Oct 16 2010

Et brev fra Janeen

Helligåndskirken Frederikshavn

                            St. Mary’s Catholic Church, Iowa City, USA

For et par dage siden modtog hjemmesiden en hilsen fra Janeen (vor ’cookie’ dame), som i øjeblikket er på familiebesøg i USA.

Hun skriver:

Hej alle sammen.

Min flyvetur fra Aalborg til København og så videre til Chicago gik fint. Fra O’Hare International tog jeg et shuttle fly til Elgin, Illinois, hvor min datter Katie bor, og her tilbragte jeg min første uge. Fordi min datter har været syg i en længere periode gik jeg i gang med at rydde op i haven, gøre rent og male et gæste- værelse.

Mens jeg var i Elgin deltog jeg i messen ved St. Lawrence Catholic Church. Og så kunne jeg skrifte på engelsk; noget jeg ikke har kunnet i mange år i Danmark – dejligt! Den unge præst var meget rar og havde et polsk klingende efternavn.

Min søn Andy kørte til Elgin for at samle mig op, hvorefter vi kørte til Iowa City Iowa, hvor jeg besøgte Andys hjem i North Liberty samt min ældste datter Jills hjem i selve Iowa City. Jill og hendes mand Roman tilbragte 5 dage i New York, og det gav mig chancen for at passe tre af mine børnebørn; Quinn (15), Sloane (12) og Aidan (8). Igen kunne jeg deltage i messen i St. Marys i Iowa City.

I dag tager jeg bussen til St. Charles, Missouri for at besøge min far, mine to brødre og min søster. Far er 92 år gammel og har det ikke så godt i øjeblikket, så jeg bliver her i nogle dage for at hjælpe hist og her.

Til sidst en varm hilsen til alle i Helligåndskirken, Frederikshavn.

Janeen.


English Version

A couple of days ago the Homepage received greetings from Janeen (our cookie lady), who, at the moment, is on a family visit in the USA.

She writes:

Hello everybody!

My flight from Aalborg to Copenhagen and continuing to Chicago went very well. From O’Hare International I took the shuttle to to Elgin, Illinois where my daughter Katie lives and here I spent the first week. Because she has been ill for some time I started tidying in the garden, cleaning and painting the guest bedroom.

Whilst I was in Elgin I went to Mass at St Lawrence Catholic Church. Here I could go to confession in English; some I’ve not been able to do in Denmark for many years – lovely! The young priest was very nice and had a Polish sounding surname.

My son Andy drove to Elgin to pick me up so we could continue to Iowa City, Iowa where I visited Andy’s home in North Liberty and also Jill my eldest daughter’s home in Iowa City itself. Jill and Roman her husband spent 5 days in New York and this gave me the chance to look after three of my grandchildren; Quinn (15), Sloane (12) and Aidan (8). Again I took part in the Mass at St. Mary’s.

Today I will take the bus to St. Charles, Missouri to visit my father, my two brothers and my sister. My father is 92 and isn’t so well at the moment, so I’ll stay a few days to help out.

Finally warmest regards to all of you at The Church of The Holy Spirit in Frederikshavn.

Janeen.

Én kommentar

Én kommentar til “Et brev fra Janeen”

 1. Pastor Jude Kulas says:

  Kære Janeen

  Tak for din rejsebeskrivelse og flotte billede. Sådanne katolske kirker har vi ikke i Danmark.

  Du skal dog vide at du altid er velkommen til at skrifte på engelsk også her i Danmark. Du har både en sognepræst og en 2. præst som taler engelsk og som er vant til at modtage skriftemål på flere sprog. Jeg vil mene at vi også er meget rare og endda søde.

  http://www.katolsk-nord.dk kan du se under præster hvilke sprog vi kan modtage skriftemål og fejre messe på.

  Jeg håber at du har en rigtig god tur, men det ser det ud til fra din beskrivelse.

  Venlig hilsen
  p. Jude

Skriv din kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.