Sep 30 2017

Messetiderne til oktober 2017

Udgivet af

Messetiderne til oktober kan læses enten under linket: Kalender eller på forsiden unden Rubrikken: Begivenheder

Comments Off on Messetiderne til oktober 2017

Sep 30 2017

Læsningerne til d. 26. alm. søndag 2017

Udgivet af

D. 26. ALM. SØNDAG. 2017

                                                                                                            Søndag d. 1. okt. (grøn)

1.L.: Ezekiels Bog: kap. 18, v. 25-28

Sl 25, v. 4-5,  6-7 og 8-9.

2.L.: Brevet til Filemon: kap. 2, v. 1-11 eller 2,1-5.

Ev.: Matt.: kap. 21, v. 28-32.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til d. 26. alm. søndag 2017

Sep 25 2017

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Jude er tilbage efter sin velfortjent ferie og er klar med en ny serie prædikenerne. Denne søndags kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

Sep 25 2017

Pastor Judes prædiken til d. 25. alm. søndag 2017

Udgivet af

Prædiken til 25. almindelige søndag 2017.

Ev.: Matt 20,1-16.

Da Gud skabte mennesket skabte Han os med 5 fingre, og disse fingre bruger vi som et fælles internationalt kropssprog. Hver finger kan signalere forskellige ting, som hele verden forstår. Vi kan give et OK eller pege eller vise vores vrede, så ingen er i tvivl om, hvad vi mener.

Vi kan næsten forstille os hvordan pegefingeren er blevet brugt flittigt, da arbejderne har hentet deres løn. De sidste har peget på de første, og de første har udtrykt deres vrede over de sidstes misundelse, og sådan har ord og fingersprog blandet sig med hinanden, indtil de alle er gået derfra lige tilfredse og utilfredse.

Ejeren har givet arbejderne fair vilkår. Han har ikke løjet for dem eller bedraget dem. Glade er de gået på arbejde, og glade har de modtaget deres løn, men da de så hvad ANDRE fik, blev de sure og tog pegefingeren frem.

Når vi læser teksten her, kan vi med vores fornuft godt forstå, hvad det er Jesus vil fortælle os. At for Gud er vi alle ens. At der ikke er forskel på høj og lav, rig og fattig, sort eller hvid. Vi kan læse det og vi kan forstå det.

Anderledes står det til, når vi ikke lytter til evangeliet, men i stedet lytter til politikere, læser aviser eller bare bevæger os rundt i vores samfund. Det varer ikke længe, før også vi er som arbejderne, der har arbejdet hele dagen. Som en pistol ryger vores pegefinger op fra lommen, for at pege på ingen og alle.

Ham der betaler topskat peger på andre og siger: Hvorfor skal jeg betale for ham? Og ham der ikke har meget peger på ham med topskatten og siger: Hvorfor skal han have ekstra goder, frem for at være mere solidarisk? Vi peger på hinandens tro, peger på hinandens ægteskab, børn, liv, og borer vores finger ind i hvorfor andre belønnes igen og igen, når de ikke yder det samme som os.

Evangeliet i dag er som en medicin mod denne kultur. For hvem har lovet os at vi skal belønnes yderligere og mere end andre? Det er i hvert fald ikke Gud, der har givet os denne forestilling! Det er heller ikke Jesus, der har stillet os det i udsigt i de tekster, der kommer fra hans mund.

Når vi hæver vores egen tro op over andres tro, eller vi stiger opad i samfundet og peger på dem vi betragter som om de er under os, så er afstanden mellem os og Gud, den eneste forskel i niveau vi skaber. Når vi peger på andre og stiller spørgsmål ved deres fortjeneste, så er det eneste vi peger på vores egen manglende evne til at være tilstrækkelige i vores rolle.

Ja, vores pegefinger er et knivskarpt våben, men det vi må forstå er at Gud går ikke rundt og peger på de mennesker vi peger på. Han peger ikke på dem med vrede eller håner dem for deres mangler. Gud er Gud fordi Hans fatteevne ligger langt over vores og derfor evner at lønne både den der forventer det meget og den der forventer det lidt.

Gud rækker sin kærlighed ud til alle mennesker uden at vise forskel. Foran Guds ansigt findes der ikke fine folk og fattige folk. Vores opgave er at lade os inspirere af den tanke, og pakke vores pegefinger ned i lommen. Kan vi stoppe med at pege på alt det ufortjente alle andre får, så vil vi opleve en større taknemmelighed i vores eget liv. En taknemmelighed der helt af sig selv vil kalde på et større nærvær med Gud.

I dag har vi chancen for at åbne vores hjerter og bidrage til den lighed som Gud ser mellem mennesker. I dag samler vi kollekten til Katolsk menighedspleje, som hvert år arbejder for lighed og for at lønne de mennesker som ikke forventer det. Katolsk menighedspleje sikrer at der bliver jul, fødselsdag, råd til fodboldstøvler eller en cykel i de familier, som slider hårdt for at binde livet sammen. Tak for alle bidrag

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 25. alm. søndag 2017

Sep 23 2017

Arbejdsdag 2017

Udgivet af

September er måneden, hvor vi ordner kirkens haven, og det er en stor haven, skal jeg hilse og sige! En stor gruppe fra menigheden mødtes lørdag d. 9. parat til at klippe hække, luge og køre væk alt affald. Der blev købt godt ind af mad og drikkevarer, så at alle kunne styrke sig under arbejdet. Heldigvis var vejret med os, og nu er haven klar til vinteren. Tak til alle, som mødte op.

Der er flere billeder fra selve dagen under linket: Galleri, og tak til Anton som stod for arbejdsdagen og billederne. 

Comments Off on Arbejdsdag 2017

Sep 23 2017

Læsningerne til d. 24. alm. søndag 2017

Udgivet af

D. 25. ALM. SØNDAG 2017

                                                                                                                                                Søndag d. 24. sept. (grøn)

1.L.: Esajas’ Bog: kap. 55, v. 6-9.

Sl 145, v. 2-3, 8-9 og 17-18.

2.L.: Brevet til Filemon: kap. 1, v. 20c-24 og 27a.

Ev.: Matt.: kap. 20, v. 1-16.

(Kollekt for Katolsk Menighedspleje)

Meseen er kl. 14.00 of fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsningerne til d. 24. alm. søndag 2017

Sep 17 2017

Læsningerne til d. 24. alm. søndag 2017

Udgivet af

D. 24.  ALM.  SØNDAG.

                                  Søndag d. 17. sept. (grøn)

1.L.: Siraksbog: kap. 27, v. 30–28,7

Sl 103, v. 1-2.3-4.9-10.11-12.
Resp.: nr. 761

2.L.: Romerbrevet: kap. 14, v.7-9.

Ev.: Matt.: kap. 18, v. 21-35.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide.

Comments Off on Læsningerne til d. 24. alm. søndag 2017

Sep 09 2017

Læsningerne til d. 23. søndag 2017

Udgivet af

DEN 23. ALM. SØNDAG 2017.

                                     Søndag d. 10. sept. (grøn). 

1.L.: Ezekiels Bog: kap. 33, v. 7-9

Sl 95, v. 1-2, 6-7c og 7d-9

2.L.: Romerbrevet: kap. 13, v. 8-10.

Ev.: Matt.: kap. 18, v. 15-20.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Davide

Comments Off on Læsningerne til d. 23. søndag 2017

Sep 09 2017

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Udgivet af

Undskyld den sene meddelelse, men Pastor Judes prædiken kan læses som sædvanlig under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Sep 09 2017

Pastor Judes prædiken til d. 22. alm. søndag 2017

Udgivet af

Prædiken til den 22. almindelige søndag 2017

Ev.: Matt 16,21-27.

Vi hørte i sidste uge evangeliet om hvordan Peter siger: ’Du er Kristus. Du er Guds Søn’. I dag hører vi evangeliet om hvordan den samtale mellem Jesus og disciplene fortsætter. Når Jesus taler til os gennem evangeliet, så kan vi gå hjem en søndag med den sikkerhed at NU kender vi ham. Men søndagen efter siger han noget helt andet på en helt ny måde.

I evangeliet får vi tit det indtryk, at dem Jesus taler til ikke er villige til at forandre sig eller ændre deres syn på livet. Han taler til dem igen og igen men de virker hårde i huden og hilser ikke hans forandringer velkomne. Jesus derimod virker som et stykke sæbe når han taler. Vi kan ikke holde fast på ham, for han er smuttet videre, og giver os nye syn på det vi troede vi med sikkerhed kendte.

Man siger at tro kan flytte bjerge. Ved det skal vi forstå at vores tro er i en konstant udvikling gennem hele livet. Troen løber ikke efter samfundsidealer eller nye moderne ting. Det er ikke dén måde troen flytter sig på. Men inden i os må vi være villige til at der sker en forandring. At bede, at lytte til evangeliet, at modtage kommunionen har betydning for vores liv, fordi det konstant flytter os. Jesu ord forandrer os.

Jesus modsiger Peter direkte i dag. Han siger: Vig bag mig Satan!

Det kan virke overraskende, at Jesus bruger disse ord. At han taler mod Peter på en sådan barsk måde. Men læser vi i teksterne vil vi se at Jesus også taler sådan til os og provokerer os med ordene: ’I skal elske Jeres fjender. I skal bede for dem der forfølger Jer. og i bøn beder vi: Som også vi forlader vores skyldnere.

Med alle disse ord gør Jesus modstand mod os. I modstanden står vi ansigt til ansigt med vores tro, og spørgsmålet om hvorvidt vi er klar til at fornægte os selv, tage vores kors op og følge ham. Den der vil frelse sit liv skal miste det.

Hvad betyder det for os at vi skal miste vores liv? Jo, det betyder at vi skal miste vores liv som vi kender det – altså det liv hvor vi ikke tilgiver. Det liv hvor vi hader vores fjender og kun beder for dem vi elsker. Vi må åbne vores hjerter og tage imod det som Gud vil og forlade det som mennesker vil.

Det er let at sige sådan i en prædiken. Måske føles det også let lige nu at sidde her og sige det til os selv: At vi må gøre hvad Gud vil og ikke hvad mennesker vil. En helt anden sag er at gå ud og gøre sådan. På den måde er vi ligesom disciplene – vi er ofte ude af stand til at gå med forandringen, fordi vi sidder fast i de små cirkler vi bevæger os i.

Cirklerne kredser omkring vores familie, vores arbejde, venner og den måde som andre opfatter os på. Og det er vigtigt for os hvordan vi opfattes – især de cirkler er svære at bryde ud af, og netop derfor udfordres vi når Jesus sætter vores liv og tanker i bevægelse med sine ord i evangeliet.

Lad os sammen som et fællesskab her i vores cirkel lade os bevæge fremad, til siden og tilbage igen af de ord Jesus taler til os. Lad os samle vores kors op – ikke som en byrde, men for at opfylde den plan Gud har med os, at vi evigt skal forandre os, og åbne vores hjerte for Guds veje.

I dag ser vi forandringen med egne øjne. Børnene som skal modtage sakramenter begynder deres undervisning i dag. Med Jeres skoletaske og madpakke siger I ’Ja’ til at lade Jer overraske og blive flyttet. Søndag efter søndag vil I tro at I med sikkerhed kender Jesus, og så vil han smutte fra Jer som et stykke sæbe, og I vil nysgerrigt fange ham igen gennem hele livet.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 22. alm. søndag 2017

« ældre indlæg