Mar 29 2017

Father Jude’s sermon from last Sunday

Udgivet af

Father Jude’s sermon for the 4th. Sunday in Lent has been translated into English and may be read under the link: Sundags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon from last Sunday

Mar 26 2017

Pastor Judes prædiken fra i dag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Fastetiden 2017 kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i dag

Mar 26 2017

Pastor Judes Prædiken

Udgivet af

Prædiken til d. 4. søndag i fasten 2017

Ev Joh 9, 1-41

Der var en ung kvinde jeg kendte som var meget forelsket i en mand. Hun kom til mig for at få råd og vejledning fordi hele familien var imod deres forelskelse. Alle hendes venner og familien sagde til hende at den mand hun ønskede at gifte sig med, han var en alkoholiker. Jeg gav hende råd i sagen, men hun kunne ikke se ud over sin kærlighed til ham, og derfor blev hun hos ham.

Pludselig en dag åbnede hun sine øjne fordi han blev så fuld at han slog hende. Den dag forlod hun ham, og nu ved jeg at hun er lykkeligt gift med naboens søn – en mand hun aldrig før havde tænkt på som én man kunne forelske sig i, men pludselig kom han ind i hendes liv på en ny måde.

Vi hører i dag evangeliet om den blinde mand som Jesus møder. Han er blind fra fødslen og Jesus får ham til at se. – Han får ham til at åbne sine øjne for troen og for Jesus. At Jesus giver ham muligheden for at se, giver manden et helt nyt liv. Hele hans liv har han som tigger på gaden været vant til at andre så ned på ham, når han sad på gaden. Han er blevet ignoreret og har været en man ikke regnede med.

Ligesom kvinden jeg netop har fortalt om, kan også vi være blinde for mange ting i vores liv. På dansk siger vi, at vi lukker øjnene for ting. Vi lukker øjnene for fattigdom, for den hjemløse mand på gaden. Vi lukker vores øjne for terror og måske også de konflikter der er i vores familie.

Jeg læste en artikel om en hjemløs der solgte ’Hus forbi’. Man spurgte hende: ’Hvad er det værste ved at være hjemløs?’ og hun svarede: ’Det værste er når ingen ser mig. Når ingen gengælder mit smil, og når ingen svarer når jeg hilser’.

At kunne se og at blive set betyder meget, og derfor betyder evangeliet også meget for os i dag. Jesus helbreder manden og åbner hans øjne for alt det vi lukker øjnene for. Pludselig ser den blinde mand troen lige ind i øjnene. Han ser næstekærligheden og miraklet. Med spyt helbreder Jesus manden og beder ham om at vaske sig i Siloa dammen. At manden vasker sig er som et symbol på dåben – med helbredelsen er han som et nyt menneske, der bekender at han er Jesu discipel.

Hvis vi virkelig ønsker at følge Jesus og være hans discipel ind i næstekærligheden, så må også vi åbne vores øjne og rede til at det Jesus vil vise os kan være noget vi før har lukket øjnene for. De sandheder Jesus ved om vores liv, viser han os gennem den vandring vi er på sammen med ham. Men bliver vi hjemme og forkaster tanken om kirken og om Jesus, vil vores sind langsomt formørkes for sådan står der skrevet at Jesus er kommet til denne verden for at de der ikke ser skal se, og de der ser skal blive blinde.

Vi er kommet til denne søndag, hvor vi er mere end halvvejs i fastetiden. Lad os bruge tiden fra nu til påske til at bede for og tænke på de ting vi er blinde for. Lad os give plads til at Jesus kan åbne vores øjne, og at vi ikke bliver selvretfærdige og tænker at vi er gode nok og ikke behøver åbne vores øjne. Lad os som kvinden jeg fortalte om være klar til at få ny indsigt, og forandre livet så vi går ad Guds veje.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Pastor Judes Prædiken

Mar 25 2017

Læsningerne til d. 4. søndag i Fastetiden 2017

Udgivet af

DEN 4. SØNDAG I FASTEN 2017

Søndag d. 26. marts (viol.)

1.L.: 1. Samuels Bog: kap.16, v. 1b.6-7.10-13a.

Sl 23, v.1-3a.3b-4.5.6.

Resp.: ’ Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød’.

2.L.: Brev. Til Efeserne: kap. 5, v. 8-14.

Ev.: Joh.: kap. 9, v. 1-41 eller 9,1.6-9.13-17.34-38.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Jude

Husk! Sommertiden starter – messen begynder ’1 time tidligere’

Comments Off on Læsningerne til d. 4. søndag i Fastetiden 2017

Mar 23 2017

Father Jude’s sermon for the 3rd. Sunday in Lent 2017

Udgivet af

Father Jude’s sermon from last Sunday has been translated into English and may be read under the link: Søndags Prædiken

Comments Off on Father Jude’s sermon for the 3rd. Sunday in Lent 2017

Mar 20 2017

Pastor Judes prædiken fra i går.

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til den 3. søndag i Fastetiden 2017  kan læses på linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går.

Mar 20 2017

Prædiken til d. 3. søn. i Fastetiden 2017

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 3. søndag i fasten.

Ev.: Joh. Kap. 4, v. 5-42

Jeg tror vi alle har prøvet at være på et tidspunkt i vores liv hvor vi ikke har styr på ret meget. At være ung i dag er i hvert fald svært, så det er helt sikkert at de unge som skal modtage firmelsens sakramente i år, står over for nogle store spørgsmål i livet, hvor svarene kan være umulige at finde. Og for vi voksne er der også nok at få øje på i denne verden der gør livet kompliceret.

Livet er en gave hører vi tit. Alligevel er der mennesker som dagligt pakker denne gave ud ved at stå ud af sengen med bekymringer, nervøsitet og bange anelser om hvad dagen vil bringe.

Netop med det i tankerne, at Gud har givet os livet her på jorden som en gave, men at det ofte kan være svært at se hvordan og hvorfor det er en gave for os, så giver Jesus os en trøst i dagens evangelium. Han kommer til kvinden som har gjort SÅ meget forkert i sit liv. Hun har taget utallige forkerte valg, men alligevel bruger Jesus tid sammen med hende. Han dømmer hende slet ikke, men siger sandheder om hendes liv, kun for at fortælle hende at ’Jeg kender dig’.

Der er en trøst i den samtale for både os der er gamle og de der er unge. Vi træder forkert og gør ting vi ikke skulle have gjort, men hos Jesus betyder det ikke at vi bliver vendt ryggen eller valgt fra. Jesus ved hvad vi har gjort, men alligevel har han det ønske at forsone sig med os, også når vi igen og igen går ud og opfører os dårligt. Det er et meget vigtigt budskab at dele med alle de der lider under at skulle være på en bestemt måde, dem der skal passe ind og dem der tror at lykken ligger i det perfekte.

Gud kender os og vores dybeste dårlige og alligevel kalder Han os ved navn, menneske og discipel. Jesus taler til kvinden i dag om vand. Hun forstår ikke meget af hvad han siger, men forstår dog nok alligevel til sidst at han kunne være frelseren. Det lyder ikke som om hun gribes af frygt men mere en nysgerrighed over hvorfra han ved alt det han ved.

Jøder vil ikke have med samaritanere at gøre. Sådan var det på den tid. Alligevel vil Jesus have med kvinden at gøre, og det er nyt for kvinden at opleve. Indtil mødet med Jesus er hun blevet mødt med had, afsky eller måske værre endnu så er hun blevet ignoreret. I dag sker der en ændring i hendes liv. Gud ser ikke på grænser mellem forskellige folk. Gud ser ikke sorte og hvide, kvinder og mænd, unge eller gamle. Gud ser mennesket.

I denne fastetid bør vi øve os i at gøre det samme. Gud giver os hver dag den gave at Han ser os. Han ser lige gennem os og møder os i vores frygt og bekymring. Han bærer os i skole, på job, i kirke og hjælper os i mødet med de mennesker der dømmer os. Og lige så vigtigt så hjælper Han os i mødet med mennesker når det er os der dømmer.

Jesus tilbyder kvinden vand, og det lyder underligt, for han har jo lige spurgt hende om vand. Så hvorfor spørger han hende om det vand han selv har? Fordi de ikke taler om det samme vand. Kvindens vand kan hjælpe Jesus fordi han har gået langt og det er varmt. Det vand Jesus har og tilbyder kvinden er vand som er lige så vigtigt. Det er vand som kan nå ind i den ørken, kvinden har i sit hjerte. I det hjerte hvor hun har haft 5 mænd og begået mange fejl. Det er den tørst som Jesus vil slukke.

Den tørst har også vi. For i vores hjerte er der sorg, bekymringer, uvenskab, og vi kan blive usikre, men alt det kender Jesus. Uanset hvor langt vi gemmer det væk, så kan han alligevel se helt derind. Prøver vi at klare det hele selv, ser vi at livet bliver tomt, så vi må alle drikke af den kilde med vand, som Jesus giver os. Det vand han giver os kommer fra tilgivelsens og kærlighedens kilde, og enhver der drikker, skal aldrig mere tørste.

[ Click here for English version ]

Comments Off on Prædiken til d. 3. søn. i Fastetiden 2017

Mar 18 2017

Læsningerne til d. 3. søndag i Fastetiden 2017

Udgivet af

3.SØNDAG I FASTEN 2017

Søndag d. 19. marts (viol.)

1.L.: 2.  Mosebog: kap. 17, v. 3-7.

Sl 95, v.1-2. 6-7c. 7d-9.

Resp.: ‘Om I dog i dag ville lytte til Herren! Gør ikke jeres hjerter hårde!’.

2.L.: Brevet til Romerne: kap. 5, v.1-2. 5-8.

Ev.: Joh.: kap. 4, v.5-42 eller 4,5-15.19b-26.39a.40-42

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til d. 3. søndag i Fastetiden 2017

Mar 13 2017

Father Jude’s sermon

Udgivet af

Father Jude’s sermon for the 2nd. Sunday in Lent may be read in English under the link: Søndags Prædiken.

I apologize for not translating last Sunday’s sermon, but my week was rather full with many other demanding jobs giving very little time for the translation.

William

Comments Off on Father Jude’s sermon

Mar 13 2017

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til den 2. søndag i Fastetiden kan læses på linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

« ældre indlæg