Jan 27 2020

Pastor Judes prædiken fra i går

Udgivet af

Pastor Jude er kommet tilbage fra sin ferie, og nu starter hans ugentlige prædikener igen. Denne prædiken er til d. 3. alm. søndag 2020 og kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra i går

Jan 27 2020

Pastor Judes Prædiken

Udgivet af

Vietnamesisk nytår og Guds ord Søndag. 3. søndag i d. alm. kirkeår 2019

Ev: Mark 1,14-20

Det er tradition at bede for det nye års lykke ved det vietnamesiske nytår. Nytåret er som et frisk pust, en ny start fyldt med nye muligheder for at følge lykken. Vi kan bede for at lykken i vores familier vokser og for at lykken på vores bankkonto tilføjes nogle flere nuller. Vi kan også bede for at den syge mærker lykken ved at få beskeden: Du er rask!

Det vietnamesiske nytår er en fest for smil, for glæde, for det nye og for et nyt lykkeligt år. Men hvis vi kigger på alt det uden at have Gud med, bliver det tomme løfter, som i morgen igen overtages af gråt vejr i Danmark. Et nyt år er en ny begyndelse, men KUN hvis VI forandrer os. Forandrer vi os ikke bliver i morgen ligesom i går. For at skabe noget nyt, må vi gøre noget nyt. Vi må bede mere og vise Gud tillid. Vi må vise tillid til at fundamentet for vores lykke ligger i Hans ord og ikke i ting vi kan forbruge eller reklamer fra TV.

I dag er det Guds Ord søndag. Vi fejrer denne søndag sammen med festen for Sankt Ansgar – Han som kom til Danmark for at forkynde netop Guds ord. Deri ligger den lykke vi kan fejre nytår på. Lykken er at kunne høre Guds ord, forstå det og tage det ind i sit hjerte. Tænk bare hvor mange sprog biblen er oversat til. Biblen er oversat til 630 sprog.

Det er flere sprog end vi kan komme i tanke om, og det viser os vigtigheden af denne søndags fejring. Guds ord er vigtigt for 630 forskellige slags sprog, for i Guds ord finder vi trøst. I Guds ord finder vi den retning i vores liv, der giver os fornyelse og anledning til at have drømme for det nye år der kommer. I enhver søndags tekst gives vi grund til at håbe – ja hver eneste dag gives vi en tekst som er en tidssvarende reklame for hvilken ny vej vi kan tage i vores liv.

Sådan er Guds ord, og det var det ord Den Hellige Ansgar forkyndte for enhver da han kom til Danmark. I dag inviteres vi til at reflektere over hvordan vi bærer på Guds ord. Det er godt at bære Guds ord i sit hjerte, og holde det der. Det betyder vi er i bøn og har et personligt forhold med Gud.

Men vi kan også folde Guds ord ud og på den måde skabe et lykkeligt nyt år for andre, ved at dele Guds ord med dem. Vi kan vise verdenen omkring os næstekærlighed, og om hvordan man ikke taler ondt om andre. Vi kan vise hvordan man giver til andre ikke kun af sit overskud, men også af kernen af det vi ejer. Og så kan vi bære vidnesbyrd. Hvorfor tror vi på Gud? Hvilken forskel gør det i vores liv? Svarene på de spørgsmål er ord som er nødvendige i et samfund, hvor religion måske ikke er populært, men bliver mere og mere relevant, i en tid hvor det enkelte menneske møder større og større krav.

Det hele er en måde at give Guds ord videre på, især til dem som er blevet lært at alting afhænger af dem selv. Og det hele er en måde virkelig at fejre nytår på. Så lad os huske Gud på denne nytårsdag og lad os huske Den Hellige Sankt Ansgar som et forbillede, når vi skal formidle fundamentet for vores lykke til andre. Lad os gå ud i dag og sprede Guds ord både i ord og gerninger, så ethvert menneske vi møder får grund til at håbe, og erfare at det åg de bærer på deres skuldre også bæres af Gud.

Comments Off on Pastor Judes Prædiken

Jan 25 2020

ANSGAR, bispedømmet Københavns værnehelgen, (3. alm. søndag)

Udgivet af

Søndag d. 26. januar (hvid).

1.L.: Es. Bog: kap. 52, v. 7-10

Sl 96, v. 1-2a-2b-3.7-8a.10

2.L: 1. Kor.Brev: kap. 1,v. 18-25

Ev.: Mark: kap. 1, v.

(Kirketælling )

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on ANSGAR, bispedømmet Københavns værnehelgen, (3. alm. søndag)

Jan 07 2020

Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse 2020 kan læses under linket: Søndags prædiken

Comments Off on Pastor Judes prædiken fra sidste søndag

Jan 07 2020

Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse 2020

Udgivet af

I dagens Evangelium hører vi om en stjerne som leder de 3 vise mænd mod Jesus. Her i Nordjylland hvor der er biler med lygter, gadelamper og blinkende reklameskilte som sørger for at vi kan finde vej, kan det være svært rigtig at huske hvordan en stjerne ser ud. Dens lys er nemlig kun synligt når der er rigtig mørkt som ude på landet hvor ingen lygte viser vej og en bil sjældent kommer forbi. I byen er det ikke svært at finde vej i nattens mørke, men står vi ude midt på landet kan det være farligt at sætte den ene fod foran den anden, og enhver lyd fra naturen giver os lyst til at stikke af. Ingen ved nemlig hvad der venter os i mørket, og kun fantasien sætter grænser for vores forestillinger.

Der har vi brug for lyset for, at vi kan gå sikkert i den rigtige retning, et lys som også gør alt i mørket synligt og dermed fjerner vores frygt for det ukendte. Et lys som viser os at selvom mørket omsutter os, så er vi ikke mørke – vi er ikke alene.

Overalt i verden kan vi betragte stjernerne som lyser op på himlen. Nogle stjerner lyser klart helt alene med stor kraft mens andre synes som små ubetydelige prikker. Endda sidder nogle stjerner i et særligt mønster, som kan se helt magisk ud. Selvom alle disse stjerner kan forklares videnskabeligt og dokumenteres forbliver de et mysterium for de fleste af os. Hvordan kan de hænge der og lyse for os nat efter nat, og ikke bare lyse for dig og mig, men for alle i denne verden?

Jesus er sådan en stjerne. Ikke en der sidder oppe i himlen og lyser som alle de andre men en stjerne som guider os når vi er i vores inderste mørke. Når vi er alene og frygter mørket og ensomheden så lyser han og vi drages af ham for vi tror på ham som verdens lys.

Ja, det er nemt for mig at sige i dag: ’Godt nytår, frygt ikke for Jesus er verdens lys’, men for at mærke at han lyser for os skal man tro på det. Man skal tro på, at det nytter noget, at turde sætte den ene fod foran den anden, for står vi bare passive, kan end ikke Jesus skubbe os frem. Tro på at Jesus vil være dit verdens lys, og sæt så den ene fod forsigtigt frem, for så vil du se, at hans lys lyser kraftigere end nogen stjerne. Han lyser, for de der tror, de har det hele, for de der ingenting har, og for de som står lige midt i byens lys, men alligevel ikke føler sig som en del af noget.

De hellige konger finder i dag frem til verdens lys. De ser at han er noget særligt, og de fortæller ikke Herodes hvad de har set. Mødet med verdens frelser er et personligt møde – vi mærker det selv i vores bøn – at det personlige nærvær med Jesus er et møde vi gemmer i vores hjerte, og dér lader forandre os indefra.

Vi inviteres i dag til at gøre noget ved vores liv. At følge den stjerne som Gud har tændt i vores liv og giver os som ledetråd, når vi skal træffe store valg. Vi opfordres til at åbne vores øjne og fortsætte på vores vej efter den stjerne, som leder til verdens lys. Millioner af mennesker verden over går hver dag mod den stjerne, og det er et fællesskab som er værd at være en del af. På denne vej er vi alle ens, for vi søger det samme, nemlig verdens frelsers lys som lyser for enhver der vil se det. Gå derfor ud i dag og vær ledestjerne for enhver som savner lyset. Forkynd Evangeliet, ikke med ord, men ved at forkynde gennem vandring mod verdens lys.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse 2020

Jan 04 2020

Læsninger til Herrens Åbenbarelse 2020

Udgivet af

Søndag d. 5. januar (hvid).

1.L.: Es. Bog: kap. 60, v. 1-6.

Sl 72, v. 1-2.7-8.10-11.12-13.

2.L.: Brev til Ef.: kap. 3, v. 2-3a.5-6.

Ev.: Mattæus: kap. 2, v. 1-12

Messen er kl. 14.00 og fejres af Pastor Dominique

Comments Off on Læsninger til Herrens Åbenbarelse 2020

Jan 02 2020

Messetider i Januar 2020

Udgivet af

Alle messetiderne for januar kan læses enten under linket: Kalender eller under rubrikken: Begivenheder på forsiden.

Comments Off on Messetider i Januar 2020