Dec 26 2009

Midnatsmessen fra Rom

Helligåndskirken Frederikshavn

Kære allesammen

For at fortsætte Williams beretning: Jeg har altid rimelig travlt efter vores egen midnatsmesse. Jeg skal til Rom, til Peterskirken ….på DR1. Jeg nåede hjem til forberedelsen af Eukaristien. I år blev der kommenteret og oversat af Iben Tranholm og Pastor Hornbech-Madsen, men selvom messens sprog er latin, kan man jo sagtens følge med, da ordlyden er næsten nøjagtig den samme, som vi lige havde hørt. Udelingen af nadveren er en fatastisk oplevelse. Flere hundrede præster og diakoner uddeler Kristi Legeme og Blod til flere tusinde mennesker. Paven uddeler selv til almindelige kirkegængere, hvilken en oplevelse det må være! Messen sluttede med, at en præst  lagde Jesusbarnet i et kæmpe krybbespil og Paven velsignede krybben. Cirka kl. 0200 kravlede jeg træt i seng – julen er begyndt!

Ingen kommentarer endnu

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.