May 29 2019

Læsningerne til Kristi Himmelfart 2019

Udgivet af

Torsdag d. 30. maj. (hvid).

1.L.: Ap.G.: kap. 1, v.1-11

Sl 47, v. 2-3.6-7.8-9.

2.L.: Brev til Ef.: kap. 1, v. 17-23 eller Hebr 9,24-28; 10,19-23.

Ev.: Luk.: kap. 24, v. 46-53.

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique.

Comments Off on Læsningerne til Kristi Himmelfart 2019

May 29 2019

Første Kommunion 2019

Udgivet af

Flere dejlige billeder fra vore otte første kommunikanters stor dag. Flere kan ses under linket: Galleriet

Mange tak til Joy for hans flotte billeder.

Comments Off on Første Kommunion 2019

May 28 2019

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 6. uge i Påsketiden 2019 (også til vores 8 første kommunikanter) kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

May 28 2019

Pastor Judes prædiken til d. 6. uge i Påsketiden 2019

Udgivet af

Prædiken til d. 6. søndag i Påsken 2019

(Til den første Kommunion)

Ev: Joh 14, 23-29

Når vi har en vielse i vores kirke er det en forudsætning for vielsen at både manden og kvinden siger ’ja’ til hinanden. Vi kan ikke fejre bryllupsfest, hvis kun manden svarer ’Ja jeg vil elske hende, ja jeg vil ære hende til døden os skiller’ og kvinden derimod kigger på sin kommende mand og siger: ’Jeg er ikke helt sikker, men jeg vil prøve at elske ham indtil den dag han ikke længere sætter sin tallerken i opvaskemaskinen, og jeg vil ære ham hvis han ved hvordan han skal bruge en boremaskine’. Et bryllup og derefter et ægteskab forudsætter at 2 mennesker siger ’ja’ af hele deres hjerte til de spørgsmål de stilles.

Præcis på samme måde er det for ordensfolk og præster. Vi siger ’ja’ til et ægteskab med Gud, med alt det sådan et forhold indeholder, og sådan gør mange mennesker over hele jorden. Mennesker som erklærer sig kristne. De siger ’Ja’ til Gud, men fra ægteskabet mellem mand og kvinde ved vi, at man må arbejde hårdt for kærligheden. Man kan ikke blot blive gift og så flytte til hver sin verdensdel og på afstand elske og ære hinanden livet ud.

Så hvordan elsker vi Jesus? Han forlod denne jord for mange år siden, og her går vi mennesker alene rundt, og lever kun for følelsen af ham, tanken om ham og troen på ham. I evangeliet siger han til os: ’De der elsker mig, vil gøre det jeg siger til dem’. Han har altså en forventning til os, ganske som manden og kvinden der giftes med hinanden har store forventninger til deres roller i ægteskabet.

Jesus ved at vi mennesker ikke kan stå og gå alene, og i modsætning til ægtefolk som kan skændes og til tider helt give op overfor ægteskabet, så er det en anden form for pagt Jesus har med os. Han kender vores svaghed, han ser vores problemer, og ved at mennesket har brug for en vejleder i deres liv, så vi hele tiden husker at Jesus er nærværende og lever i vort hjerte. Han lover os i dagens evangelium Helligånden.

Jesus trøster os og siger vi ikke skal være bange, for Helligånden vil guide os. Helligånden vil vise os vejen når vi synes fortabt. Sådan vil Helligånden også være med vores kirke og føre den derhen hvor Gud vil. For Helligånden taler gennem kirken til mennesker over hele jorden, og giver vores kirke en enhed som går forud for hvad jeg vil og hvad du vil.

Det kan få os til at undre os, for her i denne kirke og når vi kigger ud på verdens kristne, så er vi alle forskellige individer der finder 1000 svar på det samme spørgsmål. Betyder det at Helligånden modsiger sig selv? Nej, for vi må forstå at når Jesus sender Helligånden til Jer – så er det os kristne han taler om som en masse, som en enhed. I vores enhed virker Helligånden og gennem vores kirke sendes Helligånden til dig og mig, når vi er klar til at gå de rette veje.

Lad os virkelig åbne vores ører og bruge vores sanser, så vi med et åbent sind vil forstå de ord Helligånden taler til os. Lad os være parate til at yde det samme for vores tro som i et ægteskab, nemlig at elske og ære og give nærhed, for Jesus giver os en fred, – en fred der er bedre end den mennesker kan tilbyde.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 6. uge i Påsketiden 2019

May 26 2019

8 børn til 1. kommunion🙏😀

Udgivet af

8 børn modtog idag 1. kommunion – sikke en stor dag for hele menigheden. Tillykke til Melanie, Peter, Rockson, Martin Karolina, Mutumbo, Martyna, og Filgrace 🙏❤️ og tak til kateketerne Ophie og Lalin, og tak til pastor Jude for festmessen🙏😀. Se flere billeder på vores facebook side.

Eight of our young members of the congregation: Melanie, Peter, Rockson, Martin, Karolina, Mutumbo, Martyna, and Filgrace received the Holy Communion for the first time – a great day for us all. Our congratulations to all eight of you plus a big thank you to their two teachers; Lalin and Ophelia and not forgetting our parish priest Father Jude for a festive Mass.

More pictures from their big day can be seen on the church’s Facebook. It can be found on the Front Page (to the right). Thanks to Mark for the fine pictures.

Comments Off on 8 børn til 1. kommunion🙏😀

May 18 2019

Læsningerne til d. 5. søndag i Påsketiden 2019

Udgivet af

Søndag d. 19. maj (hvid).

1.L.: Ap.G.: kap. 14,v. 21b-27.

Sl 145, v. 8-9.10-11.12-13.

2.L.: Johs. Åb.: kap. 21, v. 1-5a.

Ev.: Joh. kap. 13, v. 31-33a.34-35

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsningerne til d. 5. søndag i Påsketiden 2019

May 15 2019

Pastor Judes prædiken fra sidste Søndag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Påsketiden (Mors Dag) 2019 kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste Søndag

May 15 2019

Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Påsketiden 2019

Udgivet af

Pastor Judes Prædiken til d. 4. søndag i Påsketiden

Ev.: Johannes, kap.: 10, vv. 27-30

Tæt på mit vindue i soveværelset i præstegården i Aalborg er der en fugl, der har bygget en rede. Fuglen sidder trofast i reden og vogte på æggene. Hun skriger og skælder ud når andre fugle kommer tæt på. Og hun skriger i vrede, når jeg åbner vinduet for at få frisk luft. Lige meget hvor forsigtigt jeg ruller mine gardiner op om morgen, minder fuglen mig om, hvor mange kræfter en mor har, der elsker sine børn.

Når man laver sjov, siger man at Gud har givet kvinden arbejdet med at bære på fostret og føde barnet, fordi manden er ikke stærk nok til at udholder den smerte. Måske er det rigtigt! I hvert fald har jeg både ved dåbssamtaler og andre sammenhænge, mødt utallige mødre, som er forbundet til deres børn, har givet grænseløs kærlighed videre til den næste generation. En kærlig mor minder meget om den kærlighed Gud har til mennesker – en kærlighed der er tålmodig, der ikke misunder, der udholder alt.

I dag er det Mors Dag. Det er en dag, der af mange kvinder forbindes med blomster og chokolade, men det er også en dag, hvor vi skal huske er være taknemmelige for den hyrde, som har taget beslutninger allered tidligt i vores liv. Vores mor har båret os til dåben – hun har ledt os mod Gud. Hun har været vores kateket, fulgte os til første kommunion og firmelse. Hun har beskyttet os, og som fuglen skreget og brugt alle sine kræfter mod dem, som var en trussel mod vores liv.

At have en mor, at have en slags hyrde i vores liv, er noget vi alle er fælles om. Uden en mor, så sad vi ikke her. Så uanset om vi har vores mor hos os, eller hun er langt væk fra os, eller vi har helt mistet hende, så er dagen i dag en tid til taknemmelighed og refleksion over, at Gud har skænket os relationer til hinanden. Gud er vores fælles hyrde. Han er hyrde for mødre, døtre, fædre og sønner.

I Evangeliet høre vi at: ’Ingen skal rive dem ud af min Hånd’. Hvad det er at Jesus vil beskytte os imod, hører vi ikke om, men vi kan næsten regne det ud. Som fuglen i Aalborg der beskytter sine æg mod sognepræsten og andre fugle, så beskyttes vi mod ondskab, der kommer udefra, også indefra. Når Gud er vores hyrde, så må vi være får, men når vi ser på et får, tænker vi måske, ai vi mennesker er meget mere end det!

Men når vi lytter til ordene, må vi erkender vores identitet. Foran vores mor, vil vi altid være hendes barn. Foran Gud, vil vi altid være den flok der følger – uanset om vi bæres til dåb, går til firmelse, eller ankommer i kisten. Altid, nu og i al evighed, er vi en del af den flok, som hører vores hyrdes røst og følger Ham.

Og hvordan lytter vi så til den røst og genkender vores hyrde – genkender at Gud leder os fremad i livet? Hans stemmer er helt speciel. Stemmen lyder som kærlighed. Stemmen lyder som tilgivelse. Stemmen lyder som næstekærlighed og håb. Stemmen lyder som en mors omsorg for sit barn.

Lad os på denne Mors Dag, som handler om hyrden, reflektere over hvilke hyrde vi har i vores liv. Vi kan tænke over, hvad der får os til at lytte til andres stemme.

Er det for at vinde deres accept og venskab?

Er der for at finde sandheden, eller for at undgå den?

Er det for at dykke dybere ind i livet, eller for at slippe for noget andet?

Lad os følger efter andre når målet er værdifuldt, men lad os gå vores egne veje,når vores hyrdes stemme leder os ad nye veje, for sådan står der skrevet: ’Jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig går fortabt’.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 4. søndag i Påsketiden 2019

May 11 2019

Læsningerne til d. 4. søndag i Påsketiden 2019

Udgivet af

Søndag d. 12. marts (hvid).

1.L.: Ap.G.: kap. 13, v. 14.43-52.

Sl 100, v. 1-2.3.5.

2.L.: Johs. Åb.: kap. 7, v. 9.14b-17.

Ev.: Joh.: kap. 10, v. 27-30.

(Kollekt til bispedømmets teologistuderende)

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Jude.

Comments Off on Læsningerne til d. 4. søndag i Påsketiden 2019

May 06 2019

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til d. 3. søndag i Påsketiden kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

« ældre indlæg