Jan 28 2023

Messetider i Februar 2023

Udgivet af

DatoDagMessePræst
3. feb.FredagAFLYST
5. feb.Søndag14.00 Messep. Jude
10. feb.Fredag16.00 Messe (syges salvelse)p. Davide
12. feb.Søndag14.00 Messep. Davide
17. feb.Fredag16.00 Messep. Davide
19. feb.Søndag14.00 Messep. Jude
22. feb. AskeonsdagOnsdag17.00 Messep. Davide
24. feb.Fredag16.00 Messep. Davide
26. feb.Søndag14.00 Messep. Jude

Comments Off on Messetider i Februar 2023

Jan 08 2023

Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse

Udgivet af

Pastor Judes prædiken til denne søndag kan læses under linket: Søndags Prædiken

Pastor Judes holder ferie de næste 2 søndage, og derfor kommer der ingen prædiken.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse

Jan 08 2023

pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse 2023

Udgivet af

Prædiken til de Hellig Tre Konger 2023

I dagens Evangelium hører vi om en stjerne som leder de 3 vise mænd mod Jesus. Her i Nordjylland hvor der er biler med lygter, gadelamper og blinkende reklameskilte som sørger for at vi kan finde vej, kan det være svært rigtig at huske hvordan en stjerne ser ud. Dens lys er nemlig kun synligt når der er rigtig mørkt som ude på landet hvor ingen lygte viser vej og en bil sjældent kommer forbi. I byen er det ikke svært at finde vej i nattens mørke, men står vi ude midt på landet kan det være farligt at sætte den ene fod foran den anden, og enhver lyd fra naturen giver os lyst til at stikke af. Ingen ved nemlig hvad der venter os i mørket, og kun fantasien sætter grænser for vores forestillinger.

Der har vi brug for lyset for, at vi kan gå sikkert i den rigtige retning, et lys som også gør alt i mørket synligt og dermed fjerner vores frygt for det ukendte. Et lys som viser os at selvom mørket omsutter os, så er vi ikke mørke – vi er ikke alene.

Overalt i verden kan vi betragte stjernerne som lyser op på himlen. Nogle stjerner lyser klart helt alene med stor kraft mens andre synes som små ubetydelige prikker. Endda sidder nogle stjerner i et særligt mønster, som kan se helt magisk ud. Selvom alle disse stjerner kan forklares videnskabeligt og dokumenteres forbliver de et mysterium for de fleste af os. Hvordan kan de hænge der og lyse for os nat efter nat, og ikke bare lyse for dig og mig, men for alle i denne verden?

Jesus er sådan en stjerne. Ikke en der sidder oppe i himlen og lyser som alle de andre men en stjerne som guider os når vi er i vores inderste mørke. Når vi er alene og frygter mørket og ensomheden så lyser han og vi drages af ham for vi tror på ham som verdens lys.

Ja, det er nemt for mig at sige i dag: ’Godt nytår, frygt ikke for Jesus er verdens lys’, men for at mærke at han lyser for os skal man tro på det. Man skal tro på, at det nytter noget, at turde sætte den ene fod foran den anden, for står vi bare passive, kan end ikke Jesus skubbe os frem. Tro på at Jesus vil være dit verdens lys, og sæt så den ene fod forsigtigt frem, for så vil du se, at hans lys lyser kraftigere end nogen stjerne. Han lyser, for de der tror, de har det hele, for de der ingenting har, og for de som står lige midt i byens lys, men alligevel ikke føler sig som en del af noget.

De hellige konger finder i dag frem til verdens lys. De ser at han er noget særligt, og de fortæller ikke Herodes hvad de har set. Mødet med verdens frelser er et personligt møde – vi mærker det selv i vores bøn – at det personlige nærvær med Jesus er et møde vi gemmer i vores hjerte, og dér lader forandre os indefra.

Vi inviteres i dag til at gøre noget ved vores liv. At følge den stjerne som Gud har tændt i vores liv og giver os som ledetråd, når vi skal træffe store valg. Vi opfordres til at åbne vores øjne og fortsætte på vores vej efter den stjerne, som leder til verdens lys. Millioner af mennesker verden over går hver dag mod den stjerne, og det er et fællesskab som er værd at være en del af. På denne vej er vi alle ens, for vi søger det samme, nemlig verdens frelsers lys som lyser for enhver der vil se det. Gå derfor ud i dag og vær ledestjerne for enhver som savner lyset. Forkynd Evangeliet, ikke med ord, men ved at forkynde gennem vandring mod verdens lys.

Comments Off on pastor Judes prædiken til Herrens Åbenbarelse 2023

Jan 04 2023

Nytårsaften prædiken d. 31. december 2022

Udgivet af

Pastor Judes sidste prædiken i året 2022 kan læses under linket: Søndags Prædiken

Comments Off on Nytårsaften prædiken d. 31. december 2022

Jan 04 2023

Nytårsaften prædiken d. 31. december 2022

Udgivet af

Endnu et år i vores liv er brugt om bare få timer. En dag som i dag giver os altid anledning til at kigge tilbage på tiden som er gået.

Når vi kigger ud i verden blev 2022 et år fyldt med store begivenheder. Den nok tydeligste af dem alle lige nu, var beskeden i morges kl. 9.34 om at Pave Emeritus Benedikt den 16. har forladt denne verden.

Udover den besked som vi modtog med sorg og eftertænksomhed, har året måske mest af alt været fyldt mærkedage som har sat et aftryk af frygt i vores hjerter, og en angst for fremtiden. I Ukraine begyndte rædslerne i året der er gået, og når vi ser billeder derfra kan vi ikke fatte at det foregår lige her – tæt på os. Alt imens bomberne falder i Ukraine, sidder vi hjemme og tænker på om vi har råd til at tænde lyset og varmen.

Med disse begivenheder måde slap vi så småt tankerne om Corona, og selvom tiden hvor Jonas Vingegaard vandt Tour de France føles langt borte, har der alligevel været små lyspunkter i de 12 måneder vi nu ser tilbage på. Både ude i verden og forhåbentlig også i vores eget liv.

I forbindelse med julen så jeg et julekort hvor der stod: ’Dén der ikke finder julefred i hjertet, finder heller ikke fred under træet.’ Måske har netop i år givet os den påmindelse, at vi ikke kan sætte os ned og vente på at freden kommer udefra. Vi må ved Guds hjælp opleve den fred indeni – inde i hjertet. Lad os bede om at opleve den slags fred i det kommende år.

Måske adskiller 2022 sig ikke meget fra andre år. 365 dage er gået på denne jord som Gud har skabt. Mennesker er blevet født, blevet voksne, døde og blevet begravet og ser man på det hele langt udefra, ser man måske bare livets gang – et angreb, et barn der græder, priser der stiger, mens politik og magt og sport skiftes til at få plads i overskrifterne.

Men for os, der lever midt i det, suser begivenhederne ikke bare forbi. At leve med vores katolske tro er ikke gratis. Vi skal tilgive andres synder, vi skal bære over med grådighed, vi må ikke selv blive fristet, og vi må opføre os næstekærligt. Årets begivenheder – både dem langt væk og dem tæt på, sætter os på prøve, og vi må tage stilling med vores tro på Gud som livsgrundlag. At læse og fordybe os i Pave emeritus Benedikts mange tekster og prædikener, kan sikre os det rette kompas.

I dåben blev vi Guds børn, og hver dag må vi stå op som et Guds barn og møde det vi oplever på Guds veje. Nu står vi her på den sidste dag i året 2022. Det er tid til at vende os om og se bagud. Noget er kommet til os svært – andet let. Noget kan vi glæde os over og andet kunne vi helst have levet uden – noget har plantet frygten i år.

Men lad os ikke fodre og nære frygten. Lad os i stedet lægge alt det som er tungt i Guds hænder for sådan er det, at de kontraster vores liv fyldes med, lader os vokse år for år med Gud. Lad os derfor se tilbage på hele 2022 med taknemmelighed. I alt det nemme fandt vi lykke. I alt det gode fandt vi kærlighed, men i årets dårligdomme fandt vi også noget.

Det vi fandt ønsker Gud at vi vokser i. Vi kan vokse i tro, i erfaring, i visdom, i nåde. Lad os derfor i dag sige TAK til Gud for alt det vi fik – også det vi endnu ikke ved hvad vi skal gøre ved. Lad os takke både for det vi fik og det vi mistede, og bede til Gud om at vise os den store sammenhæng. Lad os ikke mindst bede for Pave Benedikt, at Gud vil give ham den gode tjeners løn. Han som har vist katolikker i hele verden en værdifuld orientering i en tid, der er præget af uro og tvivl.

Jeg ønsker Jer et godt nytår!

Comments Off on Nytårsaften prædiken d. 31. december 2022