

Udgivet af

Prædiken til De Hellig Tre Kongers Fest 2017

Ev: Matt 2, 1-12

Nogle kvinder har lavet en historie. Ja, jeg er sikker på det er kvinder der har lavet historien for den handler om hvordan kvinder er klogere end mænd. Kvinderne mener at havde Herodes sendt 3 vise kvinder af sted i stedet for 3 vise mænd så havde dagens evangelium lydt helt anderledes. Historien om de 3 vise kvinder fortæller at:

3 vise kvinder ville have spurgt om vej

3 vise kvinder ville have ankommet til tiden og hjulpet med at forløse barnet

3 vise kvinder ville have medbragt praktiske gaver som tæpper og tøj

3 vise kvinder ville have rengjort stalden og medbragt en varm gryderet

Og 3 vise kvinder ville have sørget for fred på jorden.

I fortællingen om de 3 vise kvinder hører vi ikke noget om hvad kvinderne havde tænkt sig at gøre efter de fandt barnet. Måske ville de have løbet tilbage til kong Herodes med den nyfødte og råbt ’her er han’. Vi ved det ikke, men vi ved at de tre vise mænd var længe undervejs. De kom frem til barnet og tilbad Jesus som en konge, og i en åbenbaring så de at de ikke skulle gå tilbage til Kong Herodes og fortælle om det de havde set.

For at nå frem til barnet havde de fulgt en stjerne, som lyste for dem højt oppe på Himlen. Mændene vidste at der i denne stjerne var tændt et lys af håb, og at håbet var tændt af Gud. De tre vise mænd stillede ingen spørgsmål. De fulgte blot efter stjernen og tvivlede ikke selvom vejen var lang. Da de kom frem til barnet vidste de lige præcis hvad de skulle gøre, for de havde forberedt gaver, som hverken var tøj eller legetøj, men gaver som var en konge værdig. Jomfru Maria og Joseph modtog de flotte gaver i stalden som var alt andet end en konge værdig.

Først lagde kongen Melchior sin gave. Det var en gave af guld og et symbol på noget der kun tilhører kongelige. Symbolet på denne gave var at Jesus virkelig var konge.

Derefter kom kong Baltazar frem med sin gave. Gaven var røgelse og han lagde det ved Jesusbarnet. Røgelsen brugte man kun ved alteret når man tilbad Gud, så med den gave understregede Baltazar at Jesus også skulle tilbedes, at Jesus var guddommelig.

Så lagde kong Caspar sin gave til Jesusbarnet. Gaven var myrra, og på en måde en lidt uhyggelig gave at give til et barn. Myrra brugte man nemlig dengang kun ved begravelser, men Caspar gav denne gave som et symbol på at Jesus engang skulle dø fra denne verden. At Jesu liv på jorden ikke ville være evigt.

Måske ville Joseph og Jomfru Maria have været mere glade for 3 vise kvinder der kom med en varm gryderet lige på det tidspunkt, men gaverne som mændene kom med, må have overvældet dem med tanker om hvad det var for et barn de havde fået. De 3 vise mænd tilbad barnet og blev i stalden hos den lille familie.

Vi lærer i dag af de tre vise mænd at Guds veje nogle gange kan være lange og opslidende, men at når vi følger Hans veje så gives vi noget når vi kommer frem. De tre vise mænd fulgte stjernen uden spørgsmål. De vandrede og vandrede, men de var utrættelige for under stjernen ventede det guddommelige på dem.

Lad os vandre ad Guds veje, selvom disse veje ikke altid giver os svar, og lad os være faste i troen som de vise mænd, selvom Gud synes tavs, for en nat vil Han også åbenbare sig for os, og fortælle os hvad vi skal sige og med hvad vi skal tie.

Og Han vil tænde en ledestjerne i os, et lys der skal lede andre frem i stilhed. Frem mod Jesusbarnet og frem til fællesskab, tilgivelse, kærlighed og det evige liv.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Prædiken til De Hellige Tre Kongers Fest 2017

Jan 07 2017

Læsningerne til Herrens Åbenbarelse (‘Hellig 3 Konge’) 2016

Udgivet af

HERRENS ÅBENBARELSE

Søndag d. 8. januar (hvid)

 1.L.: Es. 60, v.1-6

 Sl 72, v.1-2, 7-8, 10-11 og 12-13

Resp.:’Alle folkeslag, Herre, skal kaste sig ned for dig’.

2.L.: Ef. 3, 2-3a og 5-6.

Ev.: Matt. 2, v. 1-12

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til Herrens Åbenbarelse (‘Hellig 3 Konge’) 2016

Jan 05 2017

Messe tiderne til januar 2017

Udgivet af

Messetiderne er nu ajourført for januar. Tiderne kan ses på forsiden enten under linket: Kalender eller under ‘Begivenheder’ til højre.

Comments Off on Messe tiderne til januar 2017