Dec 02 2019

Pastor Judes prædiken til d. 1. søndag i Advent 2019

Helligåndskirken Frederikshavn

Prædiken til d. første søndag i advent 2019. 1. december

Ev: Matt 24, 37-44

Det er en ganske særlig dag i dag. Det er en særlig dag fordi det er søndag, men dagen i dag er meget mere end det. Det er den første dag i december – det er den dag hvor vi begynder at tælle ned til den største dag af alle dage, nemlig den dag Jesus blev født i denne verden i en kold stald. Fra i dag ved alle børn hvor mange dage der er til juleaften, for i TV hver aften kan man følge med i nye afsnit af årets julekalender, og man kan åbne låger i en kalender der viser hvor mange dage vi skal vente.

For voksne kan tiden vi gå ind i nu være anderledes. Nogen er måske allerede gået i gang med at tælle deres penge, kun for at opdage at der slet ikke er nok. Der er ikke nok mønter i pungen til at bage pebernødder OG købe gaver OG lave risengrød. Andre voksne har penge nok, men mangler tid. De er allerede stressede over at der kun er 24 dage til at de skal have gaverne købt og anden stegt. Hverken for dem der tæller pengene eller dem der har alt for travlt er denne ventetid særlig sød.

Men måske er det fordi vi helt glemmer hvad julen handler om. Julen kan ikke måles i hjemmelavede pebernødder. Julen kan heller ikke gøres op i penge. Nej, julen skal for os handle netop om det børnene gør. Børnene har nemlig forstået det helt rigtigt – at julen handler om at glæde sig – at adventstiden er en tid med drømme, glæde og håb for alle mennesker i hele verden.

I dag tænder vi det første lys i adventskransen. Vi tænder det lys som repræsenterer håbet. I denne adventstid lever håbet for at Jesus vil fødes i vores hjerter – at han vil forny os når han kommer til os som et lille barn. Der er god grund til at være vågen i denne december tid selvom mørket og kulden raser udenfor. For hvis vi ikke er vågne vil december forsvinde før vi opdager det, og dagene vil gå med indkøb og gøremål ligesom vi hører i Evangeliet om dagene før Menneskesønnens komme. De spiste og drak præcis som vi gør til julefrokoster, og pludselig kom menneskesønnen uden de vidste det. Han kom uventet – de var ikke forberedt.

Evangeliet i dag siger til os at vi skal være vågne. Vi skal være klar for Menneskesønnen vil komme lige i den time hvor vi slet ikke tror det vil ske. For at forberede os til det må vi tage vigtige beslutninger denne december. Vi må prioritere familien og samvær med andre for sådan bliver vi rede. Vi bliver klar til at modtage Jesus når vi har mærket længslen efter ham – når vi har talt om ham og når vi har tænkt på ham. Da vil håbet spire og vokse sig stort. Da vil håbet om Jesu fødsel fylde vores adventstid.

Dagen i dag inviterer os alle til at glemme lange køer i supermarkedet og lade vores egne bekymringer hvile for en stund. Der er nemlig noget meget større i vente til os – at menneskesønnen vil komme og sprede håb i en verden der flere steder lider på grund af krig, uvenskab eller tyfoner.

Så lad os håbe for os selv og for hinanden at Jesus vil fødes i vores hjerter og give os et håb for fremtiden og at vores håbets lys aldrig må slukkes. Rigtig glædelig adventstid til Jer alle.

Comments Off on Pastor Judes prædiken til d. 1. søndag i Advent 2019

Lukket for kommentarer